Μ' ένα αιχμηρό άρθρο η Telegraph,περιγράφει τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκήθηκαν στον πρωθυπουργό από τους δανειστές, που τον οδήγησαν τελικά σε μια οδυνηρή, όπως χαρακτηρίζεται,οπισθοχώρηση.

Όπως επισημαίνεται, η κυβέρνηση της Αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε σε δρακόντειους όρους λιτότητας τους οποίος απέρριψε ο ελληνικός λαός με ένα σαρωτικό "Όχι" στο δημοψήφισμα, σε ένα από τα πιο περίεργα πολιτικά επεισόδια της σύγχρονης εποχής.

Η παράδοση αυτή επιβεβαιώθηκε στην ελληνική βουλή με 251 ψήφους υπέρ, 32 κατά και 8 παρών, μεταξύ των οποίων αρκετά ανώτερα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να προβάλλει το καλύτερο πρόσωπο σε ένα οδυνηρό ολίσθημα, οπισθοχωρώντας μετά από έναν τραυματικό αγώνα που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Ο ίδιος, αναφέρεται, αναγνώρισε εμμέσως ότι η πίεση από τον έλεγχο στην κίνηση κεφαλαίων και την οικονομική κατάρρευση είναι πολύ μεγάλη για να την αντέξει.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.