της Πάττης Πασχαλίδου *

Την Παρασκευή 31/5 με δικιά μου ανάρτηση και με σχόλιο ότι «οι ανακρίβειες και τα ψέματα έχουν κοντά πόδια» κοινοποίησα ανάρτηση από γνωστό τοπικό site που ενημέρωνε ότι εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του Ενταγμένου Έργου Ανάπλαση Κέντρου Οικισμού Μεσημερίου Δήμου Θερμαϊκού από το Leader.
Εκεί μάλιστα έκανε λόγο για τη δική μου δικαίωση, όπως ακριβώς το είχα αναγγείλει.
Τότε κάποιοι είχαν πει ότι : «το έργο δυστυχώς δεν θα γίνει αφού δεν είναι επιλέξιμο λόγω προϋπολογισμού».
Έσπευσαν μάλιστα και κάποιοι άλλοι να υπερθεματίσουν, ως σώφρονες επιστήμονες της κακιάς ώρας!!!
Στην κοινοποίηση αυτή του activistis, επανήλθαν με νέα δημοσίευση στις 31/5, στην οποία μεταξύ μεταξύ άλλων αναρωτιόταν ότι «Η «έγκριση υπερδέσμευσης για τα δημόσια έργα του Leader» από πού προκύπτει ότι σήμερα αποτελεί «έγκριση χρηματοδότησης» για το έργο του Μεσημερίου;» Έβγαζε μάλιστα και το συμπέρασμα: «Φυσικά και δεν αποτελεί!» Το αιτιολογούσε μάλιστα ότι «…αν τα εγκεκριμένα έργα του προγράμματος πάρουν εκπτώσεις 50% και δεν ολοκληρωθεί το 30% των εγκεκριμένων έργων ίσως περισσέψουν χρήματα και για εμάς! Για σκεφθείτε όμως να πάρουν έκπτωση 8% όπως πήραν τα LED σας! Προσπαθείτε ακόμη μία φορά να παραπληροφορήσετε τους δημότες. Κύριοι στις 22 Απριλίου είχατε απόρριψη του έργου όπως σας απέδειξα με έγραφα ενώ επικαλεστήκατε έγκριση. Έως και σήμερα παραμένει η απόρριψη του έργου και ξαναεπικαλείστε και πάλι έγκριση..» συμπλήρωνε.


ΣΗΜΕΡΑ, αντί άλλου σχολίου, κοινοποιώ από τη σελίδα της ΑΝΕΘ, τον Πίνακα Οριστικών Αποτελεσμάτων Κατάταξης (που βγήκε με βάση την απόφαση που επικαλέστηκε την προηγούμενη Παρασκευή ο Ακτιβιστής), όπου το Έργο Ανάπλαση Κέντρου Οικισμού Μεσημερίου Δήμου Θερμαϊκού, που ανήκει στην ΥΠΟΔΡΑΣΗ 19.2.4.3 είναι Πράξη «ΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΡΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ»!!! Ο συνολικός Διαθέσιμος Προϋπολογισμός ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΕΣΜΕΥΣΗ: είναι 1.288.306,20, εκ των οποίων τα 501.800 ευρώ είναι δεσμευμένα –ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ δηλαδή- για το Έργο του Μεσημερίου.

Φυσικά ο λαός αποφάσισε και έδωσε τη δεύτερη Κυριακή εντολή στον κ. Τσαμασλή, επικεφαλής της παράταξης να ασκήσει τα καθήκοντα του Δημάρχου. Του εύχομαι και τους εύχομαι καλή επιτυχία, για το καλό του τόπου.

Όμως επειδή η ζωή συνεχίζεται, θα πρέπει να σημειωθεί ότι άλλο ένα σημαντικό έργο, αυτή τη φορά στο Μεσημέρι που κατάγομαι και ζω, θα γίνει με χρηματοδότηση από το LEADER και θα αποτελέσει το Πρώτο Έργο Leader που γίνεται στην περιοχή μας!! Θα αποτελέσει ένα ακόμη έργο, που είναι σε εξέλιξη και το αφήνουμε σε παρακαταθήκη στην επόμενη διοίκηση, μαζί με πολλά που ολοκληρώθηκαν ή ολοκληρώνονται.

Κλείνοντας, αισθάνομαι και προσωπικά δικαιωμένη, που για άλλη μία φορά με έργα και ντοκουμέντα αποτυπώνεται η αλήθεια σε όλο της το μεγαλείο. Η δουλειά που κάναμε και έκανα μαζί με τους συνεργάτες μου αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για τον πανέμορφο τόπο μας. Η προεκλογική περίοδος δεν επιτρέπει όλους εμάς τους πολιτευόμενους να κάνουμε το άσπρο μαύρο… Για το λόγο αυτό, κοινοποιώ τη φωτογραφία του Αρκά, που χρησιμοποιήθηκε την προηγούμενη Παρασκευή, αλλά ταιριάζει γάντι σήμερα.


* Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Θερμαϊκού

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.