Η εισήγησή του έφτασε με επιστολή στα χέρια του ποιητή και μελετητή της ποίησης Κώστα Στεργιόπουλου, προέδρου τότε της Εταιρείας Συγγραφέων. Η ποιήτρια Λύντια Στεφάνου πρότεινε ως ημέρα εορτασμού την 21η Μαρτίου, την ημέρα της εαρινής ισημερίας, που συνδυάζει το φως από τη μία και το σκοτάδι από την άλλη, όπως η ποίηση, που συνδυάζει το φωτεινό πρόσωπο της αισιοδοξίας με το σκοτεινό πρόσωπο του πένθους.
Την επόμενη χρονιά, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός, πρέσβης της Ελλάδας στην Unesco, εισηγήθηκε στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του Οργανισμού η 21η Μαρτίου να ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.
Τον Οκτώβριο του 1999, στη γενική διάσκεψη της Unesco στο Παρίσι, η 21η Μαρτίου ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης. Το σκεπτικό της απόφασης ανέφερε: «Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης θα ενισχύσει την εικόνα της ποίησης στα ΜΜΕ, ούτως ώστε η ποίηση να μην θεωρείται πλέον άχρηστη τέχνη αλλά μια τέχνη που βοηθά την κοινωνία να βρει και να ισχυροποιήσει την ταυτότητά της.
Η ποίηση και οι ποιητές ταξιδεύουν με τραγούδια ψυχής με τις χορωδίες :
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ
ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΜΗΣ
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΝΕΑΣ ΡΑΙΔΕΣΤΟΥ
-ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
-ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΑΓΑΡΑΔΩΝ
-ΧΟΡΩΔΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ
ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
Στο
Δημοτικό Θέατρο Θέρμης
το Σάββατο 21 Μαρτίου στις 20.00
Την
επιμέλεια και την ιδέα του προγράμματος
έχει η κ. Ελευθερία
Μεταξά-Αρμοδώρου η οποία διδάσκει
και συνοδεύει στο πιάνο.
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.