Ξεκίνησαν χθες οι τριήμερες εργασίες του Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Σάμο με θέμα το προσφυγικό.
Υπάρχουν προσδοκίες πως θα προκύψουν σημαντικά και πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για την ορθότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί η μελέτη, που εκπόνησε το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης με τίτλο "Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι προσφυγικές ροές και το μεταναστευτικό ζήτημα - Επιπτώσεις στην κοινωνία, την οικονομία και τον τουρισμό". Επίσης θα υπογραφεί η «Έκκληση για μία πραγματικά κοινή Ευρωπαϊκή Πολιτική Ασύλου», που έχει υιοθετηθεί από την Πολιτική Επιτροπή του Συμβουλίου Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης (CEMR) και την οποία ήδη έχουν προσυπογράψει 28 εθνικές ενώσεις δήμων της Ευρώπης.

Ο Γιάννης Μαυρομάτης στη Σάμο και στη Μήλο

Σημαντικό προφανώς το συνέδριο και γι' αυτό το σκοπό βρίσκονται στη Σάμο αιρετοί (Δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι κλπ) από όλη την Ελλάδα. Μαζί και ο δήμαρχος Θερμαϊκού  Γιάννης Μαυρομάτης.
 Τα έξοδα μετάβασής του εγκρίθηκαν στην 12 συνεδρίαση της 18/5/16 και δεν ξεπέρασαν τα 550 € για το τριήμερο συνέδριο.
Λίγο επεισοδιακή ήταν η έγκριση εξόδων για τη μετάβαση του δημάρχου και της αντιδημάρχου κ. Πασχαλίδου στην Μήλο τον Ιούλιο. Εκεί πρόκειται να γίνει από 4 έως 7 Ιουλίου  Συνέδριο του Δικτύου Υγιών Πόλεων. Φανταζόμαστε θα είναι μια ενδιαφέρουσα σύναξη αιρετών που θα εξετάσουν ζητήματα υγείας των δημοτών τους και τον τρόπο συμβολής των δημοτικών αρχών στην πρόληψη και ενημέρωση. 
Αλλά εδώ το "κοστούμι" βγήκε λίγο ακριβό. Ούτε λίγο, ούτε πολύ θα μας κοστίσουν οι τρεις μέρες του Συνεδρίου 2.000 ευρώπουλα ...
Σίγουρα είναι λίγο "αλμυρά" για τα διαταραγμένα οικονομικά του δήμου που ψάχνει να βρει τρόπους δανεισμού για ξοφλήσει το νέο φέσι του 1.500.000 που θα επιβαρυνθούμε (όλοι οι δημότες) εξαιτίας της κακοδιαχείρισης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης της Επανομής.
Υπήρξαν βέβαια σοβαρές αντιρρήσεις για το κονδύλι. Για προκλητικά έξοδα και διακοπές μίλησαν οι κκ Θοδωρής Ζδούκος και Ντίνα Μόραλη και ο μεν πρώτος καταψήφισε, η δε δεύτερη ψήφισε λευκό ασκώντας αυστηρή κριτική. Όμωςτο ποσό  εγκρίθηκε ... από τη συμπαγή πλειοψηφία. Και το  ταμείο του δήμου θα καταβάλλει 500 € ημερησίως στους εκδρομείς εις Μήλον, το κατακαλόκαιρο. 
Ο αντίλογος του δημάρχου εστηρίχθη στο ότι τα αεροπορικά κοστίζουν 2 επί 230 ίσον 460 € και ότι το ποσό είναι έγκριση κονδυλίου που είναι "δυνητικόν", μπορεί να αλλάξει στην πορεία.

Το απαραίτητο ηχητικό:
.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.