Είμαστε μάρτυρες αυτό το καλοκαίρι μιας οργανωμένης παραπληροφόρησης από το Υπουργείο Υγείας γύρω από την πρόσβαση ή μη των ανασφάλιστων πολιτών στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (ΕΣΥ), σε «δωρεάν» φάρμακα και διαγνωστικές εξετάσεις. Πολλά έχουν ειπωθεί και δυστυχώς πολύ λιγότερα τελικά ισχύουν. Έχουμε υποσχεθεί ότι θα μιλήσουμε όταν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για τις νέες υπουργικές αποφάσεις αλλά και για το νομικό πλαίσιο που δίνει (;) πρόσβαση στο ΕΣΥ στους ανασφάλιστους.
Δεν γίνεται όμως να μην σχολιάσουμε έστω και κατά το ελάχιστο τα όσα συμβαίνουν μέχρι σήμερα όπως τη φιέστα εγκαινίων του νοσοκομείου της Σαντορίνης. Ένα νοσοκομείο που παρουσιάζεται ως δημόσιο ενώ στην πραγματικότητα τη διαχείρησή του έχει την αναλάβει Ανώνυμη Εταιρεία και που η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας στελεχώνει αποψιλώνοντας άλλα υποστελεχωμένα δημόσια νοσοκομεία όπως το «Αττικό» (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).
Επίσης έχουμε δύο πολύ σοβαρά ερωτήματα να θέσουμε στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας:
1) Γιατί έχει ανατεθεί η διαχείριση της λειτουργίας του νοσοκομείου στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ Α.Ε.), δηλαδή μια Ανώνυμη Εταιρεία;
2) Με την έναρξη λειτουργίας του νοσοκομείου μάθαμε ότι έκλεισε το Κέντρο Υγείας του νησιού. Πως γίνεται να έκλεισε μια ΔΗΜΟΣΙΑ δομή υγείας και να ενσωματώθηκε σε μια δομή που την διαχειρίζεται μια Α.Ε.;
Το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να ασχολείται με φτηνά επικοινωνιακά τεχνάσματα που δείχνει ξεκάθαρα την ανάγκη που έχει η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να παρουσιάσει κάτι θετικό, αυτοπαγιδευμένη στην πολιτική των μνημονίων που ακολουθεί με πιστή ευλάβεια. Μια πολιτική που φυσικά δεν τους αφήνει κανένα περιθώριο ουσιαστικής χρηματοδότησης της δημόσιας υγείας, ελάχιστα περιθώρια έως μηδενικά σωστών διορισμών, κανένα περιθώριο άσκησης σοβαρής πολιτικής και το κενό αυτό καλύπτεται από επικοινωνιακού και μόνο χαρακτήρα ενέργειες όπως η φιέστα των εγκαινίων του νοσοκομείου της Σαντορίνης.
Εάν το νοσοκομείο Σαντορίνης λειτουργούσε έτσι όπως έπρεπε να λειτουργεί θα είχε ανάγκη το Υπουργείο Υγείας από επικοινωνιακά τεχνάσματα; Η απάντηση φυσικά είναι αρνητική αφού θα μιλούσε η ίδια πραγματικότητα από μόνη της.
Γιατί έχει ανάγκη το Υπουργείο Υγείας, και γενικότερα η κυβέρνηση, από αυτά τα τεχνάσματα όταν την ίδια ώρα υπάρχουν περιπτώσεις ανασφάλιστων ασθενών– ανάμεσα τους και καρκινοπαθείς – που δεινοπαθούν πληρώνοντας συμμετοχή για νοσηλεία, φάρμακα και εξετάσεις ενώ δεν θα έπρεπε; Δυστυχώς για το Υπουργείο και για την κυβέρνηση έχουμε πολλά παραδείγματα και στοιχεία για τις καταγγελίες που κάνουμε και θα επανέλθουμε σύντομα με περισσότερες πληροφορίες.
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.