Οι περισσότεροι άνθρωποι κοιτάζουν το παρελθόν τους μετανιωμένοι. Σκέφτονται αν ήξερα αυτά που ξέρω σήμερα δεν θα έκανα το τάδε λάθος τότε. Μα αν δεν είχες κάνει το λάθος τότε δεν θα ήξερες σήμερα το σωστό φίλε μου! (Και δεν συμφέρει ν' αρχίσεις μαθήματα στα γεράματα.)

Ποιοι μετανιώνουν για το παρελθόν τους; Αυτοί που δεν αλλάζουν! (δεν αλλάζουν = ενώ έχουν καταλάβει το λάθος τους συνεχίζουν να το κάνουν), κι ο λόγος που θα ήθελαν να πάνε τον χρόνο πίσω, έχοντας τις γνώσεις τού σήμερα, είναι για να μην το αρχίσουν (δεν βλέπουν άλλον τρόπο για να διορθώσουν την κατάσταση).

Η παγίδα με τα λάθη (παγίδα: αντί να σε προάγουν, σε τελματώνουν και δεν μπορείς να σηκώσεις κεφάλι) είναι ότι δεν παίρνονται πίσω. Άπαξ και το έκανες το 'κανες. Κι ούτε τα αποτελέσματά τους αναιρούνται. Ήρθανε κι αυτά. Όμως το ζητούμενο δεν είναι να σβήσεις τα λάθη ή/και τ' αποτελέσματά τους (ουδείς αλάθητος κι ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω) αλλά να τ' αντιγυρίσεις. Για να τ' αντιγυρίσεις δεν χρειάζεται κάτι περισσότερο, μόνο να σταματήσεις να τα κάνεις.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.