Από την Ινδία και το Ντουμπάι μέχρι την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, 
το Μεξικό και σε πολλές άλλες χώρες ταξίδεψε, μέσα σε μία 
μόλις χρονιά, ο Επίκ. Καθηγητής Βασικής Ιατρικής 
Διατροφολογίας Μιχάλης Χουρδάκης για να μεταλαμπαδεύσει 
την επιστημονική γνώση πραγματοποιώντας 22 εισηγήσεις 
σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και θα του απονεμηθεί 
το Βραβείο Αριστείας Διδακτικής Ικανότητας 
& Προσφοράς Εκπαιδευτικού Έργου.

Ο δικός μας Μιχάλης Χουρδάκης, 
 υποψήφιος Ευρωβουλευτής 
με την Πλεύση Ελευθερίας

Τελετή Απονομής Βραβείων Αριστείας της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019 και ώρα 19.30, στην Αίθουσα Τελετών της παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Στόχος είναι η ανάδειξη της αριστείας στο παραγόμενο εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο, στην καινοτομία μεθόδων και τεχνικών, η επιβράβευση καθηγητών με αναγνώριση και επιρροή πανελλήνιας και διεθνούς εμβέλειας, όπως επίσης και στελεχών της Σχολής με πολύπλευρο ιατρο-κοινωνικό έργο και προσφορά. Τα Βραβεία Αριστείας θα απονεμηθούν σε στελέχη των Τμημάτων της Ιατρικής, Κτηνιατρικής, Φαρμακευτικής και Οδοντιατρικής και εμπίπτουν στις εξής κατηγορίες:

1. Βραβεία Διακεκριμένων Επιδόσεων, παράλληλα, σε πολλούς τομείς

2. Βραβεία Διδακτικής Ικανότητας & Προσφοράς Εκπαιδευτικού Έργου

3. Βραβεία Έρευνας

4. Βραβεία Κλινικο-εργαστηριακού Έργου & Εφαρμογής Καινοτόμων Μεθόδων και Τεχνικών

5. Βραβεία Αναγνώρισης & Επιρροής

6. Βραβεία Ιατρο-κοινωνικού Έργου& Προσφοράς

7. Βραβεία Διακεκριμένων Επιδόσεων Φοιτητών και Νέων Επιστημόνων

8. Βραβεία Ποιότητας Παροχής Υπηρεσιών

Η διαδικασία ανέδειξε αρκετές περιπτώσεις εξαιρετικά υψηλών επιδόσεων. Για άλλη μια χρονιά, αγαπημένη Καθηγήτρια των φοιτητών εξελέγη η Επίκ. Καθηγήτρια Ιστολογίας-Εμβρυολογίας του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ Μαρία-Ελένη Μάνθου, που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο βαθμό αξιολόγησης (96,2) από προπτυχιακούς φοιτητές και θα της απονεμηθεί το Βραβείο Αριστείας Διδακτικής Ικανότητας & Προσφοράς Εκπαιδευτικού Έργου.

Από την Ινδία και το Ντουμπάι μέχρι την Κίνα, τη Σιγκαπούρη, το Μεξικό και σε πολλές άλλες χώρες ταξίδεψε, μέσα σε μία μόλις χρονιά, ο Επίκ. Καθηγητής Βασικής Ιατρικής Διατροφολογίας Μιχάλης Χουρδάκης για να μεταλαμπαδεύσει την επιστημονική γνώση πραγματοποιώντας 22 εισηγήσεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια και θα του απονεμηθεί το Βραβείο Αριστείας Διδακτικής Ικανότητας & Προσφοράς Εκπαιδευτικού Έργου.

Η προσέλκυση και διαχείριση από έναν μόνο Καθηγητή ερευνητικών κονδυλίων 963.929,77 ευρώ, ποσό που υπερβαίνει εκείνο που διαχειρίστηκαν συνολικά, την ίδια περίοδο, ολόκληρες Σχολές του ΑΠΘ, κατατάσσει τον Αν. Καθηγητή Πληροφορικής στην Ιατρική Εκπαίδευση Παναγιώτη Μπαμίδη στην πρώτη, με μεγάλη διαφορά, θέση, στην έρευνα. Ταυτόχρονα, ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς και θα του απονεμηθεί Βραβείο Αριστείας Διακεκριμένων Επιδόσεων, παράλληλα, σε πολλούς τομείς

Η δημοσίευση σε διάστημα ενός μόνο έτους και από έναν μόνο Καθηγητή εργασιών σε διεθνή περιοδικά, με αθροιστικό δείκτη εμβέλειας (I.F. 306,382) πολύ μεγαλύτερο εκείνου πολλών μελών ΔΕΠ για το σύνολο της ακαδημαϊκής τους πορείας κατατάσσει τον Αν. Καθηγητή Ενδοκρινολογίας της Αναπαραγωγής Δημήτριο Γουλή στην πρώτη θέση των στελεχών με κριτήριο την απήχηση των περιοδικών στα οποία δημοσιεύθηκαν οι εργασίες τους και θα του απονεμηθεί το Βραβείο Αριστείας στην Έρευνα.

Αναδείχθηκαν πολλοί Kαθηγητές με σημαντικό κλινικό-εργαστηριακό έργο που εφάρμοσαν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καινοτόμες μεθόδους και τεχνικές, όπως ο Επίκ. Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής, Θεοδόσιος Παπαβραμίδης με τους ακαδημαϊκούς υποτρόφους Ι. Πλιάκο και Σ. Πανίδη και την υποψήφια διδάκτορα Α. Χόρτη (Εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της επέμβασης “Total Endoscopic Thyroidectomy Vestibular Aproach” για τοξικό αδένωμα θυροειδή), ο Επίκ. Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής, Γρηγόριος Χατζημαυρουδής (Εφαρμογή για πρώτη φορά στην Ελλάδα της καινοτόμου χειρουργικής τεχνικής του οπισθίου διαχωρισμού των στοιχείων των κοιλιακών τοιχωμάτων με διατομή του εγκαρσίου κοιλιακού μυός για την αντιμετώπιση μεγάλων ή περίπλοκων κοιλιοκηλών) κ.ά.

Παράλληλα, πολλοί καθηγητές μέσω των εκλογών τους σε διοικητικά συμβούλια και επιτροπές διεθνών εταιρειών και οργανώσεων ή ως στελέχη διεθνών οργανισμών και φορέων ασκούν σημαντική επιρροή στο διεθνές επιστημονικό γίγνεσθαι. Για τον λόγο αυτό, θα τους απονεμηθεί Βραβείο Αριστείας στην Αναγνώριση και Επιρροή.

Ενδεικτικά, αναφέρονται ο Αν. Καθηγητής Παθολογίας Βασίλειος Κώτσης (Πρόεδρος του «European Society of Hypertensian Working Group on Obesity, Diabetes and the High-Risk Patients»), η Αν. Καθηγήτρια Δερματολογίας-Αφροδισιολογίας Ελισάβετ Λαζαρίδου (Μέλος του Δ.Σ. της “International Dermoscopy Society”), ο Αν. Καθηγητής Νεφρολογίας Βασίλης Λιακόπουλος (Μέλος της “World Kidney Day Steering Committee” ως Εκπρόσωπος της “International Society of Nephrology”), ο Αν. Καθηγητής Πληροφορικής στην Ιατρική Εκπαίδευση Παναγιώτης Μπαμίδης (Πρόεδρος της «Society of Applied Neuroscience – SAN» και Μέλος της Ομάδας Διεθνών Συνεργατών στο «Words in the World Partnered Research Initiative»), ο Καθηγητής Περιγραφικής Ανατομικής Κωνσταντίνος Νάτσης (Μέλος του Δ.Σ. του “International Federation of Sports Medicine”), η Καθηγήτρια Ιατρικής Μικροβιολογίας Άννα Παπά-Κονιδάρη (Πρόεδρος της “International Society on Crimean - Congo Hemorrhagic Fever”), η Καθηγήτρια Φαρμακολογίας Παρασκευή Παπαϊωαννίδου (α. Μέλος του Δ.Σ. της “European Drug Utilization Re-search Group”), ο Αν. Καθηγητής Γενικής Χειρουργικής Γεώργιος Τσουλφάς (Αν. Πρόεδρος της “International Relations Committee of the American College of Surgeons”), η Επίκ. Καθηγήτρια Μοριακής Μικροβιολογίας-Ιολογίας Αγγελική Μελίδου (Expert in Influenza στο “European Centre for Disease Prevention and Control”), καθώς και ο Αν. Καθηγητής Υγιεινής και Τεχνολογίας του Γάλακτος και των Προϊόντων του Τμήματος Κτηνιατρικής Απόστολος Αγγελίδης (Contractor του “European Food Safety Authority” με ευθύνη την επικύρωση και ανάλυση δεδομένων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον επιπολασμό της Listeria monocytogenes στα τρόφιμα).

Επίσης, το Βραβείο Αναγνώρισης και Επιρροής θα απονεμηθεί στον Αν. Καθηγητή Νεφρολογίας Βασίλη Λιακόπουλο, καθώς αναγνωρίστηκε το 2018, ότι ανήκει στο 1% παγκοσμίως των κριτών εργασιών στον τομέα της Κλινικής Ιατρικής, σύμφωνα με τη βάση δεδομένων Publons Reviews.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την προσφώνηση του Κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Καθηγητή Θεόδωρου Ι. Δαρδαβέση. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος του Τμήματος Ιατρικής, Καθηγητής Αστέριος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Τμήματος Κτηνιατρικής, Καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου, η Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής, Καθηγήτρια Δήμητρα Χατζηπαύλου-Λίτινα, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οδοντιατρικής, Καθηγητής Λάμπρος Ζουλούμης και ο Υποστράτηγος, Διοικητής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ), Γεώργιος Μαντζουράνης, ενώ την έναρξη της Τελετής θα κηρύξει ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας. Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί μουσικά από τη Χορωδία μαθητών της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων.

πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.