Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά σήμερα όταν έξω από ένα εργοστάσιο που απέχει 70 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη σημειώθηκε μια έκρηξη κατά τη μεταφορά τοξικών προϊόντων, με αποτέλεσμα η περιοχή να καλυφθεί με ένα τεράστιο πορτοκαλί νέφος.

Oι αρχές της Καταλονίας κήρυξαν συναγερμό στις πέντε κοινότητες γύρω από το εργοστάσιο, και κάλεσαν τους 64.500 κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους, με κλειστά τα παράθυρα. Το νέφος διαλύθηκε μετά από περίπου μία ώρα.

Τα μέτρα περιορίστηκαν στα παιδιά κάτω των τριών ετών, τους ηλικιωμένους και τους ασθενείς, ενώ οι αρχές προχώρησαν στην πλήρη άρση τους στις 16:00 ώρα Ελλάδας.

Η έκρηξη προκλήθηκε από την ανάμιξη του νιτρικού οξέος (που είναι διαβρωτικό και τοξικό) με θείο και σίδηρο καθώς και με ένα ακόμη στοιχείο που δεν έχει διευκρινιστεί, ανέφεραν οι τοπικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.

Η πυροσβεστική υπηρεσία δέχτηκε 22 κλήσεις από ανθρώπους που ζητούσαν βοήθεια γιατί αντιμετώπιζαν αναπνευστικά προβλήματα.


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.