Κορυφώνονται σήμερα οι εκδηλώσεις για την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων με την κεντρική εκδήλωση μνήμης- επιμνημόσυνη δέηση που θα πραγματοποιηθεί στις 18.30 στην πλατεία Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη.
Στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ομιλία του Αμερικανού πολιτικού, σερίφη της κομητείας Μίντλσεξ Μασαχουσέτης, ο οποίος αγωνίζεται για την αναγνώριση στις ΗΠΑ της Γενοκτονίας των Αρμενίων, Πίτερ Κουτουντζιάν.
Στις 8 θα ξεκινήσει η πορεία διαμαρτυρίας προς το τουρκικό προξενείο, όπου θα επιδοθεί ψήφισμα. Η πορεία θα ξεκινήσει από την Αγίας Σοφίας και θα κατευθυνθεί προς Εγνατία, Ιασωνίδου, Αγίου Δημητρίου, όπου και θα καταλήξει.
Στην Αθήνα στις 19:00 το βράδυ θα γίνει όπως κάθε χρόνο η επίσημη αλλαγή της Προεδρικής Φρουράς με τους εύζωνες να είναι ενδεδυμένοι με την φορεσιά του πόντιου αντάρτη.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.