Είναι ακατανόητη η στάση και συμπεριφορά των συνανθρώπων μας.
Πολλές φορές έχουμε απογοητευθεί από πράξεις και συμπεριφορές. Ορισμένες φορές  προβλέπαμε την ενδεχόμενη απογοήτευση γιατί ήταν ολοφάνερο στο που θα κατέληγε η ευμεταβλητότητα των χαρακτήρων τους.
Τις περισσότερες φορές όμως εξακολουθούν να μας εκπλήσσουν δυσάρεστα.
Με τον βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ, Τριαντάφυλλο  Μηταφίδη  ουδέποτε είχα προσωπικές σχέσεις, απλά τον εκτιμούσα για τη στάση ζωής του στα χρόνια της χούντας.
Τον συνάντησα τυχαία στα δικαστήρια Ευελπίδων, το περασμένο καλοκαίρι, μεσούσης της "έντονης" τότε διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, πριν την μεγάλη κολοτούμπα και την ψήφιση του 3ου μνημονίου. Περιμέναμε και οι δύο την εκδίκαση της αγωγής που έκανε η Coca Cola στους απεργούς ζητώντας τους 1.000.000 €,  που τελικά αναβλήθηκε.
Καθισμένοι στα σκαλάκια μετά από τις απαραίτητες συστάσεις και με ιδιαίτερη αγωνία, ως προς την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους "θεσμούς" και διαπιστώνοντας (έτσι μας το φορούσαν "το κοστούμι της περήφανης εθνικής στάσης") ότι οι Ευρωπαίοι δεν φαινόταν να υποχωρούν και καθώς η συγκυρία προμηνυόταν ιδιαίτερα δύσκολη θέλησαν να μάθω από τον βουλευτή αν θα υπήρχε περίπτωση να συναινέσει σε μια ενδεχόμενη υποχώρηση της κυβέρνησης. Με χαροποίησε ιδιαίτερα η ξεκάθαρη απάντησή του: "Δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε υποχώρηση, ακόμα κι αν κάποιοι την αποδεχτούν εγώ πάω σπίτι μου, παραιτούμαι".
Οποία όμως εξέλιξη .... Μετά από μερικές μέρες πήγαμε στο δημοψήφισμα, 62% ψήφισαν ΟΧΙ, ο Τσίπρας το έκανε "γαργάρα", η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε το 3ο μνημόνιο (αντί να σκίσει τα δύο πρώτα με ένα νόμο και ένα άρθρο) και ο συμπαθής Τριαντάφυλλος  το προσυπόγραψε και με τα δυο χέρια.
Φυσικά και δεν τον δικαιολόγησα για την αμετροέπειά του, αλλά και δεν το σχολίασα δημόσια.
Να όμως που η σημερινή είδηση "βγάζει μάτια".
Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, την Τετάρτη όχι μόνο εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους μετέχοντες στις  απεργιακές κινητοποιήσεις της Πέμπτης   αλλά απηύθυνε από το βήμα της Βουλής αγωνιστικούς χαιρετισμούς καλώντας τους εργαζομένους να βγουν στους δρόμους προκρίνοντας ως «μόνη λύση το γκρέμισμα των μνημονίων της συμφοράς»!
«Καλούμε τους εργαζομένους να έχουν καθολική συμμετοχή στην αυριανή πανελλαδική απεργία» δήλωσε και πρόταξε ως μοναδική λύση για να βγει η χώρα από την στενωπό της κρίσης το «γκρέμισμα των μνημονίων της συμφοράς» είπε ο κυβερνητικός βουλευτής μιλώντας επί του κρατικού προϋπολογισμού που υλοποιεί ένα μεγάλο μέρος του νέου μνημονίου και ενώ το Σάββατο το βράδυ θα κληθεί να δώσει στην κυβέρνηση ψήφο εμπιστοσύνης.
Υπενθυμίζοντας τέλος ότι την ερχόμενη Δευτέρα κλείνουν 53 χρόνια από την φοιτητικές κινητοποιήσεις του «15% για την Παιδεία και όχι για την προίκα της Σοφίας» εξέφρασε την απογοήτευση του για τα φτωχά κονδύλια που δίνονται σήμερα για την εκπαίδευση μη παραλείποντας να εναντιωθεί κατά εκείνων που «καίγονται να μην πληρώσουν όσοι έχουν λεφτά για την ιδιωτική παιδεία.

Κρίμα κ. Τριαντάφυλλε. Διπλά κρίμα γιατί δεν είχες καμιά ανάγκη στην ηλικία σου να επιδίδεσαι σε τέτοιου είδους κυβισθήσεις και να διεκδικείς βραβεία πολιτικού "κατινισμού".
Από μια  ψηφίζεις το μνημόνια και μετά καλείς τον λαό να το γκρεμίσεις ... ΝΤΡΟΠΗ !!!
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Που το αξιοπερίεργο; Ενας ακόμη ΣΑΡΣΕΜΗΣ που το παίζει αριστερός. Ο πρώτος είναι ή ο τελευταίος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.