Ο φόβος της αντίδρασης των ενεργών πολιτών αλλά και των ιατρικών φορέων της Βόρειας Ελλάδας, που είχαν προγραμματίσει "θερμή υποδοχή" την Παρασκευή στο Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, μάλλον ανάγκασαν (σύμφωνα με πληροφορίες του ακτιβιστή) την task force να ματαιώσει την επίσκεψή της στον Θερμαϊκό και υποχρέωσαν την κα Δήμητρα Παντελή (αρμόδια της αποστολής) να δώσει συνέντευξη τύπου επιχειρώντας να πείσει πως οι Γερμανοί επισκέπτες δεν αποτελούν κλιμάκιο της task force αλλά ομάδα ειδικών Γερμανών που στάλθηκαν να ελέγξουν πως λειτουργεί το σύστημα υγείας στην Ελλάδα. Σύμφωνα με την υπεύθυνη, πρόκειται για ομάδα Γερμανών ειδικών από το υπουργείο Υγείας, οι οποίοι ήρθαν για να δουν πως λειτουργεί το σύστημα υγείας και να μπορέσουν να παράσχουν –λόγω της εμπειρίας τους- βοήθεια, υπό τη μορφή προτάσεων. Δεν σκοπεύουν να κάνουν κανένα έλεγχο μεταρρυθμίσεων ή εφαρμογής μέτρων. Επικεφαλής της ομάδας είναι ο κ.Τσέλερ, ο οποίος είχε έρθει και πριν 3 μήνες για τον ίδιο λόγο στην χώρα μας.

Φαίνεται πως το μέτωπο ενάντια στις μεταρρυθμίσεις στην υγεία που ανακοίνωσαν με συνέντευξη τύπου τη Τρίτη νοσοκομειακοί γιατροί, ασθενείς και το Κοινωνικό Ιατρείο έχει θορυβήσει τους ιθύνοντες της επίσκεψης της γερμανικής αντιπροσωπείας.

Στη συνέντευξη τύπου της Τρίτης ασθενείς και γιατροί ξεκαθάρισαν πως η task force είναι ανεπιθύμητη στη πόλη.

“Πρόκειται για τους αρχιτέκτονες μιας αντιμεταρρύθμισης που στόχο έχει την ισοπέδωση και την οικονομική ασφυξία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με ταυτόχρονη ενίσχυση των κερδών του ιδιωτικού τομέα” υπογράμμισαν.

“Η ΕΣΑΝ Α.Ε θα διαχειρίζεται το σύνολο του χρήματος των ασφαλιστικών ταμείων και της κρατικής χρηματοδότησης, που έχει μειωθεί κατά 60% τα τελευταία χρόνια, τα οποία θα κατανέμει στα δημόσια νοσοκομεία και τις ιδιωτικές κλινικές με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, με αποτέλεσμα όποιος παρουσιάζει περισσότερα κέρδη να προηγείται στο μοίρασμα του χρήματος”, ανέφερε από τη πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΝΙΘ Στρατής Πλωμαρίτης.

“Αυτό θα φέρει βαρβαρότητα” τόνισε και προσέθεσε “εμείς είμαστε αντίθετοι λόγω αρχής και ως στάση ζωής”.

Επιπλέον ο Πρόεδρος της ΕΝΙΘ κατήγγειλε την κίνηση του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης να προσφερθεί να αγοράσει το 8% της εταιρείας.

Από τη πλευρά του ο Θ. Ζδούκος, νοσοκομειακός γιατρός και μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου Θεσσαλονίκηςαναφέρθηκε στην υποβάθμιση της ιατρικής επιστήμης και της παροχής υγειονομικής περίθαλψης στο βωμό του κέρδους και των περικοπών των δαπανών.

“Θα αλλάξει πλήρως η σχέση γιατρού -ασθενούς. Πλέον δεν θα είναι στο επίκεντρο ο άρρωστος αλλά οι αριθμοί και οι ισολογισμοί”, τόνισε χαρακτηριστικά.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.