coca cola apelise mpampa
Συγκέντρωση στην Ευελπίδων αύριο Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

της  

Μια πολυεθνική εταιρία ένιωσε για πρώτη φορά στην ιστορία της ότι οι άνθρωποι όταν είναι ενωμένοι δύσκολα μπορεί κάποιος να τους διασπάσει. Κι όταν διεκδηκούν το δίκιο τους, τη δουλειά τους και την αξιοπρέπειά τους, τότε σίγουρα, δύσκολα μπορεί να τους κάνει “ρομποτάκια”. Γιατί έχουν φωνή, έχουν θάρρος, έχουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουν τα πάντα.


Ετσι λοιπόν το μποϊκοτάζ των απεργών, τρόμαξε την πολυεθνική που προσπαθεί με την απειλή των δικαστηρίων και των οικονομικών διεκδικήσεων να “σπάσει” έναν αγώνα.


Αύριο το πρωί, η coca cola δικάζει τους απεργούς στην Ευελπίδων. Στα δικαστήρια της Αθήνας, όχι στης Θεσσαλονίκης. Οι απεργοί είναι από τη Θεσσαλονίκη και το παράδοξο είναι πως το δικαστήριο θα γίνει σε άλλη πόλη.


Σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια ομοσπονδία εργατοϋπαλλήλων εμφιαλωμένων ποτών (ΠΟΕΕΠ) τονίζει:

“Συνάδελφοι,

Στα πλαίσια της προσπάθειας τρομοκράτησης και εκφοβισμού των απεργών της Coca Cola, της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας αλλά και όσων στελεχών συμμετέχουν στον τιτάνιο απεργιακό αγώνα και εκστρατεία ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού για το πραγματικό πρόσωπο της πολυεθνικής Coca Cola, η εταιρεία κατέθεσε αγωγή στα Ελληνικά δικαστήρια.


Ζητά από αυτούς που οδήγησε στην ανεργία και τη φτώχεια, ένα εκατομμύριο ευρώ (1.000.000) ως αποζημίωση επειδή η διαμαρτυρία τους και η γνωστοποίηση της κατάστασής τους έστρεψε το καταναλωτικό κοινό μακριά από τα προϊόντα της εταιρείας, παρά τα υπέρογκα ποσά που δαπανά η πολυεθνική σε διαφημίσεις και προσφορές.


Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους διωκόμενους συνδικαλιστές και την ημέρα της δίκης Πέμπτη 4 Ιούνη 2015 θα είμαστε όλοι μπροστά στα δικαστήρια Ευελπίδων στην Αθήνα.


Τα λεωφορεία από Θεσσαλονίκη θα ξεκινήσουν τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (24.00 ώρα) από το άγαλμα Βενιζέλου στην Αριστοτέλους”.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.