Ο Πράνταλος έκανε κι άλλο ανδραγάθημα, πρόσφατα. Μόνο που τον κλείσαν για κάμποσες μέρες, μετά έτρεχε στα τμήματα, μετά εγώ δεν ευκαιρούσα, με λίγα λόγια πέρασαν μέρες και γι’ αυτό δεν έγραψα κάτι. Πέρασαν οι μέρες και θα ήταν άκαιρο.
Τιμής ένεκεν όμως, για την πράξη του, πρέπει να μοιραστεί, κι ας είναι και άκαιρο.


Ελεύθερος είναι αυτός που κάνει το χρέος του

Έψαχνα 2-3 μέρες τον Γιώργο Πράνταλο*, την Παρασκευή (27-03) έλαβα το εξής μήνυμα: «Σήμερα με αφήσανε! Είμαι ελεύθερος εδώ και 2+30 ώρες από το Δρομοκαΐτειο! Στις 23 του Μάρτη (στην επέτειο απελευθέρωσης της Καλαμάτας), ξημερώματα, έκανα ακόμα ένα ντου, ντύθηκα την στρατιωτική μου στολή, πλήρη εξάρτηση, με φούμο στο πρόσωπο, είχα μαζί μου μία απομίμηση αντιαρματικού μπαζούκας (με το οποίο σημάδευα το υπουργείο), την Ελληνική σημαία και την σημαία της Μάνης και στο ίδιο κοντάρι δεμένη μια κρεμάλα. Πήγα στο Σύνταγμα στο κωλουπουργείο τους το οικονομικών, ανέβηκα στην στάση που είναι μπροστά στο μπουρδέλο τους και δέθηκα με αλυσίδα με λουκέτο, για να μην μπορούν να με πάρουν. Φώναζα μπουρδέλο βουλή, φέρτε τα κλεμμένα, λαμόγια του σδόε εσείς μου οπλίσατε το χέρι κ.α. Ήρθαν αστυνομικοί, κάλεσαν την πυροσβεστική, ανέβηκαν για να κόψουν την αλυσίδα. Έχω έναν σουγιά μαζί μου τον βάζω στην καρωτίδα μου και τους λέω “κόψτε την αν μπορείτε”. Τέσσερις ώρες παρέμεινα εκεί, όλο αυτόν τον χρόνο κάποιος τραβούσε με κάμερα, αλλά -διαταγή άνωθεν- κανένας δεν έδειξε τίποτα. Από το αστυνομικό τμήμα συντάγματος με στείλανε, με εισαγγελική διαταγή, στο Δρομοκαΐτειο. Γνωμάτευση του μουρλοκομείου «χαρακτηριολογική διαταραχή»! Και με χρεώνουν κιόλας, αν δεν τους πάω απορίας θα τα στείλουν στην εφορία!! Τους γράφω στα ……. μου! Δεν με νοιάζει τίποτα, αυτό που ήθελα να κάνω το έκανα, έστειλα το μήνυμά μου. Σε χαιρετά ο ελεύθερος τρελός!»
Τον πήρα αμέσως τηλέφωνο και τον έβαλα να μου τα ξαναπεί με κάθε λεπτομέρεια. Όση ώρα τα περιέγραφε γελούσε σαν παιδί. Ζηλεύω του λέω, δεν με ειδοποίησες. Αφού ξέρεις ότι είμαι μοναχικός καβαλάρης, ούτε στα παιδιά μου δεν το είπα, απήντησε.

Πριν κλείσω..

Κλείνοντας να πω σε σένα που τον πίνεις αδιαμαρτύρητα: Την ελευθερία του Γιώργου δεν θα την αισθανθείς ποτέ! Και μέσα στην φυλακή και μέσα στο τρελάδικο ελεύθερος ήταν!! Ελεύθερος είναι αυτός που κάνει το χρέος του, χωρίς να υπολογίζει τίποτα, ούτε αποτέλεσμα ούτε κόστος. Εσύ μπορεί να είσαι έξω από το τρελάδικο αλλά πόσο σώας τας φρένας θεωρείς ότι έχεις από την στιγμή που επιλέγεις το δούλος;

* Ο Γιώργος Πράνταλος είναι ο 70χρονος που πυροβόλησε στη ΔΟΥ Αγ. Παρασκευής το 2012


Εμπαιγμός οι κωλονόμοι τους

Ο Πράνταλος είναι 74 χρονών, ακόμα δεν έχει πάρει σύνταξη, γιατί έχει χρέος στην εφορία!!! Πώς θα σας το ξεπληρώσει ρε παπάρες; Βγάλτε του την σύνταξη και παρακρατήστε του κάθε μήνα ένα ποσό! Το απλούστατο δεν κάνουν, όχι να τους νοιάξει πώς ο άνθρωπος αυτός θα ζήσει! Κι όχι μόνο χέστηκαν για τον πολίτη (να ψοφήσει), για να «πατσίσουν» με το χρέος, αποφάσισαν οι αχρηστότεροι ημών να του κατασχέσουν ένα οικόπεδο που έχει στο χωριό! Κι επειδή ο Γιώργος είναι παλικάρι πήγε με την καραμπίνα του στην εφορία, και τον κλείσανε στον κορυδαλλό!

Ασχολήσου με τους συνανθρώπους σου, να μάθεις τι τραβάνε με τις κωλονομοθεσίες. Οι πιο αδύναμοι αδικούνται κατάφωρα σήμερα. Οι πιο αδύναμοι! Αυτοί που είναι υποχρέωση της πολιτείας να στηρίζει! Αλλιώς γιατί υπάρχουν οι προδότες ρε φίλε; Ποιος ο λόγος ύπαρξής τους;
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.