Μόλις πέντε μέρες πριν είχαμε από τον ακτιβιστή ενημερώσει για τις αντιδράσεις που είχαν αναπτυχθεί σε διάφορες χώρες μετά την εισήγηση τοποθέτηση του Dr Thomaw Cowan που συσχέτιζε το 5G (συγκεκριμένα απέδιδε ευθύνη στο δίκτυο 5G) με την επέλαση του COVID-19. Δείτε την ανάρτησή μας εδώ.
Έκτοτε εξ αιτίας του σάλου που δημιουργήθηκε παγκόσμια (στην Βρετανία κάτοικοι κατέστρεψαν κεραιοσυστήματα της 5G στη χώρα) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναγκάστηκε να πάρει θέση (χωρίς όμως να αναλύσει ούτε να αποδείξει - απλά με ένα μπανεράκι ανακοίνωσε) πως δεν διασπείρει τον κορονοϊό το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G.
Να όμως που τα απόνερα της "αποκάλυψης" ή "θεωρίας συνωμοσίας" για την δηλητηρίαση που προκαλεί η ακτινοβολία αυτή (όπως και οι προηγούμενες 3G & 4G, που συσχετίστηκαν με την εμφάνιση της γρίπης των χοίρων και του SARS) προκάλεσε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Καλαμάτας με την οποία θεωρεί επικίνδυνη την ακτινοβολία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας και οι περισσότεροι σύμβουλοι ψήφισαν υπέρ του να διακοπούν οι δοκιμές και το δίκτυο να λειτουργήσει στην Καλαμάτα μόνο όταν αντίστοιχα δίκτυα τεθούν σε ισχύ και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Η πρόταση της διακοπής της σύμβασης μέχρι το τέλος του χρόνου υπερψηφίστηκε με 16 ψήφους.
Να υπενθυμίσουμε πως η Καλαμάτα θα ήταν η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που θα καλύπτοντας ολοκληρωτικά με την ομπρέλλα της 5G.
Και να θυμίσουμε πως η πρώτη πόλη στον κόσμο που εφαρμόστηκε ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο δίκτυο 5G ήταν η WUHAN της Κίνας, από όπου ξεκίνησε η πανδημία του Covid-19.
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Wind τοποθετήθηκε άμεσα μετά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Καλαμάτας να σταματήσει την εγκατάσταση του δικτύου 5G.
Μάλιστα δεν σταματά εκεί αλλά προειδοποιεί πως «μια πόλη - υπόδειγμα» κινδυνεύει να απεμπολήσει αυτό το προνόμιο και να χάσει πολύτιμο χρόνο, καθιστώντας τους πολίτες της θύματα της παραπληροφόρησης.
Και ακόμα κατηγορεί έμμεσα το δημοτικό συμβούλιο πως επηρεάζεται από θεωρίες τονίζοντας πως «η τεχνοφοβία και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός απειλούν να μας πάνε δεκαετίες πίσω».
Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση της Wind:
«Τι κι αν η χώρα μας προσπαθεί να δεθεί στο άρμα της ανάπτυξης μετά από 10 επώδυνα χρόνια κρίσης; Τι κι αν άπαντες αναγνωρίζουν ότι η «4η Βιομηχανική Επανάσταση», με την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς με οπτικές ίνες και 5G, έχει ήδη ξεκινήσει και η Ελλάδα δεν πρέπει να χάσει κι αυτό το τρένο; Τι κι αν η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις, χρειάζεται προοπτική, χρειάζεται όραμα και αποφασιστικότητα για να σταματήσει η «αιμορραγία» του brain drain; Η τεχνοφοβία και ο ψηφιακός αναλφαβητισμός απειλούν να μας πάνε δεκαετίες πίσω, όπως διαφαίνεται από την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της Καλαμάτας να διακόψει την πιλοτική εφαρμογή του δικτύου της 5ης γενιάς κινητής τηλεφωνίας (5G).
Η Καλαμάτα είχε όλα τα εχέγγυα να καταστεί μια πόλη-υπόδειγμα σε επίπεδο ψηφιακών υποδομών και να βρεθεί μπροστά στις τεχνολογικές εξελίξεις και την ανάπτυξη, ακόμη και έναντι των μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Αντ’ αυτού, κινδυνεύει να απεμπολήσει αυτό το προνόμιο και να χάσει πολύτιμο χρόνο, καθιστώντας τους πολίτες της θύματα της παραπληροφόρησης, της άγνοιας και, ενίοτε, της πολιτικής εκμετάλλευσης ενός θέματος που θα έπρεπε να αποτελεί εθνικό στόχο και προτεραιότητα.
Με εκπεφρασμένη την πρόθεση της πολιτείας να δημοπρατήσει τις άδειες για το 5G το 2020, αλλά με ένα εχθρικό περιβάλλον που φαίνεται ότι διαμορφώνεται από μεμονωμένες τοπικές αυτοδιοικήσεις, οι επενδύσεις κινδυνεύουν να καθυστερήσουν να υλοποιηθούν. Θα έρθουν, όμως, σε άλλες χώρες τις οποίες οι Έλληνες αρέσκονται να θεωρούν πρότυπα, όπως π.χ. οι Σκανδιναβικές. Σε αυτές τις χώρες, οι οποίες, σημειωτέον, είναι από τις πιο αυστηρές σε θέματα ασφαλείας, οι επενδύσεις σε υποδομές τηλεπικοινωνιών νέας γενιάς προχωρούν τάχιστα, για να συναντήσουν οι πολίτες τους τις εξελίξεις, αφού έως το 2025 το 58% του παγκόσμιου πληθυσμού θα έχει πρόσβαση σε 5G δίκτυα και υπηρεσίες.
Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι: είτε θα κάνει άλματα προς το μέλλον, αξιοποιώντας τις υποδομές, είτε θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προσπαθεί να τις προλάβει ασθμαίνοντας. Η τόλμη, η αποφασιστικότητα και η υπεύθυνη στάση και ενημέρωση από όσους λαμβάνουν τις κεντρικές αποφάσεις είναι αδιαπραγμάτευτα συστατικά για να αναπτυχθούν οι νέες τεχνολογίες και καινοτομίες στην Ελλάδα. Στο σημείο που βρίσκεται σήμερα η χώρα μας -να κινείται σε υποδομές τεχνολογίας με 2-3 χρόνια διαφορά σε σχέση με την πρώτη ταχύτητα της Ευρώπης- είναι κομβικό να μην χαθεί άλλος χρόνος και να μην διευρυνθεί το ψηφιακό χάσμα.
Σχετική αρθρογραφία:
COVID19 Και 5G: Μια Αποκάλυψη Ή Μια Νέα Θεωρία Συνωμοσίας; (Βίντεο)
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Προσθέσετε το σχόλιό σας:
0 comments:
Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.