Ποιος τη χάρη των συγκυβερνούντων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ !!! Τώρα τους εκθειάζουν και οι ευρωπαϊκές εφημερίδες που έσταζαν δηλητήριο για την ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ κυβέρνηση, μέχρι λίγο πριν σημειωθεί η εκπληκτικού κάλλους και αποτελεσματικότητας πιρουέτα του Τσίπρα.

Σε προχθεσινό ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung διπλωματικές πηγές των δανειστών πιστώνουν στην ελληνική πλευρά μια “πάρα πολύ καλή συνεργασία”. Σε μια πρώτη εκτίμηση των θεσμών που απευθύνεται στους υφυπουργούς Οικονομικών του Eurogroup και από την οποία παραθέτει η Frankfurter Allgemeine αναφέρεται ότι το σχέδιο συμφωνίας 27 σελίδων εμπεριέχει “πολύ ουσιαστικές και μεγάλης κλίμακας μεταρρυθμίσεις”.

Ως ένδειξη της αποφασιστικότητάς της για μεταρρυθμίσεις και ανταποκρινόμενη σε αίτημα του Eurogroup, η ελληνική κυβέρνηση προτίθεται να καταθέσει την Τρίτη ένα νέο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων στη Βουλή. Σε αυτό θα συμπεριλαμβάνεται σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine, περικοπές αμυντικών δαπανών ύψους 500 εκ. ευρώ ως το 2016, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και σταδιακή κατάργηση αγροτικών επιδοτήσεων.

Προστίθεται ότι αν πράγματι ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία και δώσουν τις επόμενες ημέρες το πράσινο φως οι υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup τότε μπορεί να ψηφιστεί εγκαίρως η συμφωνία για το δανειακό πακέτο και από το γερμανικό κοινοβούλιο αρχές της μεθεπόμενης εβδομάδας, έτσι ώστε να είναι σε θέση η Αθήνα να πληρώσει την επόμενη δόση προς την ΕΚΤ στις 20 Αυγούστου.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.