Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Κυριακής στον Πειραιά, μετά απόαντιφασιστική συγκέντρωση έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ.

Την αντιφασιστική πορεία οργάνωσε η «Κίνηση Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ)» και η «Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (Ορ.ΜΑ)». Την ίδια ώρα έκαναν πορεία και μέλη της ΛΕΠΕΝ (Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση).

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη της ΛΕΠΕΝ επιχείρησαν να εισβάλουν στο χώρο του λιμανιού από την πύλη Ε8, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης και προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές.

Νωρίτερα η ίδια ομάδα, είχε εκτοξεύσει φωτοβολίδα και μπουκάλια νερού κατά δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων, φωνάζοντας συνθήματα κατά των εκπροσώπων των ΜΜΕ.

«Παρά τις διευκολύνσεις της Αστυνομίας προς τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, το αντιφασιστικό κίνημα ματαίωσε την απειλή να βαδίσει η ρατσιστική σύναξη μίσους προς το λιμάνι για να προχωρήσει σε πογκρόμ κατά των προσφύγων» ανέφερε πριν την αντιφασιστική συγκέντρωση, σε ανακοίνωσή της, η ΚΕΕΡΦΑ.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Λαϊκή Ελληνική Πατριωτική Ένωση έκανε λόγο για «ισλαμοποίηση» και «εισβολή» στη χώρα «χιλιάδων παράνομων μεταναστών και όχι προσφύγων» και καλούσε όλους τους Έλληνες «που αντιστέκονται στην εισβολή που γίνεται στην πατρίδα μας να δώσουν το παρών, ανεξάρτητως πολιτικών ή κομματικών προτιμήσεων».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.