- Να ξεκινήσει κατεπείγουσα διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, τετελεσμένων και σε απόπειρα, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής

-Να μην ξανακούσουμε από υπεύθυνα χείλη πως για το Μάτι έφταιγαν τα θύματα, τα «αυθαίρετα», οι «προβοκάτσιες» και η....κλιματική αλλαγή

————————

Ο ωμός εκβιασμός εκ μέρους του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής Ματθαιόπουλου προς τον διορισμένο Πραγματογνώμονα για το Μάτι, όπως αποτυπώνεται ηχητικά, δεν είναι ούτε μεμονωμένο περιστατικό, ούτε ατομική συμπεριφορά.

Είναι κομμάτι μιας συνολικής μαφιόζικης δράσης του συστήματος Τσίπρα-ΣΥΡΙΖΑ, που, μετά το έγκλημα στο Μάτι, για το οποίο έφερε πλήρη ευθύνη, ενεργοποίησε κάθε μέσο για τη συγκάλυψη και εργαλειοποίησε διορισμένους αξιωματούχους, στη Δικαιοσύνη και στη Διοίκηση, για την υπόθαλψη των υψηλά ιστάμενων υπευθύνων και υπαιτίων.

Όσα τρομακτικά ακούγεται να αρθρώνει ο Β. Ματθαιόπουλος, που μετά την τραγωδία αναβαθμίστηκε από την τότε Κυβέρνηση σε Αρχηγό της Πυροσβεστικής, είχαν την πλήρη στήριξη και κάλυψη των ανωτέρων του, δηλαδή της πολιτικής ηγεσίας. Το λέει, άλλωστε, ο ίδιος, που δηλώνει ότι υποκινήθηκε ειδικώς «σε ανώτατο επίπεδο» προκειμένου να προβεί στις εκβιαστικές υποδείξεις προς τον πραγματογνώμονα:

«Εγώ κλήθηκα, σε ανώτατο επίπεδο, και μου λένε: ο κ. Λιότσιος;» «Τι θα βοηθήσει, εδώ καταφέρεται και κάνει κρίσεις ανωτέρων. Με ποιο δικαίωμα; Ο κ. Λιότσιος πρέπει να φτιάξει ένα πόρισμα για τη φωτιά. Κι όχι μέσα απ’ το πόρισμα να φαίνεται ποιος φταίει…»…«Μη γράψεις πουθενά σου λέω ότι προκύπτουν ευθύνες για ανωτέρους σου. Εγώ για αυτό σε κάλεσα εδώ. Η Υπουργός αυτό μου είπε. Κάλεσέ τον, μου λέει, και πές του το. Μην γράψει ότι είναι ευθύνες για ανωτέρους και μη γράψει ότι ευθύνεται ο Δήμαρχος, ή η Δούρου, ο καθένας»

Το χειρότερο, οι απειλές του Αρχηγού της Πυροσβεστικής προς τον πραγματογνώμονα υλοποιούνταν ήδη παράλληλα από 2 δικαστικούς, διορισμένες από την Κυβέρνηση Τσίπρα σε προεξάρχουσες θέσεις ευθύνης: την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου και την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου, οι οποίες, με συντονισμένες ενέργειες και «διαρροές» ουσιαστικά επιχειρούσαν να ματαιωθεί η κίνηση ποινικής δίωξης για τα εγκλήματα και να παραπεμφθεί στις Ελληνικές Καλένδες η έρευνα, ακριβώς σύμφωνα με όσα λέει στη συνομιλία ο Ματθαιόπουλος.

Όποιος θέλει να τα θεωρεί αυτά συμπτώσεις, μπορεί να εθελοτυφλεί.

Προσωπικά θεωρώ επιβεβλημένο τον κατεπείγοντα έλεγχο των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της υπόθαλψης εγκληματία, τετελεσμένων και σε απόπειρα, με υπαιτίους λειτουργούς της Δικαιοσύνης και της Ανεξάρτητης Αρχής.

Τα ίδια είχα επισημάνει με δημόσια δήλωσή μου στις 25/9/2018 ακριβώς την ώρα που μαίνονταν οι εκβιασμοί και οι παρεμβάσεις (η σχετική συνομιλία φαίνεται ότι έλαβε χώρα στις 21/9/2018).

Μπορεί να μην γνώριζα το αποκαλυφθέν πλέον γεγονός ωμής εκβίασης, μπορούσα όμως να υποψιαστώ και να συμπεράνω, όπως κάθε νοήμων άνθρωπος, ότι τέτοιες ακριβώς εκβιάσεις και απειλές μαίνονταν στο παρασκήνιο, την ώρα που έτριζε η καρέκλα πολλών. Και μπορούσα να αντιληφθώ, όπως κάθε νοήμων άνθρωπος, ότι τέτοιες πιέσεις μπορούν να λειτουργήσουν ισοπεδωτικά για την αναζήτηση της αλήθειας και την απόδοσβ ευθυνών εκεί όπου πράγματι ανήκουν.

Είναι σημαντικό οι αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών να οδηγήσουν σε εφ’ όλης της ύλης λογοδοσία και τιμωρία και να μην περιορισθούν στον Β. Ματθαιόπουλο. Αν γίνει το δεύτερο, θα είναι άλλη μια ματαίωση του αιτήματος της κοινωνίας, των θυμάτων και των οικογενειών τους για δικαιοσύνη.

Ελπίζω να μην ζήσουμε άλλη μια τέτοια ματαίωση και να μην ξανακούσουμε από υπεύθυνα χείλη ότι για το Μάτι έφταιγαν τα θύματα, τα αυθαίρετα, οι προβοκάτσιες και η…κλιματική αλλαγή.

ΖΚ

H δήλωσή μου στις 25/9/18:



Η Κυβέρνηση μπλοκάρει την Εισαγγελική έρευνα για τους θανάτους των συνανθρώπων μας στο Μάτι!

Πλεύση Ελευθερίας


Η διορισμένη από την Κυβέρνηση Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, διέταξε να καθυστερήσουν οι έρευνες για τις ποινικές ευθύνες για την ανθρωποκτονία των συνανθρώπων μας στο Μάτι.
Διέταξε αιφνίδια πριν λίγες ώρες, για την «κατεπείγουσα διερεύνηση» των ευθυνών, να ενσωματωθεί στη δικογραφία το πόρισμα της Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου, το οποίο θα πάρει μήνες για να συνταχθεί-όπως έγινε με τη Μάνδρα.
Η Μ. Παπασπύρου είναι επίσης διορισμένη από την Κυβέρνηση.
Η ίδια έχει στενή οικογενειακή σχέση με τον Κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος ενεπλάκη ενεργά στην απόπειρα συγκάλυψης των κυβερνητικών ευθυνών, το βράδυ της κακοπαιγμένης παράστασης του Πρωθυπουργού και των επιτελών του, την ώρα που καίγονταν και πνίγονταν αβοήθητοι άνθρωποι.
Ο απελθών υπουργός Κοντονής, δεν απάντησε ποτέ, όταν τον έπιασα σε μυστική συνάντηση με την “ανεξάρτητη εισαγγελέα” στον Άρειο Πάγο, στις 7 Αυγούστου, 3 μέρες μετά την εισαγγελική αυτοψία στον τόπο της τραγωδίας και μια μέρα μετά την κατάθεση της μήνυσής μας.
Υπάρχει συγκάλυψη.
Υπάρχει μεγάλη βρωμιά.
Είναι πρωτοφανές ποινική διερεύνηση που αφορά τους θανάτους 99 συνανθρώπων μας να υποκύπτει σε μια διοικητική έρευνα.
Είναι πρωτοφανές η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου να επιχειρεί τόσο απροκάλυπτα να προστατεύσει την Κυβέρνηση, όταν αυτή βαρύνεται με θανάτους συνανθρώπων μας.
Είναι πρωτοφανές μια τόσο μεγάλη τραγωδία να αντιμετωπίζεται με τόσο βρώμικο παρασκήνιο.
Είναι αδιανόητο κυβερνητικοί υπόλογοι και ελεγχόμενοι δικαστικοί λειτουργοί να παίζουν παιχνίδια ενώ κάηκαν ζωντανοί και πνίγηκαν αβοήθητοι και υπέκυψαν στα εγκαύματα και τα τραύματά τους τόσοι άνθρωποι.
Ζητούνται δικαστές ικανοί να αντιστέκονται.
Ζητούνται άνθρωποι που θα ορθώσουν ανάστημα απέναντι σε αυτή τη βρωμιά.
Όρθιοι άνθρωποι.
Μόνο μια φοβισμένη κι αδίστακτη Κυβέρνηση, που γνωρίζει καλά τις ευθύνες της για τους θανάτους και τη συγκάλυψη, θα μπορούσε να χειραγωγεί τόσο ξετσίπωτα την Δικαιοσύνη.
Και μόνον αδίστακτοι κι επίορκοι λειτουργοί θα αναλάμβαναν αυτή τη διεκπεραίωση.
Στη μήνυση που καταθέσαμε στις 6 Αυγούστου τα προβλέψαμε όλα αυτά.
Αναλάβαμε αυτήν την πρωτοβουλία ως πολίτες, για να μην κουκουλωθεί η υπόθεση, όπως σχεδίαζε η Κυβέρνηση.
Και τις επόμενες ημέρες θα επανέλθουμε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, με στοιχεία, ζητώντας να πράξει το καθήκον του. Για τις ζωές που χάθηκαν. Για τους ανθρώπους που έχασαν παιδιά, γονείς, παππούδες, συντρόφους, φίλους.
Για όλους μας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.