Το κτήμα Γεροβασιλείου, το έχουμε ξαναγράψει, έχει καταφέρει να αποτελεί μια σημαντική εστία  πολιτισμού όχι μόνο γαι τον δήμο Θερμαϊκού αλλά και για τη Θεσσαλονίκη γενικότερα.
Οι επιλογές των προσκεκλημένων ομιλητών, η ποιότητα των θεμάτων και η άψογη διοργάνωση των εκδηλώσεων πιστεύουμε πως είναι οι παράγοντες που  προσελκύουν κάθε φορά και περισσότερους επισκέπτες και συμμετέχοντες στα δρώμενα του σκέλους πολιτισμού του Μουσείου Οίνου  Γεροβασιλείου, που υπογράφει τις εκδηλώσεις.

Η παρουσία του καθηγητή Φιλοσοφία κ. Χρήστου Γιανναρά, ενός αιρετικού διανοητή και διαχρονικά πολέμιου της συστημικής πολιτικής σαπίλας χθες συγκέντρωσε πλήθος κόσμου που παρακολούθησε την εισήγησή του. Ο ομιλητής επικεντρώθηκε στις έννοιες της αλήθειας, της ύπαρξης και της ποιότητας και φυσικά διαπίστωσε για άλλη μια φορά τη ζοφερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και που ως επιδίωξή μας οφείλουμε να έχουμε την ανατροπή της.
Χωρίς να έχει απαντήσεις σε όλα με την εισήγησή του άνοιξε το δρόμο σε ποικίλους προβληματισμούς που εκφράστηκαν με ανάλογες ερωτήσεις από πολλούς παρευρισκόμενους.
Κανένας νομίζουμε δεν έφυγε με συνταγές αλλά όλοι με σκέψεις και με αναζητήσεις περισσότερες από αυτές που είχαν κατά την προσέλευσή τους.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.