Εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις fast food από περίπου 150 πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών προχώρησαν σε απεργία την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν υψηλότερους μισθούς και το δικαίωμα να ενταχθούν σε σωματείο. Τουλάχιστον 19 διαδηλωτές συνελήφθησαν την Πέμπτη το πρωί στην πλατεία Times Square της Νέας Υόρκης, όπως δήλωσε η αστυνομία στην εφημερίδα Daily News, ενώ παρόμοιες καταστάσεις αναφέρθηκαν στο Ντιτρόιτ, Σικάγο, Σαιντ Λούις, το Λας Βέγκας, Ινδιανάπολη και όπου αλλού, όπου οι εργαζόμενοι σε εστιατόρια, από την μια ακτή ως την άλλη της χώρας, διεκδίκησαν ελάχιστη αμοιβή 15 $ την ώρα και την δυνατότητα να οργανωθούν σε συνδικάτο. "Η εταιρεία θα πρέπει να με πληρώνει περισσότερα. Αξίζω περισσότερο", δηλώνει η Dana Wittman, μια 38χρονη εργαζόμενη στην Pizza Hut στο Κάνσας Σίτι, Μισούρι, που πληρώνεται με 9 δολάρια την ώρα. "Κερδίζουν δισεκατομμύρια το χρόνο και δεν καλύπτουν ούτε την υγειονομική μας ασφάλιση. Ο Διευθύνων Σύμβουλος έχει ασφάλιση υγείας".
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.