Σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η χθεσινή συνεδρίαση για το επίμαχο θέμα της δημιουργίας κέντρου φιλοξενίας προσφύγων  (ΚΦΠ) στα όρια του δήμου Θερμαϊκού. Η σχετική κόντρα που υπήρξε μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της Συμπολιτείας έγινε αφού είχε προηγηθεί ψηφοφορία αντικατάστασης των εκλεγμένων μελών της Συμπολιτείας που παραιτήθηκαν από επιτροπές που συμμετείχαν.

Παρένθεση
Να παρατηρήσουμε πως συνεχίζονται οι  εριστικής προκλητικότητας σχολιασμοί του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που δυναμυτίζουν ένα ήδη τεταμένο κλίμα. Με χαρακτηρισμούς και με στυλ θεατρινίστικο που συχνά εκτοξεύει - που θα πρέπει να αποφεύγονται -σαφώς εκθέτει το σύνολο των συναδέλφων του της πλειοψηφίας ( που μεροληπτικά κακώς νομίζει ότι εκπροσωπεί) και θα πρέπει ο δήμαρχος να τον απομακρύνει από την θέση που κατέχει το συντομότερο δυνατό. Είναι επιεικώς η χειρότερη διεύθυνση συνεδριάσεων δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού που έχει γίνει ποτέ.
Κλείνει η παρένθεση

Από την ψηφοφορία προέκυψε Γραμματέας στο Προεδρείο (στη θέση του παραιτηθέντος κ. Τσακμάκα) με ψήφους μόνο της πλειοψηφίας ο κ. Γραμματάς Χάκης, νέα μέλη στην Οικονομική Επιτροπή οι κκ Μπίρος Μάκης και Τζάκης στη θέση των παραιτηθέντων κκ. Κουζινόπουλου και Μισαλέμη και νέο μέλος στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής η κ.Χατζηχριστοφή Κατερίνα στη θέση του παραιτηθέντος κ. Θοδωρή Ζδούκου.

Ενημέρωσε ο κ. Μαυρομάτης για την πρόσφατη επίσκεψη-αυτοψία  Βίτσα στο Θερμαϊκό και συγκεκριμένα στο κάμπινγκ Επανομής και σ' αυτό του Απόδημου Ελληνισμού και φαίνεται πως ο Αναπληρωτής Υπουργός συμφώνησε με την άποψη του δημάρχου πως είναι για άλλη χρήση και μάλλον απ' αυτό συνάγεται πως θα χρησιμοποιηθεί ο χώρος των τσαϊριών που επισκέφθηκε κατόπιν.

Σε αναντιστοιχία με τα μέλη της Συμπολιτείας "σπεκουλάρισε" ο Δήμαρχος πως βρίσκεται η πρόταση Κουζινόπουλου για την δημιουργία ΚΦΠ στις Κατασκηνώσεις του Απόδημου Ελληνισμού. Μάλιστα φέρεται να τον εξουσιοδότησαν οι κκ Αμανατίδης και Βίτσας να ενημερώσει ότι είναι αντίθετοι με την χρήση του συγκεκριμένου χώρου ως ΚΦΠ.
Για προσπάθεια αποπροσανατολισμού κατηγόρησε τον δήμαρχο ο επικεφαλής της Συμπολιτείας που μίλησε για "παπαγαλάκια" που ανέλαβαν εργολαβία παραπληροφορώντας στην Επανομή. Υπεραμύνθηκε της πρότασης για φιλοξενία ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στον Απόδημο Ελληνισμό πληροφορώντας ότι ανάλογη πρόταση υιοθετήθηκε από το δήμο Σερρών.Και επέμεινε ότι παραποιήθηκαν οι θέσεις της παράταξης.

Παρακολουθήστε το βίντεο με όλη τη συζήτηση που έγινε:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.