Τηλεφωνική τηλεπικοινωνία είχε σήμερα το μεσημέρι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Κατά την επικοινωνία που είχε με τους ξένους ηγέτες ο Έλληνας πρωθυπουργός διεμήνυσε πως ό,τι απόφαση και να πάρει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα έχει οξυγόνο και την επόμενη εβδομάδα. «Θα επιβιώσει» σημείωσε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε ότι η δημοκρατία είναι η υπέρτατη αξία στην ελλάδα και για τούτο το λόγο, το δημοψήφισμα θα γίνει ανεξάρτητα από την απόφαση του Eurogroup.

«Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για την Ευρώπη. Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία. Δεν θα σας ζητήσω την άδεια για να κάνω δημοψήφισμα. Ό,τι και να αποφασίσει το Eurogroup, ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει κυρίαρχα» φέρεται να πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός συνομίλησε με τους Μέρκελ και Ολάντ και την Παρασκευή για να τους ανακοινώσει την απόφασή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του mega του ασκήθηκαν πιέσεις ώστε να κάνει πίσω ενώ η Άγκελα Μέρκελ υποστήριξε ότι το ερώτημα θα πρέπει να είναι «ναι ή όχι στο ευρώ».

Ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ότι μπορεί βέβαια να λέει την άποψή της αλλά η παρουσία της Ελλάδας στο ευρώ δεν είναι κάτι που μπορεί να αποτελέσει ερώτημα. «Στην Ελλάδα γεννήθηκε η Δημοκρατία και δεν θα πάρουμε άδεια για το τι θα ερωτηθεί ο ελληνικός λαός. Η Ελλάδα είναι κυρίαρχη χώρα, το κοινοβούλιο αποφασίζει ποιο είναι το ερώτημα» φέρεται να τόνισε.

Απευθυνόμενος δε στον Φρανσουά Ολάντ φέρεται να είπε: «Κι εσείς στη Γαλλία όταν κάνετε δημοψήφισμα δεν θα σας πει άλλος λαός ποιο θα είναι το ερώτημα που θα απευθύνετε».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.