Η προειδοποίηση του Νίκου Φίλη,  κοινοβουλευτικού  εκπρόσωπου του  ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα, ότι η χώρα ενδέχεται να καθυστερήσει την καταβολή € 300 εκατομμύρια ($ 337 εκατομμύρια), στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αν η Ελλάδα δεν έχει σύντομα μια συμφωνία με τους πιστωτές δεν λήφθηκε αρκετά σοβαρά υπ'όψη. 
Χθες το βράδυ, αυτό είναι ακριβώς αυτό που έκανε την Ελλάδα. Στους οφειλέτες επιτρέπεται  (αλλά επικαλείται σπάνια) η επιλογή για τη ενοποίηση πολλών πληρωμών σε μια. Τώρα η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει € 1,5 δισεκατομμύρια μέχρι το τέλος του Ιουνίου.
Η κίνηση αυτή είναι τόσο ρεαλιστική  όσο και απειλητική. Η ίδια η Ελλάδα αγοράζει περισσότερο χρόνο για να συνεχίσει το ψυχολογικό πόλεμο που παίζει με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Όμως, η καθυστέρηση πληρωμών δείχνει επίσης ένα επικίνδυνο ετοιμότητα για να πάει με το σύρμα. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η αξία των ελληνικών μετοχών και ομολόγων έχουν μειωθεί και ο πρωθυπουργός της χώρας έχει προγραμματιστεί μια συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος τον έχει  δελεάσει με  βοήθεια, αν τίποτα δεν πάει καλά με την Ευρώπη και το ΔΝΤ.

Leonid Bershidsky από bloomberg
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.