ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ 
ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2019 
Σάββατο 26 Οκτώβριου Ώρα 20:00
 
Το ‘ΣΕΡ ΣΕ ΛΑ ΦΑΜ’, το μεγαλύτερο κλαμπ της πόλης, επιστρέφει δυναμικά και ανοίγει τις πόρτες του, το Σάββατο 26 Οκτώβρη στις 20:00 ακριβώς, στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης και σας περιμένει να απολαύσετε μια ξεκαρδιστική κωμωδία σε κείμενο και σκηνοθεσία Ιωάννας Τάλμπη.

Το αφεντικό του κλάμπ, ο Σερ Σίμος, το δεξί του χέρι η Φρόσω και ο Σάκης ο Μπαλτάς μας παρουσιάζουν τα πιο όμορφα και πικάντικα κορίτσια που θα σας μαγέψουν με τις χορευτικές-(και όχι μόνο) ικανότητες τους.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο Θράσος, ένας άεργος αριστερός, αποφασίζει να βρει δουλειά για να παντρευτεί την εκλεκτή της καρδιάς του, μα πάνω απ’ όλα να κερδίσει τη συμπάθεια της μεγαλοαστής πεθεράς του;

Συνεργοί στο μεγάλο του σχέδιο ο κολλητός του φίλος Μητσάρας, ο κουνιάδος του Άδωνης και ο πάππους της οικογένειας αποφασίζουν να επιλέξουν μία νέα καριέρα..μέχρι τη στιγμή που όλα ανατρέπονται από την παρουσία της διάσημης χαρτορίχτρας Μαντάμ-Φλερ!

Δεκαέξι ηθοποιοί επί σκηνής αλλά και μία τραγουδίστρια, η οποία υφαίνει με τα τραγούδια τηνπλοκή της ιστορίας,- εναλλάσσουν ρόλους και συνθέτουν αυτή την ανατρεπτική, τολμηρή και θεότρελη κωμωδία, που σατιρίζει με καυστικό χιούμορ τα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα της σύγχρονης εποχής.

ΣΕΡ ΣΕ ΛΑ ΦΑΜ: Αναζητήστε τη γυναίκα λοιπόν!

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Ιωάννα Τάλμπη
Β. Σκηνοθέτη: Πόλυ Μαριόγλου, Άννα Παρούση

Παίζουν: Μαρία Ανανιάδου, Παύλος Γεωργιάδης, Ξένια Δήμου, Ντιάνα Ηλία,ΕλίζαΚιτσικίδου, Νικόλαος Λαζαρίδης, Μιχάλης Μιχαηλίδης, Κωνσταντίνος Μπασιάς, Βαλάντης Παπαϊωάννου, Άννα Παρούση, Τζένη Σούρδη, Αντώνης Στάης, Σοφία Φερεντίνου, Μαρία Φιλίππου, Ουρανία Φωτίου, Ελισάβετ Χατζηλίδου

Τραγούδι: Λαμπρινή Ιωάννου
Ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Μπασιάς
Μακιγιάζ: Τζένη Σούρδη, Αγγελική Φωτίου
Γραφίστρια: Ευγενία Παπαδοπούλου
Φωτογράφος Αφίσας: ΕλίζαΚιτσικίδου
Ήχος: Σοφία Ιεροδιακόνου
Φωτισμοί: Γρηγόρης Μόσχου
Παραγωγή: Dance Sport Academy

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και της ΔΕΠΠΑΘ, στα πλαίσια του Θεατρικού Φθινοπώρου2019.

Είσοδος ελεύθερη. Αντί Εισιτηρίου συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας και είδη προσωπικής υγιεινής για την Πνοή Ελπίδας*

*(Η Πνοή Ελπίδας, είναι αναγνωρισμένο νομικό πρόσωπο με τον τίτλο «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΡΟΝΟΙΑΣ & ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΠΝΟΗ ΕΛΠΙΔΑΣ».Πρόκειται για μίαΑστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία με εθελοντική- φιλανθρωπική δράση σε όλη την Ελλάδα, υποστηρίζει 85 οικογένειες σε υλικά αγαθά -και κυρίως είδη πρώτης ανάγκης).


ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΘΕΡΜΗΣ
Κυριακή 27 Οκτωβρίου Ώρα 20:00
Γ’ Γυμνάσιο Χορτιάτη - Θεατρική Ομάδα G

Η αρχαία πόλη του Κισσού πάνω στο βουνό του Χορτιάτη, η πρωτεύουσα των αρχαίων Θρακών, ήταν κατά μια ιστορική εκδοχή η γενέτειρα της πριγκίπισσας Εκάβης. Αυτή η Εκάβη, η δική μας Εκάβη, παντρεύτηκε τον Πρίαμο και έγινε βασίλισσα των Τρώων και μητέρα δεκαοκτώ παιδιών.

Σύμβολο κάθε χαμένου βασιλείου που μπορεί να είναι το σπίτι ή η πατρίδα του καθενός, η τρωαδίτισσα βασίλισσα αναμετρήθηκε με όλα τα δεινά του πολέμου.

Η κόρη της η Κασσάνδρα, ιέρεια παρθένα, έγινε σύμβολο βιασμού και ιεροσυλίας. Με το χάρισμα της προφητείας προειδοποίησε για τα δεινά με τις προφητείες της, αλλά δεν εισακούστηκε από κανέναν.

Στη γυναίκα του Έκτορα, την Ανδρομάχη, σύμβολο συζυγικής πίστης, μητριαρχικής αφοσίωσης και αξιοπρέπειας των ηττημένων, της έλαχε να γίνει το διαχρονικό σύμβολο της χαροκαμένης μάνας που μέσα από τα χέρια της παίρνουν και σκοτώνουν το παιδί της …

Οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη, η τραγωδία που ανάγεται σε μοναδικό σύμβολο ειρήνης, ζουν και ξαναζούν σε κάθε πόλεμο. Χιλιάδες χρόνια μετά ενσαρκώνονται οι ηρωίδες της στο μαρτυρικό Χορτιάτη του ’44. Η Εκάβη ξαναγυρνάει με τον πιο σκληρό τρόπο στην γενέτειρα της. Δεκάδες γυναίκες θα βιώσουν την βία του πολέμου και θα ενσαρκώσουν παρά την θέλησή τους μια Εκάβη, μια Κασσάνδρα ή μια Ανδρομάχη.


Το Γ’ Γυμνάσιο Χορτιάτη έχοντας την τιμή να συμμετέχει τις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την σφαγή της 2ας Σεπτεμβρίου 1944 προετοίμασε την παράσταση «η Εκάβη στο χρόνο».



Σε μια βραδιά μνήμης την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης , η θεατρική ομάδα G θα παρουσιάσει τις «Τρωάδες» συνδέοντάς τες με ποιητές του ολοκαυτώματος. Η «Εκάβη στο χρόνο» μέσα από την γραφή του Ευριπίδη και των σύγχρονών μας ποιητών.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.