Για τον λόγο αυτόν, ειδικά στους δημοτικούς χώρους, από τους οποίους οι αγρότες γεμίζουν με νερό τα ψεκαστικά τους, στην Όσσα τουλάχιστον, υπάρχουν λουκέτα στις αντλίες. Αυτό, όμως, δεν συμβαίνει σε όλα τα χωριά της περιοχής, όπως και στο Συκούριο, όπου καλλιεργείται κατά κόρον η αμυγδαλιά. Αμυγδαλοπαραγωγοί της περιοχής διαμαρτύρονται, ζητώντας από τους αγρότες να αποκτήσουν συνείδηση για το θέμα, αφού με το ράντισμα την ημέρα το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κάνουν ζημιά στις καλλιέργειές τους, αλλά και στο εισόδημά τους.
Να σημειωθεί πως στην ευρύτερη περιοχή του Νέσσωνα, λόγω της ανθοφορίας της αμυγδαλιάς, πολλοί μελισσοκόμοι από διάφορα μέρη της Ελλάδας, όπως Καλαμάτα, Κόρινθο, Εύβοια, Χαλκιδική κ.ά., μεταφέρουν εκεί τα μελίσσια τους. Με τις μέλισσες γίνεται η επικονίαση, κάτι που πρώτα ευνοεί τους αμυγδαλοπαραγωγούς και κατά δεύτερο λόγο τους μελισσοκόμους. Εάν οι μελισσοκόμοι βλέπουν τα μελίσσια τους να θανατώνονται από τους ψεκασμούς, είναι βέβαιο ότι, όπως αρκετοί έκαναν μέχρι τώρα, θα πάψουν να τα φέρνουν στην περιοχή, με ό,τι αρνητικό συνεπάγεται αυτό και για τους ίδιους.
πηγή
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.