Ο Μανώλης Στεφανουδάκης με βολή στα 28 μέτρα και 45 εκατοστά, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον ακοντισμό κατηγορίας F54 του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου ΑμεΑ, στο Suhaim Bin Hamad Stadium της Ντόχα του Κατάρ.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, με καταγωγή από τις Μοίρες Ηρακλείου, είναι και ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο συγκεκριμένο αγώνισμα.


Και η σφαιροβολία όμως χάρισε στον ελληνικό στίβο ακόμη ένα μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑμεΑ . Ο Δημήτρης Ζησίδης κατέκτησε την τρίτη θέση στην κατηγορία F32. Ο Ζησίδης, ο οποίος στο περσινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν δεύτερος, μπήκε στην τριάδα με καλύτερη βολή στα 7.79μ. και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, ενώ και ο Γονιός στην παρθενική του εμφάνιση στη διοργάνωση, ήταν 7ος με 6.72μ., επίδοση που αποτελεί προσωπικό ρεκόρ.


Ακόμη όμως ένας αθλητής που μπήκε τον τελευταίο καιρό στην Παραολυμπακή οικογένεια μας χάρισε ασημένιο μετάλλιο στη σφαιροβολία κατηγορίας F20. Ο λόγος για τον Δημήτρη Σενικίδη, ο οποίος στην πρώτη του συμμετοχή σε παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου χάρισε την πρώτη μεγάλη διάκριση στην Ελλάδα στη συγκεκριμένη διοργάνωση.

Ο Σενικίδης, στην πέμπτη και προτελευταία προσπάθεια, έριξε τη σφαίρα στα 15 μέτρα 45 εκατοστά, επίδοση που του χάρισε την δεύτερη θέση στο αγώνισμα αλλά και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.