Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να μετριάσει τις προσδοκίες που καλλιεργεί στον ελληνικό λαό διεμήνυσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Der Standard και επεσήμανε πως τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από τις δυνάμεις της.

Ο Σόιμπλε επεσήμανε πως: «Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να πουν στους πολίτες την αλήθεια.Για τα προβλήματα δεν ευθύνονται ούτε οι Βρυξέλλες, ούτε η Ευρώπη ή η Γερμανία. Τα προβλήματα οφείλονται στο γεγονός ότι η Ελλάδα έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα πάνω από τις δυνάμεις της. Πιθανώς η Ευρωζώνη να ήταν ένας πειρασμός».

Σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις ο ίδιος δήλωσε: «Όταν διάβασα ότι κάποιος είπε ότι τα προβλήματα της Ελλάδας θα μπορούσε να λύσει το πρόβλημα του χρέους μέσω των γερμανικών αποζημιώσεων, αναρωτήθηκα εάν τελικώς οι πολίτες είναι αυτοί που πιέζουν για κάποια πράγματα ή εάν οι πολιτικοί είναι αυτοί που τους επηρεάζουν».

Συνέχισε λέγοντας πως το εν λόγω ζήτημα ρυθμίστηκε από τις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Στην ίδια συνέντευξη ο Σόιμπλε απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο «κουρέματος» του ελληνικού δημόσιου χρέους, σημειώνοντας πως η πραγματική πρόκληση για την Ελλάδα είναι να εκκινήσει εκ νέου την οικονομία της και επεσήμανε: «Ποτέ δεν έχουμε υποχρεώσει κάποιον να δεχτεί κάτι που δεν θέλει».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.