Το ΚΥΝΜ όντας μία αποκεντρωμένη μονάδα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας πασχίζει καθημερινά να παράσχει επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες στον πληθυσμό ευθύνης του. Έχει δε διαμορφώσει την πεποίθηση ότι η εκπαίδευση είναι το εργαλείο εκείνο που συμβάλλει στην διαρκή αναβάθμιση και επίτευξη υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας.
Έτσι, ήδη το ΚΥΝΜ είναι Εκπαιδευτικό Κέντρο (ειδικευόμενων γενικής ιατρικής και φοιτητών ιατρικής ΑΠΘ) και Εξεταστικό Κέντρο Γενικής Ιατρικής καθώς και Νοσηλευτικής (συνεργασία με το ΑΤΕΙΘ, και με το σπιρομετρικό κέντρο του ΓΝΘ Γ.Παπανικολάου), όπως επίσης και εκπαίδευσης ,ασθενών με ΧΑΠ ,στην αναπνευστική φυσιοθεραπεία για βελτιστοποίηση της αναπνευστικής τους λειτουργίας.


Μέσα σε αυτό το εκπαιδευτικό πλαίσιο, το ΚΥΝΜ οργανώνει ένα πρόγραμμα με τον τίτλο «Ημέρες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» που ουσιαστικά παριστά μία εκπαιδευτική ημερίδα που σκοπό έχει να συνδράμει στην συνεχιζόμενη εκπαίδευση των λειτουργών υγείας που δραστηριοποιούνται στην ΠΦΥ: ιατρών, νοσηλευτών/τριών, μαιών, φυσιοθεραπευτών, κοινωνικών λειτουργών. 

Οι ημερομηνίες των εκπαιδευτικών ημερίδων με γενικό τίτλο : Ημέρες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είναι οι ακόλουθες : Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, 16 Μαίου και 3 Οκτωβρίου 2015 στην αίθουσα του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής: Α. Συμεωνίδης, Δντης ΚΥ Ν.Μηχανιώνας

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

09.00-09.45 Eγγραφέ ς

09.45-10.00 Έναρξη – Χαιρετισμοί

• Προέδρου ΕΛΕΓΕΙΑ
• Διοικητή Γ.Ν.Θ. «Άγιος Παύλος»
• Διοικητών 4ης και 3ης ΥΠΕ Κ. Μακεδονίας

10.00-10.30 Συνήθη λάθη συνταγογράφησης σε ασθενείς με πολυνοσηρότητα.
Προεδρείο: Ε. Χοβαρδά. Ομιλητής: Δ. Κούβελας.

10.30-11.30 Νεώτερες εξελίξεις στην θεραπευτική προσέγγιση της ΧΑΠ.
Προεδρείο: Ε. Πειτσίδου. Ομιλητές: Σ. Τρύφων, Σ. Κόκκαλη.

11.30-12.00 Διάλειμμα καφέ

12.00-13.00 Κριτήρια επιλογής αντιυπερτασικής αγωγής. Προεδρείο: Χ. Χατζής, Α. Τάγια. Ομιλητές: Κ. Δημητρακόπουλος, Δ. Καρανάσιος.

13.00-14.00 Θέματα στη διαχείριση ασθενών με ΣΔτ2. Προεδρείο: Μ. Γαβανά, Β. Μοσκούλα. Ομιλητές: Χ. Μανές, Ε. Γιαννακόπουλος.

14.00-14.30 Ελαφρύ γεύμα

14.30-15.30 Προβληματισμοί στην εκπαίδευση της Γενικής /Οικογενειακής Ιατρικής.
Προεδρείο – Ομιλητές: Α. Συμεωνίδης, Σ. Αργυριάδου, Δ. Κούβελας.

15.30-16.00 Νοσηλεύτρια ΠΦΥ. Αναγκαία οντότητα-ειδικότητα. Προεδρείο: Ζ. Παπαμιχαήλ, Ν. Γκουτζιαμάνη. Ομιλήτρια: Αλίκη Δημητριάδου.

16.00-16.30 Υποαναγνώριση της κατάθλιψης στην ΠΦΥ. Προεδρείο: Α. Συμεωνίδης. Ομιλητής: Σ. Τσιλίκας.

16.30-17.00 Ορθολογική συνταγογράφηση αντιβιοτικών. Προεδρείο: Ζ. Τσίμτσιου. Ομιλητής: Π. Κολάρας.

17.00-17.30 Ανάγνωση DXA.
Προεδρείο: Γ. Τσικάκη. Ομιλητής: Α. Παγανάς.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.