Μ' ένα ξύλινο λόγο, γνώριμο κι αντιληπτό αλλά πάνω απ' όλα Νόμιμο και Νομότυπο ήρθε η απορριπτική απάντηση από τον Δήμο στο αίτημα της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας για παραχώρηση χώρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δράση "Διακίνησης Προϊόντων Χωρίς Μεσάζοντες".

Σε μια δισέλιδη έκθεση-απάντηση, μάθαμε τους νόμους και τους κανονισμούς που ισχύουν για υπαίθριες - λαϊκές αγορές και εμπεδώσαμε τι ΔΕΝ δικαιούμαστε να απαιτούμε και να πράττουμε.

Η συνέχεια του μαθήματος έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την συνεδρίαση του οργάνου, όταν ζητήθηκε από την Πρωτοβουλία να παρέμβει για το συγκεκριμένο θέμα. Έτσι μάθαμε ότι επί 40 ημέρες (εξάντλησαν όλο το χρονικό περιθώριο που τους δίνει ο ΝΟΜΟΣ) ψάχνανε τρόπους να βοηθήσουν (;;;!!!) την συγκεκριμένη δράση, αναλύοντας τα δεδομένα και ζυγίζοντας με την κρίση τους ό,τι τους υπαγορεύει η ευθύνη και ό,τι τους απαγορεύει ο νόμος.

Δεοντολογώντας λοιπόν πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, για το οποίο δεν έχουν τη δύναμη (κότσια), την διάθεση, την τόλμη και την ανδρεία να μεταβάλλουν τα δεδομένα, κατέληξαν να μας δώσουν τις ευλογίες τους και την φραστική υποστήριξή τους, υπερθεματίζοντας για την ωφελιμότητα των πράξεων και δράσεων της Πρωτοβουλίας, καταδεικνύοντας γι' άλλη μια φορά ότι στη ΣΚΕΨΗ όλες οι δράσεις και οι αγώνες είναι ΕΥΚΟΛΟΙ.
Επί του πρακτέου όμως; Εκεί αποδεικνύουν πόσο Νομοταγείς, Νομιμόφρονες, Νομότυπους κ.ο.κ. (όλες οι σύνθετες λέξεις από νόμο περιλαμβάνονται στον κατάλογο), διοικητικούς άρχοντες έχουμε εκλέξει.
Δεν χρειάζεται όμως κύριοι διοικούντες να κόπτεστε τόσο πολύ για τη Νομιμότητα. Άλλωστε μας έχετε δώσει δείγματα της γραφής σας στο πρόσφατο παρελθόν όταν:
- Νομότυπα επιτρέψατε - ανεχθήκατε - αδιαφορήσατε για τα τσαρδάκια στις καφετέριες της Μηχανιώνας, τα πρόστιμα των οποίων επιβάρυναν ολόκληρο τον Δήμο.
Νόμιμα δίνατε άδεια λειτουργίας στη Riviera, στο Αγγελοχώρι σε μια περιοχή Natura.
Και θα μπορούσε να συνεχιστεί η καταγραφή περιπτώσεων αν δεν υπήρχε η κορυφαία όλων, τότε που σ' ένα ΝΟΜΙΜΟ περιβάλλον κάτω από τη μύτη σας κυριολεκτικά με Νόμιμες διαδικασίες έκαναν "φτερά" 900.000 € από τα ταμεία του Δήμου.

Νομιμοποιούμαι λοιπόν να θεωρήσω ότι έχετε βολευτεί τόσο καλά στο "κλουβί" της θεσμικότητας σας ως πρόφαση της ανανδρείας σας που δεν έχετε σκοπό να βγείτε από εκεί για να υποστηρίξετε  οποιαδήποτε προωθητική δύναμη αλλαγής της πραγματικότητας.
ΦΟΒΑΣΤΕ να δοκιμάσετε τα φτερά σας γιατί υποπτεύεστε  (σωστά) ότι θα έχουν αδυνατίσει από την αδράνεια (εξάλλου τόσα χρόνια τα γυμνάζατε μόνο σε επαναστατικούς αντιπολιτευτικούς υπαινιγμούς) και δεν θα σας βοηθήσουν να ΠΕΤΑΞΕΤΕ.

Ένα μέλος της Ανεξάρτητης Πρωτοβουλίας Θερμαϊκού

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.