Από νεαρή ηλικία, ο Carlos de Saro ήταν γοητευμένος από την τεχνολογία, έτσι μπορεί να μην σας εκπλήξει το γεγονός ότι αυτό το πάθος τον οδήγησε στο να αποκτήσει το πτυχίο του στα συστήματα υπολογιστών και τελικά, να ιδρύσει τον δικό του μη κερδοσκοπικό οργανισμό που λέγεται: «Πάλη Ενάντια στις Αντιξοότητες, που διδάσκει τους νέους με αναπηρίες πώς να χρησιμοποιούν τους υπολογιστές και τα προγράμματα όπως το Microsoft Word και το PowerPoint.
Αυτό που μπορεί να σας εκπλήξει είναι ότι ο De Saro, ο ίδιος, έχει σύνδρομο ντάουν. Αλλά ποτέ δεν άφησε τα αντιληπτά όρια αυτής της γενετικής διαταραχής να τον επιβραδύνουν. 
Ο De Saro, 36 ετών σήμερα, μελέτησε την ανθρώπινη ανάπτυξη, την τεχνολογία και την ανάπτυξη των επιχειρήσεων σε ένα από τα καλύτερα ιδιωτικά πανεπιστήμια του Μεξικού, το Instituto Tecnologico y de Estudios Superiores de Monterrey, ή αλλιώς TEC de Monterrey.
Αργότερα, εργάστηκε στην Εθνική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Μεξικού. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της εμπειρίας που ο De Saro συνειδητοποίησε ότι υπήρχε έλλειψη ευκαιριών μάθησης και εργαλείων για ανθρώπους σαν για και εκείνον, έτσι ώστε να μπορέσουν να εκπαιδευτούν και να αποκτήσουν μια σταθερή εργασία.
"Ως εκ τούτου, ίδρυσα τον δικό μου Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό με στόχο να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους στην τεχνολογία για να αποκτήσουν δεξιότητες εργασίας και να δημιουργήσουν δεσμούς με τη βιομηχανία και την κυβέρνηση έτσι ώστε να τους δώσει την καλύτερη δυνατή ένταξη εργασίας στην κοινωνία," Λέει ο De Saro μέσω ενός μεταφραστή. "Για να είναι κάποιος εφοδιασμένος με γνώσεις στη σημερινή εποχή του εργατικού δυναμικού, η χρήση της τεχνολογίας είναι άκρως απαραίτητη." 
Στην «Καταπολέμηση Ενάντια στις Αντιξοότητες», στο μη κερδοσκοπικό κέντρο De Saro που βρίσκεται μια ώρα νότια της Πόλης του Μεξικού, οι μαθητές λαμβάνουν εξατομικευμένη διδασκαλία για να αναπτύξουν τις γλωσσικές, γνωστικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές δεξιότητες που υποστηρίζουν μια υψηλότερη ποιότητα ζωής, ενώ τους βοηθά να επιτύχουν σε μια αγορά εργασίας όπου τα άτομα με σύνδρομο ντάουν έχουν βρει παραδοσιακά λίγες ευκαιρίες.
«Δουλεύουν πολύ με το Paint και με το PowerPoint," εξηγεί η Celina Garcia Keller, διευθυντής του Κέντρο Τεχνολογίας της Microsoft στο Μεξικό. «Στους μαθητές με σύνδρομο ντάουν παίρνει περισσότερο χρόνο για να κατανοήσουν τις αφηρημένες έννοιες. Με την τεχνολογία, μαθαίνουν αυτές τις γνωστικές δεξιότητες πιο εύκολα απ’ ότι θα τις μάθαιναν από ένα βιβλίο.»
Συχνά, λέει, οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τη Ζωγραφική ή το PowerPoint για να κατανοήσουν τα γράμματα και τους αριθμούς - ή, για να παρουσιάσουν την ιστορία της ζωής τους. "Η Τεχνολογία της Microsoft είναι το πιο εύκολη στη χρήση, επειδή είναι πιο εύκολη για να τη μάθουν," λέει ο De Saro.
"Μόλις την περασμένη εβδομάδα, η ομάδα των φοιτητών με εντυπωσίασε με τις προόδους τους χρησιμοποιώντας το λογισμικό της Microsoft," προσθέτει. «Τους ζήτησα να γράψουν κάτι και ο καθένας τους έγραψε δύο παραγράφους σε λιγότερο από δύο ώρες, χρησιμοποιώντας το Word. Αυτό ήταν κάτι που δεν ήταν σε θέση να κάνουν πριν. " 
Η Keller, της οποίας η κόρη επίσης έχει σύνδρομο ντάουν, συναντήθηκε με τον De Saro σε μια σύνοδο κορυφής για την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Λέει ότι εμπνεύστηκε από ό, τι είχε επιτευχθεί από τον De Saro και από όλα τα ταξίδια που έχει κάνει.
"Που πήρε το μυαλό το γεγονός ότι βρήκα κάποιον που ήταν τόσο καλός ομιλητής και δούλευε τόσο σκληρά για να συμπεριλάβει τα άτομα με ειδικές ανάγκες στο σχολείο και να τους προετοιμάσει για να συμπεριληφθούν στο εργατικό δυναμικό», θυμάται. "Στο Μεξικό δεν υπάρχει κανένα κοινό πρόγραμμα για μαθητές με ειδικές ανάγκες. Οι γονείς συχνά εγκαταλείπουν το σχολείο επειδή οι καθηγητές συχνά δεν έχουν ό, τι χρειάζεται για να βοηθήσουν, αναδεικνύοντας το πρόγραμμα αυτό το πιο σημαντικό της χώρας.»
Η Microsoft έχει συμβάλει λογισμικό στον ΜΚΟ του De Saro, και οι εργαζόμενοι της εργάζονται εθελοντικά στο κέντρο αυτό για να βοηθήσουν τον De Saro να διδάξει τους μαθητές πώς να χρησιμοποιούν τα προγράμματα. Ο De Saro και εθελοντές του επισκέπτονται το Κέντρο Τεχνολογίας της Microsoft συχνά να για λάβουν εκπαίδευση στα Windows 8, το Office 365, σε εφαρμογές και άλλες τεχνολογίες. 
Ο De Saro και η Microsoft, επίσης, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υπερασπιστούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Πρόσφατα, η Microsoft τον κάλεσε να καταθέσει ενώπιον του Κογκρέσου του Μεξικού σχετικά με το πώς η τεχνολογία μπορεί να είναι ένα εργαλείο για την ένταξη και την υποστήριξη της εκπαίδευσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Προέτρεψε τους νομοθέτες να εγγυηθούν ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και την τεχνολογία που θα τους επιτρέψει να εργαστούν και να συνεισφέρουν στην κοινωνία.
Σήμερα, Ο De Saro μιλά για τη σημασία του να συμπεριλαμβάνονται τα άτομα όλων των ικανοτήτων στο σχολείο, την εργασία και την κοινωνία σε συνέδρια σε όλη τη Λατινική Αμερική και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε ένα πρόσφατό συνέδριο που έγινε υπό την αιγίδα της Microsoft, μίλησε με τους γονείς των παιδιών με σύνδρομο ντάουν για τη ζωή και το έργο του. Θέλει να συμπεριληφθούν όλοι και γνωρίζει η τεχνολογία μπορεί να ενδυναμώσει τους ανθρώπους όλων των δυνατοτήτων για να κάνουν ακριβώς αυτό. 


Η Keller αναφέρει ότι όσοι γνώρισαν τον De Saro πιστεύουν ότι μπορεί να γίνει ένα πιο επιτυχημένο πρόσωπο. «Είναι πραγματικά εκπληκτικό να δούμε πώς κάποιος σε μια κοινωνία που βάζει τέτοιους περιορισμούς σε αυτά τα άτομα, μπόρεσε να εμπνεύσει τόσους πολλούς ανθρώπους», προσθέτει.
Με το ευρύ φάσμα της προσβασιμότητας χαρακτηριστικών στα προϊόντα της Microsoft, οι άνθρωποι όλων των ικανοτήτων μπορούν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία. Στην ταμπλέτα του, για παράδειγμα, ο De Saro ανακάλυψε πως η οθόνη αφής των Windows 8.1 είναι πιο προσιτή. Στο Word, η οθόνη αφής κάνει ακόμα πιο εύκολο το να διορθωθούν τα γραμματικά λάθη, καθώς επίσης να φτιαχτούν οι ανορθογραφίες και τα προβλήματα εκτύπωσης.
Όσοι φοιτούν τώρα στο κέντρο του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού που ίδρυσε ο De Saro, είναι τα παιδιά με σύνδρομο ντάουν, ηλικίας 6 έως 17. Ο De Saro λέει ότι στο μέλλον ελπίζει να επεκτείνει τις υπηρεσίες του σε ενήλικες και σε όσους έχουν προβλήματα ακοής, καθώς επίσης οπτικά και κινητικά προβλήματα.
 «Η ζωή μου έχει αλλάξει χωρίς καν να το έχω φανταστεί», λέει. «Με τη χρήση του λογισμικού της Microsoft, είμαι αλλάζω τις ζωές των άλλων ανθρώπων με ειδικές ανάγκες."
Μετάφραση: Δημήτρης Βασιλαδιώτης
πηγή  το είδαμε εδώ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.