Μήνυση κατέθεσε χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Νέων Επιβατών ο δήμαρχος Θερμαϊκού. Όπως αναφέρει στην έγκλησή του ο κ. Τσαμασλής, έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας.

Σε δελτίο τύπου που διοχέτευσε, σε κατ' επιλογήν μέσα και ιστοσελίδες (δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει), ο δήμαρχος Θερμαϊκού, όπως αναφέρει στη μήνυσή του, έχει δεχτεί απειλές κατά της ζωής του και της σωματικής του ακεραιότητας. «Οι εγκαλούμενοι στις 30 Οκτωβρίου ήρθαν με άγριες διαθέσεις στο γραφείο μου στο δημοτικό κατάστημα στην Περαία του δήμου Θερμαϊκού επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 2, λέγοντάς μου πως θα μιλήσουν τα καλάσνικοφ αν δεν συμμορφωθώ, βρίζοντας με και απειλώντας με κατά της ζωής μου και της σωματικής μου ακεραιτότητας».

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού σε άλλο σημείο της μήνυσης που κατέθεσε αναφέρει πως δέχτηκε από τους ίδιους ανθρώπους απειλές κατά της ζωής του και στις 7 Νοεμβρίου 2019. «Είπαν πως αν συνεχίσω να τα βάζω μαζί τους θα με σκοτώσουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στην έγκλησή του. Και συμπληρώνει: «Ενώ εγώ δεν ασχολήθηκα καθόλου μαζί τους, αυτοί κινήθηκαν απειλητικά προς το γραφείο μου βρίζοντάς με φωνάζοντας πως θα σε σκοτώσουμε και θα δεις τι θα πάθεις. Τελικά απομακρύνθηκαν από το χώρο με τη βοήθεια των συνεργατών μου».

Ανεξάρτητα αν υπήρξε διαπληκτισμός και απειλές σε βάρος του δημάρχου Θερμαϊκού Γιώργου Τσαμασλή, από αντιπροσωπεία των Ρομά, εντύπωση προκαλεί πως η μήνυση του δημάρχου κατατέθηκε χθες σε βάρος τριών από αυτούς. Τρεις μήνες μετά. Γιατί άραγε;

Για λόγους εντυπωσιασμού προφανώς και ενίσχυση της θέσης του Δήμου στην εκδίκαση της διοικητικής αποβολής των ρομά από την περιοχή των τσαΐριών στην Περαία, όπου κατοικούν την τελευταία τριακονταετία σε καταυλισμό που αυθαίρετα έχουν συστήσει. Αυτό αφήνουν να διαρρεύσει αυτοδιοικητικοί κύκλοι που βρίσκονται ακόμα και στο περιβάλλον του δημάρχου, όπως φυσικά και αντιπολιτευόμενοι.

Αν και, σύμφωνα με πληροφορίες μας, του έχει ζητηθεί από τον δικαστή, που έκρινε τα ασφαλιστικά μέτρα, να μην πλησιάσει τον καταυλισμό των Ρομά, οι προσδοκίες για απόφαση που θα οδηγήσει στην διοικητική αποβολή εντάσσονται στις δύο προσεχείς εκδικάσεις της 17ης και 20ης Ιανουαρίου.

Η απόφαση 277/19 του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, για διοικητική αποβολή των ρομά από τα τσαΐρια, λήφθηκε ως απάντηση στις συνεχείς - τους τελευταίους μήνες - καύσεις πλαστικών, ελαστικών και καλωδίων που δημιουργούν επικίνδυνο περιβάλλον στην περιοχή που απειλεί την υγεία των κατοίκων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.