Σειρά κινητοποιήσεων προγραμματίζει η Ένωση Νοσοκομεικών Ιατρών Θεσσαλονίκης με πρώτη αυτή της Πέμπτης 3 Νοεμβρίου με τρίωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση στις ΥΠΕ.

Το δελτίο τύπου της ΕΝΙΘ:

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιμένει στην απόλυση όλων των επικουρικών επιμελητών των οποίων οι συμβάσεις λήγουν μετά τις 30/9/2016, αδιαφορώντας τόσο για το δικαίωμα στην μόνιμη και αξιοπρεπή εργασία όσο και για την μεγάλη επιπρόσθετη δυσλειτουργία που θα προκύψει στα νοσοκομεία.
Από τώρα μέχρι και τις 30/9/2017 προβλέπεται να απολυθούν συνολικά 1050 από τους συνολικά 1400 σήμερα υπηρετούντες επικουρικούς επιμελητές. Η εναλλασσόμενη ανακύκλωση μεταξύ ανεργίας και προσωρινής ετήσιας απασχόλησης ειδικευμένων γιατρών για υποτιθέμενη «κάλυψη» οξυμμένων πάγιων – διαρκών αναγκών, όχι μόνο θίγει καίρια τα εργασιακά και επιστημονικά τους δικαιώματα, αλλά δεν λύνει και κανένα ουσιαστικό πρόβλημα ελλείψεων, καθώς διαρκώς διακόπτεται η επιστημονική συνέχεια και η συνέχεια στην παρακολούθηση των ασθενών.
Επιπλέον το σύνολο του επικουρικού προσωπικού μισθοδοτείται από τα λεγόμενα «ίδια έσοδα» των δημόσιων μονάδων περίθαλψης άρα η κλιμακούμενη επιδείνωση της αναλογίας επικουρικό/μόνιμο προσωπικό (ήδη 30% περίπου) οδηγεί κατ ευθείαν στην ιδιωτικοποίηση και στην ακόμα μεγαλύτερη πληρωμή εξετάστρων ή και νοσηλίων απευθείας από την τσέπη των ασθενών.
Η Ε.Ν.Ι.Θ. καλεί το σύνολο των νοσοκομειακών ιατρών της πόλης να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των επικουρικών συναδέλφων τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά και διεκδικεί:

v  Να μην απολυθεί κανένας επικουρικός

v        Μαζικές προσλήψεις προσωπικού μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης

v  Άμεση μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

           Καλούμε τους συναδέλφους σε:

v  Τρίωρη στάση εργασίας 10:00 π.μ. με 13:00 μ.μ. την Πέμπτη 3/11/16 και συγκέντρωση 10:30 π.μ. στις ΥΠΕ.



v  Συμμετοχή στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στο υπουργείο υγείας την επόμενη εβδομάδα.

v  Σύσκεψησυνέλευση επικουρικών ιατρών Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 14/11/16, 19:30 μ.μ. στα γραφεία της ΕΝΙΘ .
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.