του ακτιβιστή

Πρόχειρη και ελλιπής εκτιμάται πως είναι η κατάσταση των απαραίτητων έργων που θα πρέπει να υλοποιηθούν τάχιστα προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές από τη σφοδρή νεροποντή που έπληξε το Δήμο Θερμαϊκού στις 6 και 7 του Σεπτέμβρη. Όπως τουλάχιστον καταγράφονται στη λίστα που επιδόθηκε στο υπουργικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε πρόσφατα το Δημαρχείο.
Τα έργα αποκατάστασης των υποδομών που προτείνονται για να επανέλθει σε κανονικούς ρυθμούς η ζωή στον Θερμαϊκό, ανέρχονται συνολικά στο ποσό των 10.087.400,00 ευρώ.

Αν και, όπως επεξηγείται στο συνοδευτικό κείμενο, «λόγω της αδυναμίας πρόσβασης σε πολλά σημεία του Δήμου και των εκτεταμένων προβλημάτων, η συνολική καταγραφή θα ολοκληρωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, όταν θα αποκαλυφθεί και η συνολική έκταση των ζημιών» από τις κατάσταση προτεινόμενων έργων διαπιστώνεται πως και ανισοβαρής σχετικά με την έκταση των καταστροφών ανά περιοχή είναι αλλά κυρίως δεν συμπεριλαμβάνει αποκατάσταση των τριών μεγαλύτερων πληγών που είναι η καταστροφή του οδικού άξονα Μηχανιώνας -Επανομή στα Πάλιουρα, την εξαφάνιση της μοναδικής οδού επικοινωνίας του Οικισμού Πεύκων στην Αγία Τριάδα και την πλήρη αντιστήριξη του πρανές στο ΚΥ Μηχανιώνας.
Προφανώς η λίστα ίσως ήταν έτοιμη εκ των προτέρων και περιλάμβανε τμήματα του τεχνικού προγράμματος του Δήμου.  Πιστεύουμε πως θα πρέπει να επικαιροποιηθεί το γρηγορότερο δυνατόν.


Από τα έργα που προτείνονται, τα 19 αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα της Αγίας Τριάδας, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό το ποσό των 1.397.400 ευρώ, άλλα 13 έργα αναφέρονται στη Δημοτική Κοινότητα Επανομής, ένα έργο, αυτό της αγροτικής οδοποιίας προτάθηκε για την Τοπική Κοινότητα Αγγελοχωρίου, ενώ άλλα 12 έργα αφορούν τη Δημοτική Κοινότητα ΜΗχανιώνας, με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 5.270.000,00 ευρώ. Τέλος, συμπεριλαμβάνονται έργα στα δίκτυα ύδρευσης περιοχών που έχουν πληγεί, ύψους 2.000.000,00 κι έτσι ο συνολικός εκτιμώμενος προϋπολογισμός ανέρχεται στα 10.087.400,00 ευρώ.

Το έγγραφο του δημάρχου Θερμαϊκού με τα έργα που προτείνει:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Να κοιτάξετε και το κομματι αναμεσα σε Ν.ΕΠΙΒΆΤΕΣ και elkhorn ave ireland houseΑ.Τριαδα....Ντροπη μπροστα στην παραλια ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαρισμός ρεμάτων πουθενά ... ωραία διορθώνουμε τις ζημίες και περιμένουμε ανέμελοι την επόμενη πλημμύρα .... και Έλεος ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ καλέ σας παρακαλώ είμαι υπάλληλος του δήμου θερμαικου..και μένω παλιουρα ο δρόμος μου έχει καταστραφεί εντελώς και δεν περνάει ένα διαβολακι να το φτιάξει...παρακαλαμε όλοι στον οικισμό μας και δεν μας δίνουν σημασία το ξέρω υπάρχει προτεραιότητα αλλού αλλά και εγώ μου είναι δύσκολο να πάω στην δουλειά μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας παρακαλώ μένω παλιουρα σένα στενό που ή λάσπη είναι πάνω από το σπίτι μου βάλτος ένα διαβολακι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.