• 16χρονη Ελληνίδα κέρδισε την πρώτη θέση σε διεθνή διαγωνισμό
Δημοσιογράφος με διάκριση κατάφερε να γίνει στα 16 της η Μαρία Πατρέλη, μαθήτρια του Διαπολιτισμικού ΓΕΛ Ευόσμου, σχολείου του δικτύου Βιώσιμη Πόλη, κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία 15-18 ετών στον διεθνή διαγωνισμό της οργάνωσης Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον (YRE).
Η Μαρία, υπό την καθοδήγηση και τη στήριξη της εκπαιδευτικού Νένου Χρυσούλας (ΠΕ06), έγραψε άρθρο με τίτλο Κοινοτικοί κήποι, μια λύση για υγιεινό και επικερδή τρόπο ζωής.
Το άρθρο μιλά για τις περιαστικές καλλιέργειες (ΠΕΡΚΑ- στο στρατόπεδο Καρατάσιου), για τον αστικό αμπελώνα και τον αστικό λαχανόκηπο του Δήμου Θεσσαλονίκης, αλλά και για τον Κήπο στον κύβο.
Η κριτική επιτροπή
Στην ίδια κατηγορία τη δεύτερη θέση πήραν οι Κύπριοι μαθητές Μάριος Ντάνιελ, Κυριακή Χατζηχαμπή και Κατερίνα Παπαμιλτιάδους με την εργασία Μεγάλα αναπτυξιακά έργα… μεγάλες περιβαλλοντικές προκλήσεις.
Ο διαγωνισμός του Παγκόσμιου Δικτύου «Young Reporters for the Environment» υποστηρίζεται από την UNESCO, το Διεθνές Ινστιτούτο Βιομηχανικής και Περιβαλλοντικής Οικονομίας (ΙΙΕΕΕ), το Ίδρυμα της Εταιρείας Wrigley, το Διεθνές Δίκτυο Μαθητών Δημοσιογράφων, καθώς και το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.