Μια απίστευτη ιστορία εξελισσόταν στη Θεσσαλονίκη. Ο πρόεδρος του ΕΚΘ, είχε μηνύσει εργάτες της ΕΛΒΟ για ένα κείμενο που έκανε κριτική σε μια απεργία...

Μια ιστορία που τελικά έλαβε τέλος στις δικαστικές αίθουσες, που ξαφνικά βρέθηκε ενώπιον της ποινικοποίησης και το συνδικαλιστικό κίνημα και η διαφορετική άποψη...

Για την ιστορία να σημειωθεί πως αθώοι κρίθηκαν από το Β’ Τριμελές πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οι δύο εργαζομένων της ΕΛΒΟ, οι οποίοι δικάστηκαν για την μήνυση που κατέθεσαν εις βάρος τους ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Θεσσαλονίκης και τέσσερα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου εργαζομένων της ΕΛΒΟ. Η μήνυση έγινε λόγω της ανακοίνωση της παράταξης «Πρωτοβουλία για την Ενότητα εργαζομένων ΕΛΒΟ» στην οποία ασκώντας κριτική στις συνδικαλιστικές ηγεσίες τους αποκάλεσαν "εργατοπατέρες".
Τελικά με βάση όσα είπε ο ειααγγελέας, ότι δηλαδή οι κατηγορούμενοι δεν είχαν στόχο την τρώση της τιμής των εγκαλούντων και πως το ιπλέον το κείμενο δεν αναφερόταν σε συγκεκριμένα γεγονότα αλλά σε μια συγκυρία που κρίθηκε βάση των κοινωνικών συνθηκών που επικρατούσαν κάτι που δέχτηκε και η πρόεδρος του δικαστηρίου οι κατηγορούμενοι κρίθηκαν αθώοι.

Αλληλέγγυοι από όλους του χώρους είχαν μαζευτεί έξω από τα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης για να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους που δικαζόταν. Στο πλευρό τους μεταξύ άλλων η πρώην βουλευτίνα και μέλος της Λαϊκής Ενότητας, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, όπου ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης, η πρώην βουλευτίνα της Λαϊκής Ενότητας, Γιάννα Γαϊτάνη και η πολιτεύτρια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Στέλλα Βαλάνη - Ντολοπούλου.



Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για την δίκη και αθώωση των συνδικαλιστών

Μια μεγάλη νίκη για τους εργαζομένους, αλλά και για τον συνδικαλισμό σημειώθηκε σήμερα, Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου, στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης.
Σήμερα μαζί με τους δύο κατηγορούμενους Σιτέλα και Ναθαναήλ δικαζόταν και η ποινικοποίηση της διαφορετικής άποψης στον συνδικαλισμό. Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου στη μήνυση που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΕΚΘ και το Προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της ΕΛΒΟ, το οποίο ελέγχεται από την ΠΑΣΚΕ και τη ΔΑΚΕ εναντίον δύο μελών της Πρωτοβουλίας Ενότητας Εργαζομένων ΕΛΒΟ με αφορμή την προκήρυξη πανεργατικής απεργίας στις 25/11/14 καλούσαν σε κινητοποίηση τους εργαζομένους της ΕΛΒΟ ασκώντας παράλληλα κριτική στις πλειοψηφίες του ΕΚΘ και της ΓΣΕΕ, δικαζόταν και η διαφορετική άποψη.
Μια άλλη κερκόπορτα θα άνοιγε αν η απόφαση ήταν διαφορετική. Είναι γνωστό πως οι μνημονιακές πολιτικές κι όσοι τις υπηρετούν προσπαθούν να διαλύσουν τον συνδικαλισμό, να τον αφανίσουν. 
Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ καταδικάζει τα φαινόμενα συνδικαλιστικής εκδικητικότητας, καταδικάζει την προσπάθεια τρομοκράτησης εργαζομένων με μηνύσεις επειδή έχουν διαφορετική άποψη.
Να σημειώσουμε ότι πολλά μέλη της ΛΑΪΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ήταν στο δικαστήριο για συμπαράσταση ανάμεσά τους και η Γιάννα Γαϊτάνη και η Δέσποινα Χαραλαμπίδου η οποία κατέθεσε και σαν μάρτυρας υπεράσπισης των δύο συνδικαλιστών που κάθισαν στο ειδώλιο λόγω της μήνυσης του προέδρου του ΕΚΘ.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.