του ακτιβιστή

Τεράστια ανησυχία, αγωνία και αβεβαιότητα έχει συσσωρεύσει στους επιχειρηματίες του επισιτιστικού κλάδου στο Δήμο Θερμαϊκού η αιφνιδιαστική υπόδειξη από τα αστυνομικά όργανα να μαζέψουν τα τραπεζοκαθίσματά τους  από τον αιγιαλό.

Ενώ σήμερα ήταν η πρώτη μέρα της λειτουργίας τους, μετά από την δίμηνη υποχρεωτική αναστολή λόγω της πανδημίας και όλα τα καταστήματα της παραλιακής ζώνης είχαν φροντίσει να είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους πελάτες τους, προέκυψε η αιφνιδιαστική απαγόρευση ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον αιγιαλό.

Ως αιτία επικλήθηκε, από την αστυνομική δύναμη, η μη ύπαρξη της αναγκαίας άδειας για την μίσθωση του αναγκαίου χώρου. Πώς όμως επέβαλλε αυτή τη νομιμότητα η αστυνομική διεύθυνση την πρώτη μέρα μετά το lockdown ;; Με τίνος εντολή; Μήπως με την παραίνεση της δημοτικής αρχής;

Δεν το γνωρίζουμε.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι πως θα μπορούσε με δύο απλούς ενδεχόμενα τρόπους να μην δημιουργηθεί αυτή η αναστάτωση στους επαγγελματίες.

Όπως μας μεταφέρθηκε από επαγγελματίες της παραλιακής ζώνης της Περαίας τις δύο αυτές προτάσεις έθεσε στην διοίκηση ο Γιάννης Μαυρομάτης, ο οποίος ζητά έκακτη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου για την άμεση αντιμετώπιση και διευθέτηση του προβλήματος.

Το πρώτο που θα μπορούσε να γίνει (δεδομένης της ομόφωνης στήριξης από το δημοτικό συμβούλιο) είναι η παροχή μιας προσωρινής άδειας με τη σφραγίδα του Δήμου Θερμαϊκού στους δικαιούχους μέχρι την αίτηση και καταβολή των διακιολογητικών.

Το δεύτερο θα μπορούσε να είναι κατάθεση υπεύθυνων δηλώσεων από τους καταστηματάρχες για παράταση των αδειών για ένα επιπλέον έτος.

Και στις δύο περιπτώσεις δεν θα εθίγετο η νομιμότητα, δεδομένου ότι ο έλεγχος από την Κτηματική Υπηρεσία δεν θα γίνει πριν τις 15 Ιουλίου.

Καλή διάθεση και συνεργασία χρειάζεται για ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε από μια γραφειοκρατική αντίληψη και στενότητα χρόνου.

Προκύπτουν όμως και κάποια ακόμη ερωτήματα.

Η νέα ΚΥΑ ήταν αναμενόμενη. Κάθε τρία χρόνια εκδίδεται νέα. Και εξ όσων γνωρίζουμε βρίσκεται στα χέρια της διοίκησης του Δήμου εδώ και 12 μέρες. Δεν ήταν αρκετές ώστε να μεθοδευτεί η ομαλή μετάβαση στις νέες συνθήκες και η μη ταλαιπωρία και αγανάκτηση των επαγγελματιών.


Τελευταία ενημέρωση:

Αύριο στις 10 πμ θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση των επισιτιστών Θερμαϊκού στο Δημαρχείο και μάλιστα προγραμματίζεται σύνδεση με τηλεοπτικό κανάλι εθνικής εμβέλειας για την ανάδειξη του προβλήματος που ταλαιπωρεί τον κλάδο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.