Ένας Αυστραλός ιολογολόγος μας προειδοποιεί ότι «κάθε επιφάνεια είναι επικίνδυνη» όταν πρόκειται για το COVID-19 και οι πελάτες των σούπερ μάρκετ πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά στα καταστήματα.
Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, Timothy Newsome, που ασχολείται με τις μολύνσεις, τα εμβόλια και τη ιολογία, είπε ότι ο ιός μπορεί να ζήσει στις περισσότερες επιφάνειες, οι καταναλωτές που κάνουν τα ψώνια τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στον διάδρομο φρούτων και λαχανικών, καθώς οι πελάτες πιάνουν συνεχώς και αφήνουν στη συνέχεια τα λαχανικά και τα φρούτα.
"Πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε επιφάνεια είναι ενδεχομένως μολυσμένη. Και όπως σε οποιαδήποτε επιφάνεια, υπάρχει κίνδυνος" εξήγησε ο κ. Newsome.
Οποιαδήποτε επιφάνεια μπορεί να φέρει τον ιό και φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στις επιφάνειες των φρούτων.
Παρόλο που θα αποτελούσε "κακή πρακτική" να δοκιμάζεται "κάθε αβοκάντο για κοροναϊό", ο κ. Newsome είπε ότι οτιδήποτε μπορεί να αγγίξει ο άνθρωπος δημιουργεί ένα πιθανό πρόβλημα.
"Μην περιμένετε δηλαδή να καταστραφούν όλοι οι ιοί όταν βράσετε τα τρόφιμα, καθώς, μέχρι τότε, θα τα έχετε ακουμπήσει ήδη πολλές φορές. Πλύνετε τα με ζεστό σαπούνι και νερό και φυσικά τα χέρια σας", είπε χαρακτηριστικά ο Αυστραλός γιατρός.
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.