Η φωτογραφία μας παρουσιάζει πως καταστράφηκε (πήρε των ομματιών του και έφυγε προς τη θάλασσα) ο δρόμος που ενώνει τη Μηχανιώνα με την Επανομή στη θέση Πάλιουρα.
Παραδόθηκε πριν από ένα περίπου χρόνο. Κάποιοι υπέγραψαν την  παραλαβή αυτού του έργου που ακολούθησε την κατασκευή τους αποχετευτικού αγωγού και αποτελούσε συμβατική υποχρέωση του εργολάβου.
Η αρμόδια αντιδημαρχία (γιατί δεν θεωρούμε πως έχει ίδια έκταση ευθύνης ο εργολάβος που παραδίδει το έργο επιδιώκοντας να κλείσει το έργο να πάρει τα λεφτά του και να χαιρετήσει - ιδιωτικός τομέας - κίνητρα -κέρδος κλπ) δεν θα έπρεπε να γνωρίζει ότι εφόσον ο δρόμος περνά από ρέμα θα έπρεπε να κατασκευαστεί προηγουμένως ελεύθερη δίοδος για τα όμβρια;;; 
Είχε μελετηθεί; Υπήρχε διαφυγή ομβρίων με γέφυρα; Προφανώς και όχι.
Λογικό λοιπόν η φύση να εκδικείται ....
Θα αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους;;
Παρόμοιες οι αιτίες για μεγάλο μέρος των καταστροφών από τη χθεσινή νεροποντή στον Θερμαϊκό. Και προφανώς όπου αλλού οι άνθρωποι δεν σέβονται την φύση.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. λαθος στοιχεια εχεις. ο δρομος υπηρχε και οπως οι περισσοτεροι δρομοι δεν ειχε καμμια προβλεψη για τα ρεματα,ο εργολαβος απλως μπαλωσε τις λακουβες που ειχε απο πριν και οσες ανοιξε με τον αγωγο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να έχεις δίκιο ανώνυμε. Πράγματι ο δρόμος προυπήρχε .... Πάντως ευθύνες για την κατασκευή του υφίστανται. Γιατί όχι και για την επανακατασκευή του;;; Έλεγχοι δεν πρέπει να γίνονται; Ότι ήταν πάνω στο ρέμα δεν συνεπάγεται ότι κάποιος τον "χάραξε";

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα αυτά τα φαινόμενα στο Δήμο μας συμβαίνουν διότι δεν υπάρχουν σωστές βάσεις! Ο Δήμος Θερμαικού στην επάνω μεριά του έχει λόφους! Όταν βρέχει λοιπόν ότι υπάρχει πάνω έρχεται κάτω, είναι πολύ απλό! Όλα αυτά τα νερά έχουν κάποιες διόδους και καταλήγουν στη Θάλασσα, εκεί πρέπει να γίνουν γεφυράκια για να περνάει το νερό και να μή δημιουργούνται καταστροφές! Για τις λάσπες που κατεβαίνουν θα πρέπει να γίνουν φυτεύσεις δέντρων για να συγκρατούν τα χώματα! Αυτό πρέπει να γίνει και στη παραλία για τον ίδιο λόγο και για να μην υπάρχει διάβρωση και πρόβλημα στους καταστηματάρχες κτλ. Υπάρχει μία μέθοδος σποράς μηδαμινού κόστους με σβόλους, (δηλ. διάφοροι σπόροι απο δασικά, οπωροφόρα και ότι άλλο υπάρχει μέσα σε σβόλους χωμάτινους για να μην τους φάνε τα πουλιά, έντομα τρωκτικα κτλ. τους σπέρνουν και όταν έρθει ο καιρός τους φυτρώνουν)! έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τη διάβρωση και να πρασινίσουμε το Δήμο μας! Υπάρχει μια ομάδα στην Έδεσσα που οργανώνει τέτοιες σπορές σε συνεργασία με Δήμους! Μπορούμε να τους καλέσουμε και να κάνουμε αναδάσωση στην περιοχή μας αλλά και στη παράκτια ζώνη! Εδώ είναι τα στοιχεία επικοινωνίας! https://www.facebook.com/naturalfarmingcenter/ τηλ. 23810-27312 ώρες επικοινωνίας 7μμ-9.30μμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα τα λες Δημητρη. αλλα τα αυτια τους ειναι βουλωμενα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.