Φαίνεται πως η εικόνα πολλές φορές ξεγελά. Είχαμε την εντύπωση, παρά τον μεγάλο αριθμό υποψηφίων δημάρχων στον Θερμαϊκό, ότι οι προεκλογικοί ρυθμοί είναι ράθυμοι και αργοί.
Αυτή μας την εντύπωση ίσως δημιούργησε η μη λειτουργία μέχρι και σήμερα εκλογικών κέντρων των υποψηφίων, αλλά και οι σχετικά ήπιων τόνων τοποθετήσεις και ανταλλαγή δελτίων τύπου των παρατάξεων.
Να όμως που από σήμερα φαίνεται πως μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο, μάλλον συγκρουσιακής φύσης.
Το ρεπορτάζ μας λέει πως η έναρξη πιθανότατα έγινε με μια ανακοίνωση του Θερμαγικού σύμφωνα με την οποία κατηγορούσε (χωρίς να κατονομάζει) κάποιους που "μέσα στον πανικό της επερχόμενης ήττας" αφίστανται από τον "πολιτικό πολιτισμό" με τακτικές και μεθόδους που θυμίζουν τον προηγούμενο αιώνα.
Δεν είχαμε αντιληφθεί τον παραλήπτη της προειδοποίησης αν και υποθέσαμε πως έδειχναν μάλλον τον νυν δήμαρχο.
Σήμερα όμως με δελτίο τύπου πληροφορούμαστε ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων για μια περίεργη υπόθεση "απάτης ή προβοκάτσιας" όπως την χαρακτηρίζει.

Το ρεπορτάζ λέει πως προχθές νεαρός τηλεφώνησε σε ηλικιωμένη συνδημότισσά μας και (δηλώνοντας ότι δήθεν τηλεφωνεί εκ μέρους του δημάρχου) της υποσχέθηκε να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ, εφ' όσον έχει οφειλές.
Χθες ξεκίνησε, όπως αναφέρουν πηγές της παράταξης Μαυρομάτη, γαϊτανάκι λάσπης, σε συζητήσεις στη Μηχανιώνα, πως ο Μαυρομάτης πληρώνει λογαριασμούς.
Σήμερα κατατέθηκε η μήνυση από τον δήμαρχο που αποκαλύπτει την παράξενη κι ανέντιμη αυτή μεθοδολογία με "
πράξεις εις βάρος συνδημοτών με στόχο να σπιλωθεί το όνομά του".

Διαβάστε το δελτίο τύπου της παράταξης Θερμαϊκός-Νέα Πορεία του Γιάννη Μαυρομάτη:
Απάτη ή προβοκάτσια;
Άμεση ήταν η αντίδραση του Γιάννη Μαυρομάτη μετά την εμπλοκή του ονόματος του σε μια περίεργη υπόθεση, που συνέβη τις προηγούμενες μέρες σε βάρος δημότη, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά στο τοπικό τμήμα ασφαλείας Θερμαϊκού. 
Σύμφωνα με μαρτυρίες, άγνωστοι φέρονται να τηλεφώνησαν σε δημότη επικαλούμενοι το όνομα του Δημάρχου Θερμαϊκού και του «υποσχέθηκαν» να ξεπληρώσουν τυχόν οφειλές του στη ΔΕΗ. Αμέσως μόλις το γεγονός έφθασε στην αντίληψη του ίδιου του Γιάννη Μαυρομάτη, επικοινώνησε με τον δημότη για την αποκατάσταση της αλήθειας και προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να ασκηθούν τα νόμιμα σε όσους τους αναλογούν ευθύνες. 
Δεν θεωρούμε τυχαίο δύο μήνες πριν τις εκλογές, να γίνονται τέτοιες πράξεις εις βάρος συνδημοτών με στόχο να σπιλωθεί το όνομα του Γιάννη Μαυρομάτη. Θέλουμε να πιστεύουμε πως πρόκειται για απάτη και όχι προβοκάτσια, ωστόσο η υπόθεση διερευνάται από την δικαιοσύνη στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. 
Εξάλλου, η διαδρομή μας χαρακτηρίζεται από ήθος και συνέπεια απέναντι στον πολίτη, τον οποίο έχουμε προτεραιότητα και είμαστε υποχρεωμένοι να τον προστατεύσουμε. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, απέναντι σε πρακτικές που δεν τιμούν τον πολιτικό πολιτισμό.
Εμείς πορευόμαστε πάντα με την κοινωνία μαζί, κάτω από το φως της αλήθειας. Η δημοσιοποίηση του παραπάνω γεγονότος έχει στόχο να αποκαλυφθούν πιθανές αντίστοιχες απόπειρες εξαπάτησης δημοτών οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα και τους τρόπους που επιλέγει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πολιτών ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης.


Η ανακοίνωση του ΘΕΡΜΑγΙΚΟΥ που προηγήθηκε και μιλούσε για πανικό , περίεργες μεθόδους και διαχείριση ήττας:
ΛIΓEΣ EBΔOMAΔEΣ ΠPIN AΠO TIΣ ΔHMOTIKEΣ EKΛOΓEΣ, ΦAINOMENA ΠANIKOY EKANAN THN EMΦANIΣH TOYΣ. BΛEΠONTAΣ TO EKΛOΓIKO AΠOTEΛEΣMA NA EPXETAI KATAΠANΩ TOYΣ KAI NA TOYΣ KATAΠΛAKΩNEI, KAΠOIOI, MEΣA ΣE AYTON TON ΠANIKO TOYΣ, ΔEN ΔIΣTAZOYN NA XPHΣIMOΠOIHΣOYN MEΘOΔOYΣ ΠOY ΔEN TOYΣ TIMOYN, ΠPOKEIMENOY NA KATAΦEPOYN NA EΠIBIΩΣOYN. 
OI MEΘOΔOI AYTOI, ΠOY ΘYMIZOYN ΠPAKTIKEΣ TOY ΠPOHΓOYMENOY AIΩNA, OXI MONO ΔEN MAΣ ΠTOOYN, AΛΛA TO ANTIΘETO, ΣYΣΠEIPΩNOYN TA ΣTEΛEXH MAΣ KAI TOYΣ ΦIΛOYΣ THΣ ΠAPATAΞHΣ MAΣ KAI AΘEΛA TOYΣ MAΣ ΔYNAMΩNOYN AKOMH ΠEPIΣΣOTEPO.

ΔEN MΠAINOYME ΣE ΛEΠTOMEPEIEΣ (ΓNΩPIZOYN AYTOI ΠOY ΠAPEKΛINAN AΠO TON ΔPOMO TOY ΠOΛITIKOY ΠOΛITIΣMOY) , ΔEN AΛΛAZOYME THN TAKTIKH TΩN XAMHΛΩN TONΩN, ΓIA TO KAΛO TOY TOΠOY KAI ΣYNEXIZOYME ΣTO ΔPOMO ΠOY XAPAΞAME AΠO THN APXH THΣ ΠPOEKΛOΓIKHΣ ΠEPIOΔOY, XΩPIΣ NA AΣXOΛOYMAΣTE ME TOYΣ ΠOΛITIKOYΣ MAΣ ANTIΠAΛOYΣ. 
Y.Γ: O ΠANIKOΣ ΔEN YΠHPΞE ΠOTE KAΛOΣ ΣYMBOYΛATOPAΣ. KOITAΞTE NA ΔIAXEIPIΣTEITE THN KATAΣTAΣH KAI THN HTTA, ΠOΛITIΣMENA.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.