Η σημερινή συνέντευξη της Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, στον Real FM 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου

Η Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο του Real FΜ και τον Νίκο Χατζηνικολάου για τα μέτρα κατά της Πανδημίας, την Οικονομία, την ανάγκη Σεισάχθειας για νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις κινήσεις Ερντογάν κ την Εξωτερική Πολιτική της Ελλάδας, την υπόθεση Κουφοντίνα.

Με αφορμή τις χθεσινές εξαγγελίες μέτρων, αξιολόγησε ως μη αξιόπιστη και ισορροπιστική την τακτική της Κυβέρνησης να εξαγγέλλει μέτρα κάθε 5 ή κάθε 7 μέρες, ακροβατώντας στο όριο ανάμεσα στην πληρότητα των ΜΕΘ και τη μικρή ανακούφιση του ΕΣΥ. «Χρειάζονται μέτρα μακρόπνοα και μακροπρόθεσμα, που θα θωρακίσουν την κοινωνία: μια σοβαρή αναθεώρηση του Προϋπολογισμού στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και μια σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ.», είπε χαρακτηριστικά, ενώ τόνισε ότι η διγλωσσία και η ανισότητα στην εφαρμογή των μέτρων υπονομεύει την αξιοπιστία τους στις συνειδήσεις των πολιτών.

Σε σχέση με την Οικονομία και τις πληττόμενες επιχειρήσεις, η Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε την αναγκαιότητα να εξαγγελθεί μία Σεισάχθεια, πλήρης δηλαδή διαγραφή χρεών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις και νοικοκυριά, που βρέθηκαν ανυπαίτια υπερχρεωμένα, λόγω της Πανδημίας. Υπογράμμισε ότι δεν έχει νόημα η απλή μετάθεση των χρεών σε μεταγενέστερο χρόνο, η οποία θα βυθίσει την κοινωνία και την οικονομία. Μίλησε για τις υποχρεώσεις Κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ειδικότερα την υποχρέωση καταβολής των κονδυλίων ενίσχυσης της χώρας, που, ενώ έχουν συμφωνηθεί, δεν έχουν ακόμη καταβληθεί στην Ελλάδα. «Δεν μπορεί κάποιοι να σχεδιάζουν να βγάλουν τα σπασμένα της Πανδημίας στην πλάτη της κοινωνίας και, σίγουρα, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτό θα συμπαρασύρει συνολικά και την Οικονομία», είπε.

Ερωτηθείσα για την στάση της Τουρκίας και του Ερντογάν, παρατήρησε ότι από τις πρόσφατες πρωτοβουλίες Ερντογάν και την διαθεσιμότητα κάποιων λεγομένων συμμάχων μας (Γαλλία, Αίγυπτος) να διαπραγματεύονται μαζί του, θα πρέπει να διδαχθούμε ότι ο μόνος πραγματικός σύμμαχος της Ελλάδας είναι το διεθνές δίκαιο, στο οποίο θα πρέπει να επιμείνουμε. Απέναντι στην τουρκική στρατιωτική επιχείρηση με την προκλητική ονομασία «Γαλάζια Πατρίδα», όπως τη χαρακτήρισε, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε ότι αυτή διεξάγεται, όχι τυχαία, τις ημέρες της Επετείου της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα και εκτίμησε ότι με αυτήν την κίνηση ο Ερντογάν επιδιώκει συνεχή παρουσία στο Αιγαίο, αλλά και προκαλεί το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων. «Η δική μας πρόταση είναι ότι θα πρέπει, σε συνέχεια των κινήσεων που έγιναν για επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο, θα πρέπει πολύ γρήγορα να γίνει η σχετική επέκταση και στο Αιγαίο. Διαφορετικά, αφήνει η Ελληνική Κυβέρνηση και το πεδίο ελεύθερο στον Ερντογάν να αλωνίζει, αλλά, κυρίως, αφήνει να παγιώνεται ένα διπλό καθεστώς, που εξαιρεί το Αιγαίο από την υπόλοιπη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και μας ζημιώνει.», δήλωσε σχετικά.

Για την υπόθεση Κουφοντίνα, διατύπωσε την άποψη ότι το ζήτημα θα έπρεπε να έχει επιλυθεί προ πολλού από την Ελληνική Πολιτεία και υπογράμμισε ότι δεν κρίνεται ο απεργός πείνας: αυτός έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη και εκτίει ποινές. Κρίνεται η Πολιτεία, κρίνεται εάν έχουμε Κράτος Δικαίου. «Μιλάμε για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην εξουσία της Πολιτείας, η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της. Δεν μπορεί η Πολιτεία να λέει, προς οποιονδήποτε απεργό πείνας «ψόφα». Αυτά τα κάνει ο Ερντογάν, ο Ερντογάν αφήνει τους απεργούς πείνας να πεθαίνουν. Η Ελληνική Κυβέρνηση, λοιπόν, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της.» Ως προς τις δηλώσεις Δρίτσα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τις χαρακτήρισε «δηλώσεις τύπου καφενέ», προκλητικές, ανιστόρητες και αποπροσανατολιστικές, που τορπιλίζουν την πιθανότητα η κοινωνία με μία νηφαλιότητα και ψυχραιμία να δει το πραγματικό ζήτημα, που είναι αν έχουμε Κράτος Δικαίου. «Εδώ δεν παίζεται μία ιδεολογική μάχη, ούτε θα δεχθώ εγώ ποτέ ότι εκπροσωπούν οι δολοφονίες οποιαδήποτε ιδεολογία. Γίνονται δηλώσεις τύπου «καφενέ», οι οποίες υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα και κάποιων εγκλημάτων και κάποιων πράξεων και αποπροσανατολίζουν σε σχέση με το ζητούμενο. Διότι εδώ, δεν είναι το ζητούμενο ούτε κάποιος να καταδικάσει τις πράξεις του Κουφοντίνα, ούτε κάποιος να τις υποστηρίξει και να τις υιοθετήσει. Για αυτά απεφάνθη η Δικαιοσύνη. Το πραγματικό ζήτημα εδώ, είναι αν έχουμε Κράτος Δικαίου και όχι να κάνει ο ένας ή ο άλλος την αναθεωρημένη ιστορική του αποτίμηση για πράγματα τα οποία έχουν καταγραφεί στην ιστορία, ανήκουν στο παρελθόν από το οποίο πρέπει να διδασκόμαστε», είπε καταλήγοντας.

Μπορείτε να ακούσετε τη συνέντευξη:


Ακολουθεί απομαγνητοφώνηση ολόκληρης της συνέντευξης:


ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ: Όπως προαναγγείλαμε, θα κουβεντιάσουμε για την επικαιρότητα με την Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Πρόεδρε, καλή σας ημέρα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλή σας μέρα, κύριε Χατζηνικολάου.

Ν.Χ.: Θα ξεκινήσω ζητώντας ένα πρώτο σχόλιό σας για την τελευταία εξέλιξη, που είναι η αυστηροποίηση των μέτρων για την κυκλοφορία των πολιτών, η αυστηροποίηση της καραντίνας. Θεωρείτε ότι μπορεί να είναι αποτελεσματικές οι διορθώσεις που έγιναν; Και, ακόμη, πώς κρίνετε, γενικά, τον τρόπο με τον οποίο μέχρι τώρα αντιμετωπίζει η Κυβέρνηση την Πανδημία;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Χατζηνικολάου, νομίζω ότι είμαστε σε ένα σημείο χρονικό και σε μια φάση της εξέλιξης της Πανδημίας, που πρέπει να αντλήσουμε συμπεράσματα και να κάνουμε κάποιες αποτιμήσεις. Το πρώτο που έχω να πω είναι ότι υπάρχει αναγκαιότητα και, δυστυχώς, αυτή η αναγκαιότητα δεν καλύφθηκε από τις χθεσινές ανακοινώσεις, να αναληφθούν πρωτοβουλίες κυβερνητικές σε ένα επίπεδο σταθερότητας της αντιμετώπισης της Πανδημίας και αξιόπιστης απάντησης στην πολύ μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται και στην ασφυκτική πια πληρότητα των κλινών ΜΕΘ. Θα περίμενα στη φάση αυτή να μην ακούμε, κύριε Χατζηνικολάου, μία επανάληψη των ανακοινώσεων στο μοτίβο που ξεκινήσαμε πριν από ένα χρόνο, αλλά, αντίθετα, θα περίμενα κάποια μέτρα τα οποία να έχουν μία σοβαρή διάρκεια και όχι μέτρα κάθε πέντε μέρες ή κάθε επτά μέρες και, επιπλέον, κάποια μέτρα μακρόπνοα και μακροπρόθεσμα, που θα θωρακίσουν την κοινωνία απέναντι σε αυτή τη δοκιμασία. Ποια είναι αυτά; Αυτά θα ήταν μία σοβαρή αναθεώρηση του Προϋπολογισμού για τη Δημόσια Υγεία και μια σοβαρή ενίσχυση του ΕΣΥ, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτή τη συνθήκη. Δεν είναι δυνατόν, ένα χρόνο μετά, να παρακολουθούμε ισορροπιστικές κινήσεις, οριακής κίνησης της Κυβέρνησης ανάμεσα στην πληρότητα των ΜΕΘ και σε μία μικρή ανακούφιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα έπρεπε να βρίσκεται σε πολύ πολύ πιο ενισχυμένη θέση. Τώρα, θα σας πω και μία άλλη εκτίμησή μου. Αυτή είναι ότι, δυστυχώς, μολονότι είναι ξεκάθαρο πως η λήψη μέτρων είναι αναγκαία για να προστατευθεί η κοινωνία, παρατηρείται μία, όχι απλώς αμφιταλάντευση, μία διγλωσσία από πλευράς της Κυβερνητικής εξουσίας. Δεν βλέπουμε τα μέτρα να εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο για όλους. Υπάρχει μία μεγάλη ανοχή και μη τήρηση των μέτρων εκεί όπου δεν θα έπρεπε, σε μεγάλες επιχειρήσεις, που βλέπουμε και να μην τηρούν τα μέτρα και να απολύουν εργαζομένους εν μέσω Πανδημίας και ούτω καθεξής και μία εξάντληση της αυστηρότητας στους απλούς πολίτες. Αυτό κάνει πολλούς πολίτες να αναρωτιούνται, αν είναι αναγκαία τα μέτρα. Υπονομεύει, δηλαδή, την αξιοπιστία των μέτρων αυτών στη συνείδηση των πολιτών. Θα έπρεπε να υπάρχει μια ενιαία στάση, για να πείθονται και οι πολίτες, κάτι που είναι εξίσου σημαντικό, να τηρήσουν αυτά τα μέτρα προκειμένου να βγούμε κάποια στιγμή στο ξέφωτο.

Ν.Χ.: Κυρία Πρόεδρε, θέλω να μας πείτε και δυο κουβέντες για την οικονομική πλευρά της Πανδημίας. Οι επιχειρήσεις διαμαρτύρονται ότι δεν θα αντέξουν και δεν θα καταφέρουν να επανεκκινήσουν, εάν δεν υπάρξει κάποια γενναία διαγραφή, έστω ενός σημαντικού μέρους, αν όχι ολόκληρων, των χρεών που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της Πανδημίας. Και επίσης, διαμαρτύρονται ότι η τελευταία επιστρεπτέα προκαταβολή ήταν, να το πω έτσι, τσιγγούνικη: άφησε αρκετούς απ’έξω και όσοι μπήκαν μέσα πήραν λιγότερα χρήματα απ’ό,τι ανέμεναν.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Χατζηνικολάου, είναι ξεκάθαρο ότι είναι απαραίτητο, πρώτον, να δοθεί ένα σαφές μήνυμα προς τις πληττόμενες επιχειρήσεις και τα πληττόμενα νοικοκυριά, ότι θα υπάρξει Σεισάχθεια. Ότι θα υπάρξει, δηλαδή, διαγραφή των χρεών που ανυπαίτια δημιουργήθηκαν στην περίοδο της Πανδημίας και τα οποία χρέη, εάν δεν διαγραφούν, θα καταβυθίσουν την κοινωνία. Είναι απαραίτητο, λοιπόν, τα χρέη αυτά να διαγραφούν και όχι απλώς να μετατοπίζονται χρονικά στο μέλλον. Είναι απαραίτητο να υπάρξει σοβαρή ενίσχυση και των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων και θα πρέπει και από πλευράς της Κυβέρνησης να απαιτηθούν οι καταβολές εκείνων των υπεσχημένων ποσών που έχουν συμφωνηθεί ως ενίσχυση για την Πανδημία, εννοώ τα ποσά από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης, και τα οποία ποσά, όπως γνωρίζετε, δεν έχουν καν καταβληθεί. Δεν μπορεί κάποιοι να σχεδιάζουν να βγάλουν τα σπασμένα της Πανδημίας στην πλάτη της κοινωνίας και, σίγουρα, δεν μπορεί να μην αντιλαμβάνονται ότι αυτό θα συμπαρασύρει συνολικά και την Οικονομία. Έχουν, λοιπόν, δίκιο εκείνοι οι άνθρωποι που αυτή τη στιγμή, αντιμετωπίζοντας αυτό το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί, όχι απλώς ανησυχούν, αλλά αντιλαμβάνονται και διεκδικούν.

Ν.Χ.: Εθνικά θέματα. Και κυρίως, σχέσεις με την Τουρκία. Ο Ερντογάν, αφού χαρακτήρισε ψυχοπαθή τον Μακρόν, τώρα τα αλλάζει όλα, τα γυρίζει όλα και ανοίγει συζήτηση μαζί του, προσπαθώντας να βελτιώσει τις σχέσεις του με τη Γαλλία. Ο Τσαβούσογλου «φλερτάρει» με την Αίγυπτο για την από κοινού δημιουργία ΑΟΖ Αιγύπτου - Τουρκίας. Και την ίδια ώρα, μας προκαλούν με το Τσεσμέ, με ασκήσεις που ονομάζουν «Γαλάζια Πατρίδα» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και με δηλώσεις οι οποίες υπονομεύουν την προσπάθεια που γίνεται με τις διερευνητικές επαφές. Υπό αυτές τις συνθήκες, έχει νόημα, κατά τη γνώμη σας, η συνάντηση της Αθήνας, μετά από αυτή της Κωνσταντινούπολης, ή έχει ήδη υπονομευθεί;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Είναι πολύ εύστοχα αυτά που θέτετε, κύριε Χατζηνικολάου, θα σας απαντήσω. Καταρχάς πρέπει να βγάλουμε κάποια συμπεράσματα. Και το πρώτο συμπέρασμα είναι ότι η Τουρκία κινείται, παίρνει πρωτοβουλίες, προσεγγίζει λεγόμενους συμμάχους μας και η Ελλάδα, η Ελληνική Κυβέρνηση, αδυνατεί να την παρακολουθήσει. Και το άνοιγμα των συνομιλιών με τον Μακρόν και τη Γαλλία και οι συνομιλίες που γίνονται με την Αίγυπτο για την υφαλοκρηπίδα μαρτυρούν αυτό που θα έπρεπε να γνωρίζουμε, βεβαίως, ότι η δεν είναι στατική ούτε η εξωτερική πολιτική, ούτε η διαμόρφωση συμμαχιών, ούτε η διεθνής κονίστρα. Ότι πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και ενεργητικοί και ότι δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένες τις πρόσκαιρες ή πιο διαρκείς συμμαχίες που, ενδεχομένως, διαμορφώνονται, γιατί αυτές μπορεί να ανατραπούν. Η δεύτερη δική μου παρατήρηση είναι ότι είναι, σαφώς, διαθέσιμοι οι λεγόμενοι σύμμαχοί μας για συνομιλίες με την Τουρκία. Βλέπετε ότι ο κύριος Μακρόν κανένα πρόβλημα δεν είχε, να κάνει αυτές τις συζητήσεις, παρά τα όσα είχαν διαδραματιστεί και αυτό θα πρέπει να μας οδηγήσει σε ένα συμπέρασμα που, από πλευράς μου και από πλευράς της Πλεύσης Ελευθερίας, το υπογραμμίζουμε πάντοτε: ότι ο σταθερότερος δικός μας σύμμαχος δεν είναι ούτε η μία χώρα ούτε η άλλη, ούτε το ένα κράτος ούτε το άλλο, ούτε η μία Κυβέρνηση ούτε η άλλη. Ο σταθερότερός μας σύμμαχος είναι το Διεθνές Δίκαιο. Και εκεί πρέπει να επιμείνουμε. Σε σχέση με την Τουρκική δράση στο Αιγαίο και αυτή την επιχείρηση με το προκλητικό όνομα «Γαλάζια Πατρίδα», είναι σαφής η πρόθεση του Ερντογάν, από την μία πλευρά να είναι διαρκώς παρούσες οι Τουρκικές δυνάμεις στο Αιγαίο και από την άλλη, να προκαλεί το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων. Μην ξεχνάμε και ότι επιλέγει ως χρόνο, ένα χρόνο καθόλου αδιάφορο ιστορικά. 7 Μαρτίου είναι η Επέτειος της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα. 7 Μαρτίου που κορυφώνονται οι ασκήσεις της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας». Προκαλεί, λοιπόν, το πατριωτικό συναίσθημα των Ελλήνων. Από πλευράς της, η Ελληνική Κυβέρνηση κρατάει μια στάση εφεκτική, ενώ δεν θα ‘πρεπε. Η δική μας πρόταση είναι ότι θα πρέπει, σε συνέχεια των κινήσεων που έγιναν για επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο, θα πρέπει πολύ γρήγορα να γίνει η σχετική επέκταση και στο Αιγαίο. Διαφορετικά, αφήνει η Ελληνική Κυβέρνηση και το πεδίο ελεύθερο στον Ερντογάν να αλωνίζει, αλλά, κυρίως, αφήνει να παγιώνεται ένα διπλό καθεστώς, που εξαιρεί το Αιγαίο από την υπόλοιπη άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και μας ζημιώνει. Τελικά, κύριε Χατζηνικολάου, και για αυτό που ρωτήσατε ως προς τις συνομιλίες, αν έχει νόημα να συνεχίζονται, η άποψη η δική μου είναι ότι πάντοτε, χωρίς φυσικά να μπαίνουμε σε διάλογο και διαπραγμάτευση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, πάντοτε έχει αξία να διατηρείται ένας δίαυλος επικοινωνίας, έστω με αυτές τις διερευνητικές συνομιλίες, διότι αυτό μας δίνει μια καλύτερη πρόσβαση και εικόνα του ποια είναι η στρατηγική της Τουρκίας και μας δίνει, ενδεχομένως, αν αξιοποιηθεί, ένα εργαλείο κάποια στιγμή, να διεκδικήσουμε και την αποκατάσταση αυτών τα οποία είναι προσβαλλόμενα και αμφισβητούμενα σε σχέση με τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Ν.Χ.: Μάλιστα. Και ένα πολύ σύντομο, σας παρακαλώ, σχόλιο για την υπόθεση Κουφοντίνα που βλέπουμε να εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Κύριε Χατζηνικολάου, εγώ είμαι πάρα πολύ ανήσυχη σε σχέση με αυτή την υπόθεση, που πιστεύω ότι θα ‘πρεπε προ πολλού να έχει επιλυθεί από την Ελληνική Πολιτεία. Σε μία υπόθεση απεργίας πείνας, τόσων ημερών μάλιστα, και απεργίας δίψας, που φτάνει σε οριακό σημείο, πρέπει να είναι ξεκάθαρο στις συνειδήσεις όλων μας ότι δεν κρίνεται ο απεργός πείνας, αυτός έχει κριθεί από τη Δικαιοσύνη, από τα Δικαστήρια, έχει καταδικαστεί και εκτίει ποινές. Αυτή τη στιγμή κρίνεται η Πολιτεία. Κρίνεται εάν έχουμε Κράτος Δικαίου. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που βρίσκεται στην εξουσία της Πολιτείας, η Πολιτεία θα πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της. Δεν μπορεί η Πολιτεία να λέει, προς οποιονδήποτε απεργό πείνας «ψόφα». Αυτά τα κάνει ο Ερντογάν, ο Ερντογάν αφήνει τους απεργούς πείνας να πεθαίνουν. Η Ελληνική Κυβέρνηση, λοιπόν, πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της. Δεν έχει νόημα κανενός είδους ρεβανσισμός και κανενός είδους βεντέτα με έναν απεργό πείνας γιατί, τελικά, θα πρέπει να πούμε ξεκάθαρα ότι και το σωφρονιστικό μας σύστημα είναι σε μία συνθήκη για την οποία καθόλου δεν θα πρέπει να είμαστε περήφανοι. Από την άλλη πλευρά, κύριε Χατζηνικολάου, επειδή έχουν υπάρξει και κάποιες δηλώσεις προκλητικές, ανιστόρητες και αποπροσανατολιστικές.

Ν.Χ.: Μιλάτε για τη δήλωση Δρίτσα;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Βεβαίως, μιλάω και για τη δήλωση του κυρίου Δρίτσα. Εδώ πέρα δεν παίζεται μία ιδεολογική μάχη, ούτε θα δεχθώ εγώ ποτέ ότι εκπροσωπούν οι δολοφονίες οποιαδήποτε ιδεολογία. Το να γίνονται δηλώσεις τύπου «καφενέ», οι οποίες από την άλλη πλευρά υποβαθμίζουν τη σοβαρότητα και κάποιων εγκλημάτων και κάποιων πράξεων και αποπροσανατολίζουν σε σχέση με το ζητούμενο. Διότι εδώ, δεν είναι το ζητούμενο ούτε κάποιος να καταδικάσει τις πράξεις του Κουφοντίνα, ούτε κάποιος να τις υποστηρίξει και να τις υιοθετήσει. Για αυτά απεφάνθη η Δικαιοσύνη. Το να γίνονται, λοιπόν, τέτοιες δηλώσεις, πραγματικά, τορπιλίζει την πιθανότητα και η κοινωνία με μία νηφαλιότητα και ψυχραιμία να δει το πραγματικό ζήτημα. Το πραγματικό ζήτημα εδώ, είναι αν έχουμε Κράτος Δικαίου, κύριε Χατζηνικολάου, και όχι να κάνει ο ένας ή ο άλλος την αναθεωρημένη ιστορική του αποτίμηση για πράγματα τα οποία έχουν καταγραφεί στην ιστορία, ανήκουν στο παρελθόν από το οποίο πρέπει να διδασκόμαστε.

Ν.Χ.: Μάλιστα. Ευχαριστώ θερμά την Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, την Πρόεδρο, την κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Καλημέρα, Πρόεδρε.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: Καλή σας μέρα, κύριε Χατζηνικολάου.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.