Τουλάχιστον δύο ισχυρές εκρήξειςσημειώθηκαν στο κεντρικό αεροδρόμιο τωνΒρυξελλών Zaventem το πρωί της Τρίτης (περίπου 8:00 ώρα Βρυξελλών). Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες υπάρχει ένας νεκρόςκαι αρκετοί τραυματίες, ενώ πληροφορίες που δεν έχουν επιβεβαιωθεί κάνουν λόγο για πάνω από 10 νεκρούς.

Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες (πάνω από 25).

Φωτογραφίες και βίντεο μαρτυρούν το χάος και τον πανικό που επικράτησε.

Καπνός φαίνεται να βγαίνει από το κτίριο, ενώ φωτογραφίες από επιβάτες που ανέβηκαν σταsocial media, δείχνουν σπασμένα τζάμιαστην πρόσοψή του. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μερική κατάρρευση της οροφής και πολλές και εκτεταμένες καταστροφές. Επιβάτες φαίνονται καλυμμένοι με σκόνη και κόσμος να τρέχει πανικόβλητος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο αεροδρόμιο δεν πραγματοποιούνται προσγειώσεις και απογειώσεις ενώ οι πτήσεις εκτρέπονται σε άλλα αεροδρόμια. Επίσης, σταμάτησε και η σιδηροδρομική σύνδεση με το αεροδρόμιο.

Μία τουλάχιστον έκρηξη σημειώθηκε στην αίθουσα αναχωρήσεων και συγκεκριμένα κοντά στην περιοχή check -in της American Airlines.

Σε εξέλιξη υπάρχει σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χωρίς να γίνεται λόγος για τρομοκρατικό χτύπημα, μέχρι στιγμής.

Ωστόσο το βελγικό πρακτορείο Belga αναφέρει πως πριν τις εκρήξεις ακούστηκαν πυροβολισμοί, ενώ ακούστηκε κάποιος να φωνάζει στα αραβικά.

Το αεροδρόμιο έκλεισε μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με τον ιστότοπο του Eurocontrol.

Ρεπορτάζ δημοσιογράφου του Sky News




Σκηνές πανικού



Σημειώνεται πως στις Βρυξέλλες ο συναγερμός είναι αυξημένος μετά την πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι, καθώς η πλειονότητα των δραστών ήταν μουσουλμανικής καταγωγής Βέλγοι υπήκοοι. Ο "εγκέφαλος" της επίθεσης, συνελήφθη πρόσφατα στην βελγική πρωτεύουσα, ενώ υπήρχαν πληροφορίες για αντίποινα.

Και στο μετρό

Σε συναγερμό το Βέλγιο λόγω της έκρηξης στο κεντρικό αεροδρόμιο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έκρηξη σημειώθηκε και σε σταθμό μετρό κοντά σε γραφεία τηςΕυρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το δίκτυο RTBF.

Στην επίθεση αυτή υπάρχει ένας τραυματίας τουλάχιστον.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.