Στις 27 Απριλίου στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή πολιτική εκδήλωση με θέμα «Ποιο το μέλλον της Ευρώπης;».
Κεντρικοί ομιλητές: Όσκαρ Λαφοντέν και Κώστας Λαπαβίτσας (στις 19.00, 27/4 στον κινηματογράφο Αλέξανδρο).Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μαρία Νεγρεπόντη-Δελιβάνη.
Θα προηγηθεί επιστημονική ημερίδα στις 26-27 στο ΑΠΘ με το ίδιο θέμα και συμμετοχή κοινωνικών επιστημόνων και πολιτικών ακτιβιστών από όλη την Ευρώπη.
Η εκδήλωση σηματοδοτεί τα εγκαίνια του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (EReNSEP, EuropeanResearchNetworkonSocialandEconomicPolicy, www.erensep.org), μιας νέας επιστημονικής και πολιτικής πρωτοβουλίας με βάση το Λονδίνο, γραφεία στη Θεσσαλονίκη και μέλη από ολόκληρη την Ευρώπη.
Το EReNSEP έχει δύο στόχους. Πρώτον, να παράγει άρτια τεκμηριωμένο έργο υψηλού επιπέδου που θα παρεμβαίνει στην πολιτική συζήτηση στην Ευρώπη. Δεύτερον, να διοργανώνει αντίστοιχες εκδηλώσεις και πολιτικές δράσεις. Θα συνδυάζει την επιστημονική ανάλυση με στοχευμένες παρεμβάσεις στην πολιτική ζωή.
Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν ακαδημαϊκοί από κορυφαία πανεπιστήμια της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και αλλού. Θα συμμετάσχουν επίσης μέλη από ένα ευρύ φάσμα πολιτικών φορέων που επιδιώκουν να διαμορφώσουν μια νέα στρατηγική για την Ευρώπη, όπως το Candidaturad'Unidat Popular (CUP) στην Καταλονία, το PartideGauche στη Γαλλία, η Πρωτοβουλία για τον Δημοκρατικό Σοσιαλισμό (IDS) στη Σλοβενία και το DieLinke στη Γερμανία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.