Σύμφωνα με καταγγελίες, ο Ινδαρές και οι δύο γιοί είναι εκείνοι που ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο ανδρών της ΕΛΑΣ στην οικία τους.

Σύμφωνα με την καταγγελία της δικηγόρου Άννας Παπαδημητρίου-Τσάτσου, ο άνδρας που ξυλοκοπήθηκε μαζί με τους γιους του στην ταράτσα του σπιτιού του στο Κουκάκι, είναι ο γνωστός σκηνοθέτης Δημήτρης Ινδραρές.

Όπως κατήγγειλε η σύζυγός του, ο Ινδαρές και οι δύο γιοί του ξυλοκοπήθηκαν στην ταράτσα της οδού Ματρόζου, δίπλα από την κατάληψη, και προσήχθησαν στη ΓΑΔΑ, επειδή αρνήθηκαν την είσοδο της Αστυνομίας στο σπίτι τους "χωρίς ένταλμα", όπως ανέφερε η σύζυγός του ζωντανά σε τηλεοπτική εκπομπή.
Η στιγμή που αστυνομικοί ακινητοποιούν τους ιδιοκτήτες του οικήματος, δίπλα από το υπό κατάληψη κτήριο
Η στιγμή που αστυνομικοί ακινητοποιούν τους ιδιοκτήτες του οικήματος, δίπλα από το υπό κατάληψη κτήριο  EUROKINISSI
Η δικηγόρος Άννα Παπαδημητρίου-Τσάτσου αναφέρει μεταξύ άλλων: "Τον πατέρα τον βγάλανε σχεδόν γυμνό και δαρμένο, τους είχανε μπρούμυτα στην ταράτσα. Όταν τους πήραν για τη Γαδά ούτε τα παπούτσια τους δεν τους άφηναν να πάρουν!". Τους πλάκωσαν στο ξύλο στη ταράτσα τους τα δύο τους παιδιά και τον πατέρα και κάνανε λαμπόγιαλο το σπίτι τους!".

Η ΕΛΑΣ από την πλευρά της υποστηρίζει πως υπήρχε παρουσία εισαγγελέα για την είσοδο στην οικία, ενώ ισχυρίζεται πως δεν έγινε καμία χρήση βίας καθόλη τη διάρκεια της επιχείρησης.

Υποστηρίζει ακόμα οτι οι δυο γιοί του σκηνοθέτη ήταν εντός της κατάληψης που εκκενωνόταν και προέβαλαν αντίσταση.

Ο Δημήτρης Ινδαρές γεννήθηκε στην Πάτρα, τον Απρίλιο του 1964. Σπούδασε πολιτική επιστήμη και διεθνείς σχέσεις στην Πάντειο (1987) και σκηνοθεσία στη Σχολή Λυκούργου Σταυράκου (1987). Εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη κοντά στους Παντελή Βούλγαρη, Nίκο Περάκη, Φρίντα Λιάππα, Διαγόρα Χρονόπουλο.

Ως διευθυντής παραγωγής στην ταινία "Λευτέρης Δημακόπουλος" του Περικλή Χούρσογλου. Σκηνοθέτησε τις ταινίες μικρού μήκους: "Η Κυρία Έρση", 1987, "Το κυνήγι της πάπιας", 1991 (Α' Βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο 32ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), τα ντοκιμαντέρ "Περί χαρακτικής", 1996, "Μια ταινία για την ταινία "Προστάτης Οικογενείας" του Νίκου Περάκη (Making of)", Mega Channel, 1997, "Πάτρα, μια περιπλάνηση", 1999, και τις ταινίες μεγάλου μήκους "Ο τσαλαπετεινός του Wyoming", 1995 (Βραβεία καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη και ήχου στο 36ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης), και "Γαμήλια νάρκη", 2003 (Βραβεία ερμηνείας β' ανδρικού ρόλου, για τον Αλέξανδρο Λογοθέτη, και σεναρίου για τπν Δημήτρη Ινδαρέ, στο διεθνές διαγωνιστικό τμήμα του 44ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, και Πλατινένιο βραβείο για την καλύτερη κωμωδία στο WorldFest/Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Χιούστον, 2004).

Αντιδράσεις υπήρξαν από τον καλλιτεχνικό κόσμο

Για ψέματα εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού έκανε λόγο ο ηθοποιός Αλέξανδρος Λογοθέτης.


πηγή

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.