Η Jamie Brewer, γνωστή στο ευρύ κοινό από την συμμετοχή της στη σειρά ''American Horror Story'' ετοιμάζεται να σπάσει άλλο ένα ταμπού: Θα γίνει το πρώτο μοντέλο με Σύνδρομο Ντάουν που θα περπατήσει στην πασαρέλα στην Εβδομάδα Μόδας της Νέας Υόρκης.

Η συμμετοχή της στο κορυφαίο fashion γεγονός της Αμερικής γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας «Role Models Not Runway Models» (Μοντέλα προς μίμηση, όχι απλά μοντέλα πασαρέλας) της σχεδιάστριας Carrie Hammer, με την οποία η σχεδιάστρια θέλει πει πως τα ρούχα πρέπει να αντιπροσωπεύουν κάθε είδους γυναίκα και να την κάνουν να νιώθει μοναδική.

Αυτή της η ιδέα ξεσήκωσε πλήθος θετικών αντιδράσεων. Γυναίκες με κινητικά και διανοητικά προβλήματα από όλο τον κόσμο ευχαρίστησαν την σχεδιάστρια για αυτή την πρωτοβουλία ενώ πολλές ήταν εκείνες που ήθελαν να αποτελέσουν τα μοντέλα της επόμενης της επίδειξης.

Στην πασαρέλα, η Jamie Brewer θα φοράει ένα εντυπωσιακό φόρεμα, που σχεδίασε ειδικά γι’ αυτήν η Carrie Hammer, το οποίο που αναδεικνύει τα δυνατά σημεία του σώματος της. Η σχεδιάστρια ελπίζει ότι το συγκεκριμένο φόρεμα θα το αγοράσει και η Πρώτη Κυρία των Η.Π.Α Μισέλ Ομπάμα.

Η Jamie Brewer, που εκτός από ηθοποιός είναι θαυμάσια συγγραφέας και ενεργή ακτιβίστρια για τη νοητική αναπηρία, δηλώνει περήφανη που αποτελεί πηγή έμπνευσης και παράδειγμα προς μίμηση για ανθρώπους με ειδικές ικανότητες ώστε να δείξουν προς τα έξω τη διαφορετικότητα τους.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.