Είναι τουλάχιστον τραγικοί, οι κυβερνώντες του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αφού παραχώρησαν -προφανώς κατόπιν εντολών του ξένου παράγοντα - σε χρόνο ντε τε την γλώσσα και την εθνότητα στους βόρειους γείτονές μας επιχειρούν να προϊδεάσουν για ακόμα μία, τεράστιας έκτασης, ενδοτικότητα.

Πρόκειται για μια δήλωση του πρώην υπουργού Εξωτερικών Ν. Κοτζιά που ανοίγει ζήτημα συνδιαχείρισης της Μεσογείου ή του Αιγαίου με τους Τούρκους.

Η εξοργιστική και σαφώς αντεθνική αυτή τοποθέτηση έγινε στους Δελφούς και έχει σαν άμεσο πρώιμο αποτέλεσμα την ενίσχυση της ρητορικής της Τουρκικής επεκτατικής πολιτικής.

Αλλά ας δούμε τι είπε ο Κοτζιάς:
«…αλλά αν νομίζεις όπως κάνουν μερικοί στην Ελλάδα ότι η Τουρκία με χιλιάδες μίλια δεν έχει ΑΟΖ δεν έχει τίποτα και όλοι η ΑΟΖ είναι, ξέρω γω, το Καστελόριζο έχει 100% όλη την ΑΟΖ σε όλη την περιοχή, συγνώμη που το λέω έτσι και ας με κράξουν οι εθνικοί μας φίλοι, δεν είναι έτσι! Τα πράγματα θέλουν προσοχή, φιλική πολιτική, διεθνές δίκαιο. Και να τον βάζεις και τον άλλον στο παιχνίδι, για να κατευνάζει»!
Μάλιστα θέλοντας να ενισχύσει την άποψή του πως "να τον βάζεις και τον άλλο στο παιγνίδι για να τον κατευνάζεις" o πρώην υπουργός το συνέχισε προφανώς αναφερόμενος στις ενεργειακές εξελίξεις στην περιοχή ότι "δεν πρέπει να φαίνεσαι μοναχοφάης και να λες είναι όλα δικά μου, γιατί τότε γίνεσαι μέρος του προβλήματος".

Δεν γνωρίζουμε ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί η τοποθέτηση του πρώην υπουργού αν και αντιλαμβανόμαστε πλήρως τις επιπτώσεις που θα δημιουργήσει. Πολύ δε περισσότερο, με δεδομένο την πρόσφατη παραχώρηση στο Σκοπιανό ζήτημα πολύ φοβόμαστε πως ετοιμάζεται (σαφώς κατόπιν και πάλι έξωθεν υποδείξεων) ο περιορισμός των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων ως προς τον εξ ανατολών γείτονα.

Και έχει ιδιαίτερη σημασία ο χρόνος κατά τον οποίο γίνονται αυτές οι ανεκδιήγητες δηλώσεις: τώρα που η Τουρκία στο πλαίσιο της αναθεωρητικής πολιτικής της αμφισβητεί όχι μόνο το Καστελόριζο αλλά και το δικαίωμα σε θαλάσσιες ζώνες της Κύπρου ακόμη και της Κρήτης και προβάλει διεκδικήσεις μέχρι και νότια της Ιεράπετρας, και συγχρόνως υπαγορεύει τελεσίγραφα στην Κύπρο ώστε να μην ασκήσει κυριαρχικά δικαιώματα της όπως είναι οι γεωτρήσεις για φυσικό αέριο.

Κάποιος να τους μαζέψει .... και γρήγορα, γιατί δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

Και αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από τον ελληνικό λαό.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.