Ανεξέλεγκτα κινείται η πυρκαγιά στη Νεάπολη Λακωνίας που ξέσπασε στις 4 το πρωί. Πριν λίγο αναφέρθηκε από τηλεοπτικά κανάλια ότι έχουν παραδοθεί στη φωτιά σπίτια μέσα στη Νεάπολη.

Το πύρινο μέτωπο έχει πλευρίσει από τα ανατολικά την Νεάπολη, ενώ μπήκε μέσα στο χωριό Άγιος Νικόλαος κι έφτασε έως τη θάλασσα, όπου ακόμα και με καΐκια απομακρύνθηκαν οι κάτοικοι για να σωθούν.

Στις 15.00 οι φλόγες είχαν μπει μέσα στην πόλη της Νεάπολης με τους κατοίκους να αδυνατούν να δουν στα τρία μέτρα. Μαρτυρίες από την περιοχή αναφέρουν ότι καίγονται σπίτια.

Νωρίτερα εξελίχθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 300 ανθρώπων σε παραλία του Αγίου Νικολάου. Οι περισσότεροι μεταφέρθηκαν στη Νεάπολη με σκάφη.

Η πυρκαγιά απειλεί το χωριό Καστανιά στο πίσω του βουνού.

Νεκρός ένας τουρίστας

Το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι ένας 58χρονος αλλοδαπός νεκρός, ο οποίος είχε μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας της Νεάπολης με αναπνευστικά προβλήματα.

Το μεσημέρι εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας, όπου είχαν μεταβεί κάτοικοι με αναπνευστικά προβλήματα λόγω καπνού.

Αναγκαστική προσγείωση Καναντέρ


Το μεσημέρι ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος τύπου Καναντέρ προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Φαρακλό όρος.

Οι δύο πιλότοι είναι καλά στην υγεία τους και δύο ασθενοφόρα με γιατρό από το κέντρο υγείας Νεάπολης μετέβησαν στο σημείο για να τους παραλάβουν.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.