της Αντας Ψαρρά

Πήδηξε το «φράχτη» κι έφτασε στη Γαλλία το 2006 ο 24χρονος (σήμερα) μουσουλμάνος από το Μαλί. Δούλευε στο εβραϊκό σούπερ μάρκετ ενώ παρακολουθεί και το λύκειο, όπου 4 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σαν μπακαλόγατος στην κυριολεξία μια και γνωρίζοντας τα κατατόπια έκρυψε 6 ομήρους στο ψυγείο σώζοντας τους τη ζωή. Παράλληλα τις ώρες της ομηρίας έδινε πληροφορίες στους αστυνομικούς για το χώρο και τους ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα. «Έσβησα τον καταψύκτη και τους έκρυψα μέσα κλείνοντας την πόρτα» είπε ο Λασάνα Μπατιλί . Ο φίλος του Λασανά που επίσης δούλευε εκεί προσπάθησε να πείσει κάποιους ομήρους να τον ακολουθήσουν από μια άλλη σε μια πόρτα εξόδου αλλά δεν τα κατάφερε να τους πείσει και βγήκε μόνος του.

Αργότερα κι αφού τελείωσε η θλιβερή αυτή περιπέτεια ο Λασάνα δέχτηκε τις ευχαριστίες και τα θερμά ευχαριστώ από τους ομήρους, τις αρχές και τους επώνυμους και φυσικά από τον πρόεδρο Ολάντ. Ο Λασάνα είναι τώρα το καμάρι της φτωχής οικογένειάς του που ζει στο Μαλί και δηλώνει ότι όλοι είμαστε αδέλφια άσχετα από θρησκείες και καταγωγές. Οταν έφτασε στη Γαλλία μικρό και φοβισμένο παιδί διέμενε μαζί με άλλους παράτυπους και εργαζόμενους σκληρά μετανάστες σε υποβαθμισμένο προάστιο του Παρισιού. Χάρη στον αγώνα των καθηγητών της οργάνωσης «εκπαίδευση χωρίς σύνορα» κατάφερε να πάρει αναστολή απέλασης το 2009 και προσωρινή άδεια παραμονής το 2011. Ο καθηγητής του μίλησε με πολύ θερμά λόγια για τον μαθητή του και σημείωσε ότι αυτοί οι «παράνομοι» σπουδαστές αποτελούν κομμάτι από το μέλλον της Γαλλίας.

Η Γαλλία αποφάσισε να δώσει τη γαλλική υπηκοότητα στον Λασάνα Μπατίλι. Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, διευκρίνισε ο Καζνέβ, ο οποίος εξήρε «την ανδρεία πράξη» του κ. Μπατίλι.

Εμείς όλα αυτά τα παιδιά σύμφωνα με το δόγμα Σαμαρά τα θεωρούμε παράνομους, λαθραίους , τα κλείνουμε στα κρατητήρια και ακόμα κι όταν τα ναζιστικά τάγματα εφόδου τα μαχαιρώνουν συζητάμε για το αν δικαιούνται να μπουν σε καθεστώς προστασίας ή στη χειρότερη περίπτωση τα συλλαμβάνουμε στις απάνθρωπες επιχειρήσεις σκούπα με τα αρχαιοελληνικά ονόματα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.