Σε μια συνέντευξη με κεντρικό άξονα το ζήτημα του Χρέους και την οικονομική κατάσταση της χώρας, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογραμμίζει ότι το νέο βιβλίο του Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαιώνει τα πορίσματα και τις εργασίες της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, που η ίδια είχε συστήσει ως Πρόεδρος της Βουλής το 2015.

«Στο βιβλίο του ο κύριος Ομπάμα λέει, με πάρα πολύ απλά λόγια, εκείνο το οποίο η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους είχε υπογραμμίσει, ήδη από το 2015, και το είχε στοιχειοθετήσει, ότι, δηλαδή, το λεγόμενο Ελληνικό Χρέος, εκτός του ότι είναι συνδεδεμένο με υποθέσεις διαφθοράς και με μη σύννομες συμβάσεις, είναι και απολύτως συνδεδεμένο, είναι ο καθρέφτης της αγοράς Ελληνικών Ομολόγων από τις Γαλλογερμανικές τράπεζες και η διαδικασία της λεγόμενης διάσωσης της Ελλάδας, δηλαδή, της επιβολής του πρώτου Μνημονίου ήδη από το 2010, δεν ήταν τίποτε άλλο από την διάσωση των Γαλλικών και των Γερμανικών τραπεζών. Όταν το έλεγε, βέβαια, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους το 2015 και όταν το υπογράμμιζα ως Πρόεδρος της Βουλής, κάποιοι αντιδρούσαν, κάποιοι έλεγαν ότι αυτά είναι γραφικότητες, κάποιοι προσπαθούσαν να γελοιοποιήσουν την Επιτροπή αυτή, που ήταν η πρώτη και μόνη Επιτροπή λογιστικού ελέγχου χρέους Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, αυτό το συμπέρασμα το προσυπογράφει και το υπογραμμίζει ένας άνθρωπος ο οποίος διετέλεσε αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα, ίσως του ισχυρότερου, όπως επικρατεί, κράτους στην Υφήλιο.»

Με έμφαση επισημαίνει ότι «οι Κυβερνήσεις της χώρας μας αυτό το θέμα όχι απλώς δεν το σήκωσαν, αλλά το θάβουν συστηματικά μη τυχόν και θιγούν εκείνοι οι οποίοι θα έπρεπε κανονικά να αποζημιώνουν την Ελλάδα και όχι να κουνούν το δάχτυλο»

Επιμένει ότι τα Πορίσματα αυτά πρέπει να αξιοποιηθούν και να ενεργοποιηθούν για την απαλλαγή της χώρας από το παράνομο Χρέος, στο άμεσο μέλλον-«όχι στο απώτατο μέλλον, μην φτάσουμε, όπως με τις Γερμανικές οφειλές, που ακόμη περιμένουμε μία Κυβέρνηση να τις διεκδικήσει»

Μπορείτε να παρακολουθήσετε ολόκληρη τη συνέντευξη:


https://www.plefsieleftherias.gr/

Ακολουθεί η απομαγνητοφώνηση της συνέντευξης της Ζωής Κωνσταντοπούλου στον τηλεοπτικό σταθμό ΒΕΡΓΙΝΑ

Σ.Κ.: Κυρία Κωνσταντοπούλου, το 2009 μας βάλανε στα Μνημόνια με 125% χρέος επί του ΑΕΠ. Σήμερα, που είμαστε στο 207% βγαίνει ο Έλληνας Τραπεζίτης, ο Διοικητής της Τράπεζας, ο κύριος Στουρνάρας, και λέει, μην αγχώνεστε είναι βιώσιμο το χρέος, προφανώς μετά από συνεννόηση με τον κύριο Σόιμπλε, για να μη γίνει κάποιο νέο κούρεμα. Πάμε καλά, τουλάχιστον μέχρι το 2030. Και θέλω παρακαλώ τη δική σας άποψη.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η θέση μου είναι σταθερή, δεν έχει αλλάξει. Το χρέος δεν είναι μία πραγματική μονάδα μέτρησης κάποιων οφειλόμενων της χώρας μας, είναι ένα εργαλείο το οποίο δημιουργήθηκε, κατασκευάστηκε, προκειμένου να υποδουλωθεί και η Ελλάδα και οι άλλες χώρες οι οποίες υποβλήθηκαν στο καθεστώς των Μνημονίων. Σήμερα, και τις τελευταίες μέρες, έχει κάνει το γύρο του κόσμου η είδηση του νέου βιβλίου του απελθόντος Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, του κυρίου Μπαράκ Ομπάμα. Και στο βιβλίο του αυτό ο κύριος Ομπάμα λέει, με πάρα πολύ απλά λόγια, εκείνο το οποίο η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους είχε υπογραμμίσει, ήδη από το 2015, και το είχε στοιχειοθετήσει, ότι, δηλαδή, το λεγόμενο Ελληνικό Χρέος, εκτός του ότι είναι συνδεδεμένο με υποθέσεις διαφθοράς και με μη σύννομες συμβάσεις, είναι και απολύτως συνδεδεμένο, είναι ο καθρέφτης της αγοράς Ελληνικών Ομολόγων από τις Γαλλογερμανικές τράπεζες και η διαδικασία της λεγόμενης διάσωσης της Ελλάδας, δηλαδή, της επιβολής του πρώτου Μνημονίου ήδη από το 2010, δεν ήταν τίποτε άλλο από την διάσωση των Γαλλικών και των Γερμανικών τραπεζών. Όταν το έλεγε, βέβαια, η Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους το 2015 και όταν το υπογράμμιζα ως Πρόεδρος της Βουλής, κάποιοι αντιδρούσαν, κάποιοι έλεγαν ότι αυτά είναι γραφικότητες, κάποιοι προσπαθούσαν να γελοιοποιήσουν την Επιτροπή αυτή, που ήταν η πρώτη και μόνη Επιτροπή λογιστικού ελέγχου χρέους Κράτους-Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σήμερα, αυτό το συμπέρασμα το προσυπογράφει και το υπογραμμίζει ένας άνθρωπος ο οποίος διετέλεσε αρχηγός ενός από τα ισχυρότερα, ίσως του ισχυρότερου, όπως επικρατεί, κράτους στην Υφήλιο. Και νομίζω ότι η αιδήμων σιωπή την οποία τηρούν οι Ελληνικές Κυβερνήσεις απέναντι σε αυτό το γεγονός είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό φαινόμενο. Αυτό που λέει ο Ομπάμα είναι ότι, συνειδητοποίησα, λέει, ότι οι Κυβερνήσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας υποβάθμιζαν και δεν μιλούσαν καθόλου για το γεγονός των συμφερόντων που είχαν οι χώρες τους στη διάσωση της Ελλάδας και οδηγήθηκα, λέει, στο συμπέρασμα ότι το υποβάθμιζαν και το παρασιωπούσαν γιατί δεν ήθελαν οι πολίτες των κρατών τους να αρχίσουν να διερωτώνται για τη δική τους διαχείριση, αντιλαμβανόμενοι ότι η διάσωση της Ελλάδας ήταν και διάσωση των τραπεζών των κρατών τους.

Εδώ, λοιπόν, μιλάμε για την θυματοποίηση μιας χώρας, της πατρίδας μας, από ένα σύστημα οικονομικών, τραπεζικών και κρατικών συμφερόντων και, από την άλλη πλευρά, εκείνο το οποίο βιώνουμε, και εγώ το βιώνω με πολύ μεγάλη λύπη και θλίψη, είναι ότι οι Κυβερνήσεις της χώρας μας αυτό το θέμα όχι απλώς δεν το σήκωσαν, αλλά το θάβουν συστηματικά μη τυχόν και θιγούν εκείνοι οι οποίοι θα έπρεπε κανονικά να αποζημιώνουν την Ελλάδα και όχι να κουνούν το δάχτυλο.

Γ.Β.: Έχετε απόλυτο δίκιο, κυρία Κωνσταντοπούλου. Θέλω να επισημάνω, πρώτον: ότι σε αυτή την σιωπή την αντισυνταγματική, αντιλαϊκή και αντιδημοκρατική σιωπή των Πολιτικών Κομμάτων, έχουνε συνεργάτες τους εκδότες της Ελλάδος και θέλω να επισημάνω ότι αυτή την Επιτροπή την οποίαν είχατε φτιάξει τότε εσείς για τη διαχείριση και τη διερεύνηση του χρέους, την διέλυσε ο κύριος Βούτσης κατ’ εντολήν του κυρίου Τσίπρα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Πολύ σωστά το θυμάστε και ήταν, μάλιστα, τέτοιες μέρες. Ήτανε Νοέμβριο του 2015 που εξέδωσε φιρμάνι ο κύριος Βούτσης κατ’ εντολήν , βεβαίως, του κυρίου Τσίπρα, για παύση του έργου της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους. Τότε, βέβαια, κορόιδευαν τον κόσμο, παραμύθιαζαν τους πολίτες ότι θα κάνουν κάποια φοβερή διαπραγμάτευση για το χρέος, ότι θα γίνει στο τέλος του ‘15, ότι θα γίνει στις αρχές του ‘16, ότι θα γίνει το ‘16, ότι θα γίνει το ‘17, μέχρι που δεν έγινε ποτέ.

Γ.Β.: Αυτό το κείμενο, κυρία Κωνσταντοπούλου, λύστε μου μία απορία. Αυτό το κείμενο που έφτιαξε η Επιτροπή σας μπορεί να χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή για ποινικές ευθύνες αυτών που πρωταγωνίστησαν στη διάλυση της Ελλάδος προκειμένου να σωθούν οι Γαλλικές και οι Γερμανικές τράπεζες;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Η άποψή μου είναι ότι και μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιηθεί, και για την αναζήτηση, όχι μόνο ποινικών και αστικών ευθυνών, γιατί είναι μεγάλη η ζημιά της χώρας και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το Κράτος έχει και αξιώσεις έναντι αυτών που το ζημιώνουν. Αν ο διαχειριστής μιας περιουσίας ή μιας πολυκατοικίας ζημιώσει την περιουσία ή την πολυκατοικία, οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες και οι έχοντες έννομα συμφέροντα θα στραφούν εναντίον του. Αντίστοιχα, όταν ζημιώνεις μια χώρα, δεν μπορεί ποτέ αυτό να μένει ούτε ατιμώρητο, αλλά, ούτε αναπολόγητο σε επίπεδο αστικής ευθύνης. Όμως, θα μου επιτρέψετε να σας πω και κάτι παραπάνω. Εγώ έχω την φιλοδοξία, την ελπίδα και, αν θέλετε, και την επιμονή, ότι κάποτε αυτό το πόρισμα θα χρησιμοποιηθεί. Αυτά τα δύο πορίσματα της Επιτροπής Αλήθειας Δημόσιου Χρέους, που αποτελούν επίσημα πορίσματα που ανήκουν στο Ελληνικό κράτος. Είναι πορίσματα Επιτροπής της Βουλής, θεσμοθετημένης, τα οποία ανήκουν στον Ελληνικό λαό και ως τέτοια συντάχθηκαν. Έχω, λοιπόν, και τη φιλοδοξία και την ελπίδα και την επιμονή ότι από κάποια Κυβέρνηση στο μέλλον, αλλά όχι στο απώτατο μέλλον, μην φτάσουμε, όπως με τις Γερμανικές οφειλές, που ακόμη περιμένουμε μία Κυβέρνηση να τις διεκδικήσει, στο μέλλον, λοιπόν, αυτά τα πορίσματα πρέπει και να ενεργοποιηθούν και να χρησιμεύσουν ως εργαλεία αποκήρυξης αυτού του παράνομου χρέους. Δεν είναι λογικό να φορτώνεται η Ελληνική κοινωνία, ο Ελληνικός λαός και οι νέες και οι επόμενες γενιές με ένα Χρέος το οποίο δεν οφείλεται, δεν είναι καθόλου λογικό να εφαρμόζονται πολιτικές τύπου «πόσα ακόμα θέλετε να σας πληρώσουμε;» ή η τακτική του κυρίου Μητσοτάκη να προπληρώνει κιόλας για να είναι ακόμη πιο καλός, δήθεν, οφειλέτης. Δεν είναι ποτέ δυνατόν να επιβαρύνεται το Ελληνικό κράτος και οι Έλληνες πολίτες με την αποπληρωμή ενός χρέους το οποίο επ’ ουδενί οφείλεται και, αντίθετα, θα έπρεπε τα χρήματα αυτά, που ακόμη καταβάλλονται στους λεγόμενους Δανειστές, να διατίθενται για κοινωνικούς σκοπούς, δημόσιους σκοπούς. Νομίζω ότι η Πανδημία έχει καταδείξει ότι υπάρχουν τεράστιες ανάγκες και στο Εθνικό Σύστημα Υγείας…

Σ.Κ.: Πώς κρίνετε την διαχείριση της Πανδημίας από τη σημερινή Κυβέρνηση κι αν πιστεύετε…

Γ.Β.: Και την Αντιπολίτευση.

Σ.Κ.: Και θέλω να μου πείτε εάν συμφωνείτε με την απόφαση, με την πρόταση μάλλον του Κινέζου Προέδρου ο οποίος πρότεινε όλοι πλέον να έχουμε ένα barcode, ένα σφράγισμα επάνω μας προκειμένου να κυκλοφορούμε και προκειμένου να μπορούμε να πηγαίνουμε από τη μία χώρα στην άλλη, ήρθε και η Αυστραλιανή εταιρεία Qantas απόψε και λέει ότι χωρίς Covid-pass δεν μπαίνεις στο αεροπλάνο, όλα αυτά είναι ένα περίεργο σύμπλεγμα για μένα, κυρία Κωνσταντοπούλου, και θέλω τη δική σας άποψη παρακαλώ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ναι, θα σας απαντήσω σε όλα και είναι πολύ ενδιαφέροντα αυτά που με ρωτάτε. Το πρώτο που θα ήθελα να πω είναι ότι, προφανώς, ζούμε σε μία περίοδο κατά την οποία έχουν περισταλεί τα δικαιώματα και οι ελευθερίες μας, αλλά, θέλω να πιστεύω, και εγώ εκεί επιμένω, ότι δεχόμαστε εμείς την περιστολή τους στο βαθμό που αυτή είναι αναγκαία για να προστατέψουμε κάτι υπέρτερο που είναι η ανθρώπινη ζωή, οι ζωές των συνανθρώπων μας και η υγεία όλων. Αυτό δε σημαίνει και κανείς δεν θα πρέπει να γελιέται ότι οι πολίτες ξαφνικά παραιτήθηκαν των δικαιωμάτων τους και ότι δεν ενδιαφέρονται να τα περιφρουρήσουν. Άρα, υπογραμμίζω ότι στο βαθμό που οι πολίτες σωστά συμμορφωνόμαστε σε αυτά τα οποία είναι αναγκαία προκειμένου να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας πρώτα και τους εαυτούς μας εν συνεχεία, το κάνουμε ακριβώς αναγνωρίζοντας μία προτεραιότητα και μία αναγκαιότητα και επ’ ουδενί παραιτούμενοι των δικαιωμάτων μας. Από την άλλη πλευρά είναι απολύτως αναμενόμενο, σε τέτοιες συνθήκες εκείνοι οι οποίοι ορέγονται είτε την συρρίκνωση δικαιωμάτων και ελευθεριών, είτε έναν μεγαλύτερο έλεγχο των ανθρώπινων δραστηριοτήτων να βρίσκουν την ευκαιρία προκειμένου να εμβολιάσουν, αν θέλετε, την έννομη τάξη με αχρείαστες και εν πολλοίς προβληματικές και αντιδημοκρατικές διατάξεις. Εκεί θα πρέπει οι κοινωνίες, οι λαοί, οι πολίτες να βρίσκονται σε εγρήγορση προκειμένου, ακριβώς, να μην θυματοποιούνται με αυτό το πρόσχημα.

Σ.Κ.: Υπάρχει στέρηση δικαιωμάτων, κυρία Κωνσταντοπούλου, με όλα αυτά στο όνομα του Covid; Στέρηση δικαιωμάτων του πολίτη, αντισυνταγματικά μέτρα; Και μην ξεχνάμε ότι με το παγκόσμιο αυτό πείραμα που λέγεται Covid 19 έχει επιτευχθεί παγκόσμιος έλεγχος της κοινής γνώμης δια του φόβου, κυρία Πρόεδρε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Θα σας πω. Εγώ δεν ανήκω σε εκείνους ούτε και συμμερίζομαι μία προσέγγιση που λέει ότι, δεν υπάρχει ο ιός, ότι όλα γίνονται για να ελεγχθεί η κοινωνία, όχι, δεν είναι μία τέτοια συνθήκη. Αντίθετα, υπάρχει μία πολύ σοβαρή υγειονομική κρίση στην οποία τα συστήματα υγείας παγκοσμίως έχει αποδειχθεί ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Και το ότι δεν μπορούν να ανταποκριθούν είναι, βεβαίως, απότοκος του γεγονότος ότι σε παγκόσμια κλίμακα οι κυβερνήσεις και τα κράτη για πάρα πολλές δεκαετίες έβαζαν την δημόσια υγεία πολύ χαμηλά στην ιεράρχηση προτεραιοτήτων και δεν προνοούσαν για την περίπτωση μίας Πανδημίας, που ήταν πιθανό να συμβεί, όχι μόνον ο Κορονοϊός, οι Πανδημίες είναι φαινόμενα γνωστά στην ιστορία. Από κει και πέρα, προφανώς, ξαναλέω, ότι υπάρχουν και θα υπάρξουν απόπειρες εκμετάλλευσης αυτής της συγκυρίας από εξουσίες που θέλουν, όχι να προστατεύσουν τις κοινωνίες, αλλά αντίθετα να τις ελέγξουν. Και σωστά επισημαίνετε ότι απέναντι σε τέτοια φαινόμενα πρέπει να είμαστε όχι απλώς σε εγρήγορση αλλά πρέπει να αντιδρούμε, από την άλλη όμως πλευρά, δεν πρέπει να γελιόμαστε και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση, θα είναι πολύ μεγάλο λάθος κανείς να θεωρήσει ότι όλα αυτά γίνονται μόνο για να σε ελέγξουν και όχι γιατί υπάρχει κίνδυνος για την υγεία σου, γιατί έτσι θα εκθέσει ο καθένας και τον εαυτό του και τους άλλους, στους κινδύνους ακριβώς εκείνους από τους οποίους πρέπει να προστατευθεί.

Γ.Β.: Για τη διαχείριση που γίνεται στην Ελλάδα από την Κυβέρνηση και την Αντιπολίτευση μπορείτε να μας πείτε κάτι;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως, θα σας απαντήσω. Εγώ, αν θυμάστε, στην αρχή αυτής της κρίσης, δηλαδή τον Μάρτιο, είχα κάνει μία θετική αποτίμηση για τα πρώτα μέτρα που είχαν τότε ληφθεί, για το γεγονός ότι έγινε εγκαίρως lockdown, για το γεγονός ότι δόθηκε τότε μία κατεύθυνση ενίσχυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δυστυχώς, δεν μπορώ να κάνω την ίδια αποτίμηση σήμερα. Αντίθετα, δυστυχώς, βλέπω και παρατηρώ, όπως όλοι μας, ότι από τον Μάιο και μετά, από το άνοιγμα, δηλαδή, του Μαΐου και εντεύθεν, δεν υπήρξε ούτε η συστηματοποιημένη πρόνοια, ούτε η γενναία ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, που θα έπρεπε να έχει υπάρξει, υπήρξε ένας άτσαλος πειραματισμός και μία ριψοκίνδυνη, αντιφατική πολιτική. Σε πάρα πολλές περιπτώσεις δεν εισακούστηκε η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων διότι υπαναχώρησε η Κυβέρνηση σε διαφόρων τύπων πιέσεις, αλλά και γιατί υποχώρησε στο δόγμα ότι «πρέπει να λειτουργήσει η οικονομία», αγνοώντας και παραγνωρίζοντας ότι δεν μπορεί καμιά οικονομία να λειτουργήσει, όταν η κοινωνία είναι υπό τέτοιου είδους κίνδυνο και κίνδυνο ζωής.

Σ.Κ.: Κυρία Κωνσταντοπούλου, κλείνοντας θέλω να σας ρωτήσω, τελευταία μου ερώτηση, εκτός και αν ο κύριος Βλάχος θέλει να ρωτήσει κάτι. Ο κύριος Μητσοτάκης, από ό,τι φαίνεται, μέχρι σήμερα δεν έχει Αντιπολίτευση. Γιατί ο κύριος Τσίπρας δεν του ασκεί αντιπολίτευση; Φοβάται κάτι ή μήπως, μήπως, λέω, έχει δρομολογηθεί κάποια συγκυβέρνηση με σκοπό να γίνει μία νέα Συμφωνία για τις Πρέσπες του Αιγαίου αυτή τη φορά;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Ότι δυστυχώς δεν υπάρχει Αντιπολίτευση στη σημερινή Βουλή είναι ένα οδυνηρό συμπέρασμα. Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κύριος Τσίπρας είναι οι καλύτεροι σύμμαχοι του κυρίου Μητσοτάκη, είναι κάτι που νομίζω ότι δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε ιδιαιτέρως. Του στρώσανε το χαλί με τον καλύτερο τρόπο, μαζί εξάλλου, όλοι είχανε ψηφίσει το τρίτο Μνημόνιο, από κοινού εφαρμόζουν τη Συμφωνία των Πρεσπών, παρά τις προεκλογικές αντιδράσεις που είχε η Νέα Δημοκρατία, αυτή τη στιγμή εφαρμόζει με χέρια και με πόδια τη Συμφωνία των Πρεσπών και, συνολικά θα σας έλεγα ότι θεωρώ ότι λειτουργούν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία ως δύο πυλώνες ενός παλαιοκομματικού τύπου συστήματος. Ο Ελληνικός λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα από ένα τέτοιο δίπολο, ούτε από την επανάληψη της ιστορίας με άλλους ρόλους. Ο Ελληνικός λαός αξίζει καλύτερα και πρέπει να διεκδικήσει τα καλύτερα και τα καλύτερα δεν είναι ξαναζεσταμένα αυτά που ζήσαμε, ούτε αναστημένοι εκείνοι που πρόδωσαν τα πιο ιερά και τα πιο θεμελιώδη και πάνω από όλα την ελπίδα, την εμπιστοσύνη και το φρόνημα και την αγάπη του Ελληνικού λαού για ελευθερία.

Σ.Κ.: Κυρία Κωνσταντοπούλου, τι φοβάται ο κύριος Τσίπρας; Και, επίσης, ο κύριος Τσίπρας θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να είναι κατηγορούμενος σε Ειδικό Δικαστήριο για τη Συμφωνία των Πρεσπών; Και, βέβαια, ο Κοτζιάς και όλη η παρέα του, έτσι;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Μεγάλο θέμα ανοίγετε. Η δική μου άποψη είναι ότι για όλες τις παραβιάσεις του Συντάγματος, οι Κυβερνώντες οι οποίοι τις υπέγραψαν και σε αυτές εννοείται ότι συμπεριλαμβάνω και την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και τα Μνημόνια…

Σ.Κ.: Σωστά.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: …Βεβαίως, θα έπρεπε να υπάρχει λογοδοσία και, βεβαίως, θα έπρεπε να υπάρχει και δικαστική διαδικασία. Όμως, δυστυχώς, αυτό που βιώνουμε είναι, ουσιαστικά, η Κυβερνητική και Κοινοβουλευτική συγκάλυψη, ακόμη και των χειρότερων εγκλημάτων σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Έχει δημιουργηθεί και έχει εμπεδωθεί μία αντίληψη ότι, όταν έχεις Βουλευτική Ασυλία ή Υπουργική Ασυλία μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις και, δυστυχώς, με αυτά τα μυαλά κυβέρνησαν και κυβερνούν. Από την άλλη πλευρά, είναι στο χέρι του Ελληνικού λαού από τη μία να μην τους επανεγκαθιδρύσει εκεί από όπου τους αποκαθήλωσε και από την άλλη, να διεκδικήσει, επιτέλους, την διακυβέρνηση που αξίζει.

Σ.Κ.: Σας ευχαριστώ πολύ, κυρία Κωνσταντοπούλου. Καλό σας βράδυ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Σας ευχαριστώ και εγώ.


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.