"Ενδιαφέρεται κανείς για την αλήθεια; Ορίστε μία αναφορά για το τί συνέβη τον Μάιο του 2013 από τον συντονιστή της εκδήλωσης" αναφέρει ο Γιάννης Βαρουφάκης για την περίφημη χειρονομία με το δάχτυλο, παραθέτοντας την μαρτυρία του Σρέκο Χόρβατ.

Ο φιλόσοφος έγραψε στην γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung για τα διατρέξαντα, αφού τα γερμανικά ΜΜΕ βρήκαν και "σήκωσαν" το θέμα, υποστηρίζοντας πως ο Βαρουφάκης έδειξε το μεσαίο δάχτυλο στους Γερμανούς και υποδαυλίζοντας τα "πάθη".

"Όλοι οι Γερμανοί θέλουν να το μάθουν: Σήκωσε ο Βαρουφάκης το μεσαίο δάκτυλο εναντίον τους;" αναφέρει ο κ. Χόρβατ.

"Όχι αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί μια και καλή. Ο Βαρουφάκης δεν έδειξε το δάκτυλο στους Γερμανούς. Σε αυτή την παρουσίαση στο Ζάγκρεμπ, ο Βαρουφάκης έκανε αναφορά σε γεγονότα που συνέβησαν τον Μάιο του 2010, όταν η Ελλάδα δεν είχε επιβαρύνει τους γερμανούς φορολογούμενους, ούτε με ένα ευρώ", σημειώνει.

"Το επιχείρημά του ήταν ότι η Ελλάδα έπρεπε τότε να κηρύξει στάση πληρωμών στους ιδιώτες πιστωτές, αντί να λάβει υπέρογκα δάνεια από τους ευρωπαίους εταίρους" αναφέρει επίσης. "Όμως η χειρονομία ερμηνεύτηκε σαν να έλεγε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια στη Γερμανία" σημειώνει.

Το κύριο θέμα στην εκδήλωση του 2013 ονομαζόταν «Το Μέλλον της Ευρώπης», και δίπλα στο Γιάννη Βαρουφάκη είχαμε πολλούς επιφανείς επισκέπτες, προσκεκλημένοι ομιλητές ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, ο Oliver Stone ή Αλέιδα Γκεβάρα, κόρη του Τσε. Ναι, πιστεύουμε σε μια διαφορετική Ευρώπη, όπου δεν θα μιλάμε για το ελληνικό δάχτυλο, αλλά όταν τελικά όλα τα βρώμικα δάχτυλα που μας έφεραν αυτή την κρίση - από το Βερολίνο ως τις Βρυξέλλες - τοποθετηθούν στο τραπέζι και να δείξουν ότι η μόνη απάντηση είναι τώρα ΟΧΙ νέα μέτρα λιτότητας και δουλεία για χρέη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.