Η επιτροπή των Βραβείων Νόμπελ προσκάλεσε τον Χένρι Κίσινγκερ να μιλήσει σε φόρουμ για το Νόμπελ Ειρήνης. Και το Nobel Peace Prize Watch με το RootsAction ξεκίνησαν καμπάνια συλλογής υπογραφών για τη σύλληψη του.
Τα εγκλήματα του Κίσινγκερ δίνουν τη νομική δυνατότητα στη Νορβηγία να ασκήσει δίωξη εναντίον του! Ο Κίσινγκερ είναι συνένοχος ή κύριος υπεύθυνος πολλών παραβιάσεων, τόσο των Συμβάσεων της Γενεύης (οι οποίες θέτουν τις βάσεις του διεθνούς δικαίου για την ανθρωπιστική διαχείριση των αμάχων που ζουν παγιδευμένοι στη ζώνη του πολέμου), όσο και της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας.
Η οργάνωση RootsAction ξεκίνησε μία καμπάνια συλλογής υπογραφών με το εξής αίτημα: «Πείτε στη Νορβηγία να συλλάβει τον Χένρι Κίσινγκερ, όταν θα μιλάει στο φόρουμ για το Νόμπελ Ειρήνης».
Όπως αναφέρει η οργάνωση: «Η απίστευτη Επιτροπή Νόμπελ κανόνισε ομιλία του γνωστού mastermind των πολέμων Χένρι Κίσινγκερ -ως τιμώμενο πρόσωπο- σε φόρουμ το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του εφετινού βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στο Όσλο».
Το Nobel Peace Prize Watch ζητά από τον επικεφαλής της Γενικής Εισαγγελίας στη Νορβηγία να συλλάβει τον Κίσινγκερ.
«Ο Κίσινγκερ μεταβίβαζε εντολές του προέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον για ‘μαζικούς’ βομβαρδισμούς στην Καμπότζη το 1969, λέγοντας βομβαρδίστε ‘ό,τι πετάει και ό,τι κινείται’. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις αποφάσεις για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε Βιετνάμ και Λάος. Ο φόβος μήπως συλληφθεί και οδηγηθεί σε δίκη για σοβαρά εγκλήματα του διεθνούς δικαίου, τον έχει κάνει πολύ προσεκτικό ως προς πού ταξιδεύει.
Το 2011, στο Παρίσι, ο Κίσινγκερ έλαβε κλήτευση για να παρουσιαστεί ενώπιον γαλλικού δικαστηρίου την επομένη της άφιξης του στη γαλλική πρωτεύουσα, οπότε έφυγε αμέσως από το ξενοδοχείο Ritz όπου διέμενε και εγκατέλειψε τη χώρα. Η κλήτευση αφορούσε τον ρόλο του στην επιχείρηση Condor, που οργάνωσε τη δεκαετία του 1970, μια συντονισμένη εκστρατεία δολοφονιών και βασανιστηρίων από τις μυστικές υπηρεσίες των επτά δικτατόρων της Λατινικής Αμερικής. Είναι χαρακτηριστικό τί είχε δηλώσει μετά την οργάνωση μιας δολοφονίας στη Χιλή: ‘Δεν βλέπω γιατί πρέπει να αφήσουμε μια χώρα να πάει στον Μαρξισμό, μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι εκεί είναι ανεύθυνοι» σημειώνει το Nobel Peace Prize Watch.
«Ο Κίσινγκερ υποστήριξε τη βία στην Κύπρο, το Κουρδιστάν, το Ανατολικό Τιμόρ, την Ινδία και αλλού. Αρκετά από τα εγκλήματα του Κίσινγκερ υπάγονται σε συνθήκες που καθιστούν υποχρεωτική για τη Νορβηγία την άσκηση δίωξης» γράφουν ο Fredrik Heffermehl(στη Νορβηγία) και ο Tomas Magnusson (στη Σουηδία) ιδρυτικά μέλη του Nobel Peace Prize Watch.
Υπενθυμίζεται ότι, το Νόμπελ Ειρήνης είναι το μόνο από τα Βραβεία που απονέμεται στο Όσλο της Νορβηγίας -όλα τα άλλα απονέμονται στη Στοκχόλμη, πρωτεύουσα της Σουηδίας. Επίσης, ότι, ο Κίσινγκερ τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1973......
πηγή
πηγή
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.