Κόστος τραγωδία και αποτέλεσμα σκέτη κωμωδία
Επί 2,5 έτη ελέγχθηκαν 455 μέλη κυβερνήσεων από το 1974 έως σήμερα, η διαδικασία στοίχισε 800.000 ευρώ και ουδείς ευρέθη ένοχος παρά μόνο 25 με κενά.
Με μια δαπανηρή διαδικασία–παρωδία ολοκληρώνεται ο πολυδιαφημισμένος αναδρομικός έλεγχος όλων των πολιτικών που διετέλεσαν μέλη των κυβερνήσεων από το 1974 έως σήμερα, χωρίς να ανακοινωθεί ούτε ένα όνομα από κάποιον που να έβαλε «το δάχτυλο στο μέλι». Μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια έρευνας και κόστος 800.000 ευρώ σε ορκωτούς λογιστές, ελέγχθηκαν 455 πρόσωπα, εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες, 25 βρέθηκαν απλώς «με κενά» και 10 έστειλαν διευκρινίσεις.
Την ώρα που συνεδρίαζε χθες η αρμόδια επιτροπή της Βουλής υπό την προεδρία του β′ αντιπροέδρου (και φαρμακοποιού) Γιώργου Καλαντζή, ο πρώην πρόεδρος του Σώματος, Απόστολος Κακλαμάνης, στην Ολομέλεια ξιφουλκούσε τόσο κατά της διαδικασίας όσο και κατά του βουλευτή της Ν.Δ.
Ελεγχος της πλάκας
Οπως είπε, δεν ζητήθηκαν στοιχεία από τους ελεγχόμενους, ούτε καν άνοιξαν τραπεζικοί λογαριασμοί, ενώ άφησε αιχμές εναντίον του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά ότι όρισε πρόεδρο της επιτροπής κάποιον που δεν είναι νομικός.
Την ώρα της συνεδρίασης κυβερνητικοί βουλευτές άφηναν να διαρρεύσει ότι βρέθηκε ποσό 70.000 ευρώ από πρώην πρόεδρο μικρού κοινοβουλευτικού κόμματος το 2004, για να προστεθεί στη συνέχεια η διευκρίνιση ότι επρόκειτο για δάνειο που είχε λάβει από το ίδιο του το κόμμα και ότι είχε προσκομίσει τότε τα σχετικά αποδεικτικά.
Παράλληλα, διοχέτευαν ότι βρέθηκαν 500.000 ευρώ, που δεν δικαιολογούνταν, σε τραπεζικούς λογαριασμούς πρώην υφυπουργού Παιδείας των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος όμως ήδη αντιμετωπίζει κατηγορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης για κακουργηματική τοκογλυφία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από μέλη της επιτροπής, το τρίτο πρόσωπο που συζητήθηκε αφορά μία πρώην υπουργό της Ν.Δ. που έχει διατελέσει και ευρωβουλευτής, η οποία φέρεται να έχει ελλιπείς δηλώσεις «πόθεν έσχες», εξαιτίας όμως του ότι την επίμαχη περίοδο ο εν διαστάσει τότε σύζυγός της δεν της χορηγούσε τα απαραίτητα στοιχεία. Ο κ. Καλαντζής, μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, έκανε λόγο για δύο υποθέσεις, για τις οποίες, όπως είπε, θα ερωτηθούν οι οικονομικοί εισαγγελείς για το αν πρέπει να παραπεμφθούν και κατόπιν η επιτροπή θα αποφασίσει.
Παρά τις επίμονες ερωτήσεις που δέχτηκε, αρνήθηκε να δώσει περισσότερα στοιχεία, πέφτοντας σε αντιφάσεις, καθώς σε μια στιγμή αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις, έπειτα σε 4-5 και τέλος σε «λιγότερες από 10».
Ερωτηθείς για ποιον λόγο δεν άνοιξαν λογαριασμοί, απάντησε πως αυτό θα έπαιρνε «150 χρόνια».
πηγή
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.